Sziasztok, a Tízes Listán mindenféle érdekességről összeszedett top 10 listákat nézhettek heti rendszerességgel. Készüljetek fel az elvetemültnél elvetemültebb dolgokra, lesz itt toplista mindenről.
Hogy ne csak itt ordítsunk az új videókról gyertek át facebookra is: facebook.com/tizeslista

 • 260
 • 38 492 897

Megjegyzés

 1. Báthori Pál

  A villanykörte nem nagy ellenállású izzószálból áll, hanem alacsonyból, ami felmelegedve közepes ellenállásúvá változik....

 2. Shadow Threat

  Közlekedésben nincs lámpás rendszer, legalábbis én így tudom.

 3. Dániel Nánási

  Ma Indiának nincs hivatalos nyelve, hanem csak a különböző államoknak van regionálisan. Egy indiai tanárom mesélte, hogy 4 nyelvet beszél és összesen 10-et megért az indiában használt nyelvek közül.

 4. Huba Henez-Straub

  és a 2001 űrodüsszeia

 5. Marcell Jónás

  12:09 jó nagy pöcse van XXDD

 6. Móky's Studio

  Apum szept. 12. született. Most akkor mivan?

 7. Molnar Erik

  Hello

 8. H Krisztián

  kimaradt(hamár az Egri csilagok szóba került) a tűzkerék

 9. DVladtech

  A lapos föld hüjeség!

 10. Halász Előd

  Erdélyben élek ( gyimesközéplokon) és a sóbányáról halotam és voltam a parajdi só bányában🤗🤗

 11. József Holczapfel

  Pokolfajzatot oli meg Leonidas a 300-elejen?? :)

 12. istvan kreczinger

  nagyon szepen koszonom ezt a csucs videot gratula hozza!

  1. Tízes lista

   Örülök, hogy tetszett 🙂

 13. Johanna Nyúl

  Nem volt semmilyen evolúció! Isten teremtett meg MINDENT fogadjátok el!!!!!!!!!!!!!

  1. Anthony Locsei

   Az Isten teremtett minket lábujjakkal ès azokon körmökkel, farkcsonttal, szemfogakkal, stb? Azèrt vannak mèg mindig lábujjaink mert 10 millió ève a fán csimpaszkodtunk 4 kèzzel mint ma a gibbon, capuchin, stb. Mikor kezdtünk a földön járni a lábujjaink visszafejlödtek mert nem volt szüksèg többè faágakba kapaszkodni. Ott vagyunk ma. Az agyagbaba mese 6 èveseknek való.

 14. ANIMESTER

  Pálinka, vörös vagy fokhagyma, zsír. A 3 szent magyar dolog. Ja plusz pálinka

 15. ANIMESTER

  A finn és a magyar nyelvrokon.

  1. Tízes lista

   Nagyon nagyon távoliak sajnos :D A két nyelv a gyakorlatban egyáltalán nem hasonlít.

 16. Andras Nagy

  Nagyon jól összefoglaltad, gratula!!

  1. Tízes lista

   Köszi!:)

 17. Ferenc Kis

  Azért korrekt lett volna hozzátenni, hogy a kisadag/nagyadag módszer nem csak a kínainál van....Ja, ... ingyen becsomagolják a maradékot, ha kéred. Egyébként a polcos termékcsomagolásnál tök ugyanez van. EZ NEM TRÜKK, a rezsiköltségek, szállítás szinte egyformán terhelik a terméket, ha kicsi, ha nagy. Ha kérsz a net-pincértől egy kávét, ugyanannyi benzinjébe, órabérébe kerül, mintha egy Sacher-tortát kérnél

 18. Laszlo Kramer

  50 állam, ötven csillag. Neked hogy jött ki 52?

  1. Tízes lista

   Sajnos belerontottam

 19. József Farkas

  A 10 legveszélyesebb rovar közé, nem került be a lódarázs. 2-3 lódarázs csipésétől simán meghal egy ember.

 20. Vizler András

  Az ősrobbanás nem egy hétköznapi dolog, az emberi agy pedig az ismert univerzum legbonyolultabb objektuma, nem pedig egy "egyszerű jelenség", ahogy a Naprendszer egy külső bolygója sincs "az orrunk előtt" (aki ilyet mond, annak fogalma sincs a távolságokról az űrben). A listán szereplő összes többi dolgot pontosan érti a tudomány. A bálnák evolúciója, hogy csak egyet mondjak, egy alaposan kutatott terület, amiről tudományos konszenzus van.

 21. Romasound Studio

  Az kemény 4 millio hallot egy városba ellenben az 1500 lakóval

 22. Zolithegenius

  Tehat ha allasra jelentkezunk, lakashitelt veszunk fel, muszaki cikket v. autot vasarolunk, akkor nem bizunk a szuleink tapasztalataban, velemenyeben, es inkabb egyeb, "up to date" szakertoi velemenyhez/informaciohoz igyekszunk jutni, mert az 1 generacioval idosebbek tudasa mar elavultnak szamit, de ha a vilag letezesenek a megfejtese a kerdes, akkor bizzuk magunkat par, nehanyezer evvel ezelott elt irastudatlan, sivataglako kecskepasztor, szajrol szajra terjedo torteneteire, akiknel egy 3.-os kisdiak is tobbet tud a vilagrol? Amugy az a mokas, hogy igazabol Ti hivok majdnem annyira ateistak vagytok, mint a vilag felvilagosultabb, logikusan gondolkodo fele. Hiszen a fold nepei, mintegy 5000 Isten elott hajbokolnak, de Ti allitjatok, hogy csak a tietek az igazi. Ergo 4999 Istenben nem hisztek, mig mi 5000-re mondjuk, hogy hamis.

 23. Emanuel Dancu

  Ugyan ez fent van a Gameranx csatornáján is angolul. Hajrá rebranding ! 👌🏻😁

 24. Tiltott Gyümölcs

  Háát az EVOLÚCIÓ egyáltalán nincs bizonyítva. Bár, van akinek a majom az őse.. Ám sokunkat- szerintem mindenkit- az Atya teremtett.

 25. savoli dusan

  Ezek a geci meteorok èn lennèk szuper men meg mentenèm a földet de csak a jó csajokèr 😁👌👌😜

 26. Frangan Macloud

  Kerdezd meg a Szerbeket...

 27. Sándor Attila Nagy

  Te is azt mondod a videó végén, hogy azért kisebb a bölcsesség fogunk, mert már nincs szükségünk rá..... Holott a videó elején el is mondtad, hogy az evolúció nem tudatos! Tehát nem lehet igaz az, hogy egy fog azért csökevényesedik el, hogy van e rá szükség vagy nincs ☺️ ;) egyszerűen így alakul, aztán majd a sok ezer év eldönti, hogy a bölcsesség fog nélküli ember életképes e. Ha igen, akkor tovább örökíti a génjeit, amik már nem hordozzák a bölcsesség fogat ;)

  1. ordas

   Sándor Attila Nagy______ Az olyan szerv amit nem használunk idővel eltűnik.Nem minden esetben tűnnek el a génkészletből. (alvógének) Előfordul hogy néha előjön, Ezt atavizmusnak hívják. Pl: erős kiterjedt szőrzet, farokkezdemény, kettőnél több mellbimbó, fülmozgató izom , Valamelyik szerv nincs használva, az nem jelent sem előnyt sem hátrányt, egyszerűen az egyed szempontjából közömbös. A bölcsességfog nagyon sok esetben ki sem nő, vagy nem fejlődik ki teljesen. Én ezt tutira átéltem, mert amikor bölcsességfogaim nőttek, tolták előre az egész sort, ugyanis nem volt nekik elég hely. Ráadásul több ütemben csinálták felváltva (:jó volt(:

  2. Sándor Attila Nagy

   Pont ezért nagyon veszélyes amit az ember művel az orvostudomány révén is. Ez egy kurva kemény téma.... Ki dönti el, hogy ki élhet, ki szülhet?!... Mert jelenleg mindenki él és szaporodik. Sorra mentjük meg a hibás embereket, akik amúgy életképtelenek, bele is halnának a hiányosságaikba..... De mi meggyógyítjuk őket, ők meg utódokat nemzenek, akik hibás géneket hordoznak..... Hol jön el az a pillanat, amikor az emberiség túl sok hibás gént örökít és a végén egyszercsak a fennmaradásunk lesz a tét?!

 28. Anthony Locsei

  Aki nem hisz állati eredetünkben, magyarázza meg nekem, hogy mièrt vannak körmökkel ellátott lábujjaink, farkcsontunk, szemfogaink, testszörzetünk, stb. Mièrt kocogunk, mièrt sportolunk? Mert mèg mindig nem tudtuk levetközni azt az aktiv èletmódot amit 2-3 millio èvvel ezelött èltünk, amikor menekülnünk kellett a farkasoktól, vagy futni a nyúl, öz után. Ha Isten teremtett minket, az hogy lètezik, hogy a gorilla ès az ember keresztezhetö, èletkèpes utódokkal. Ezt a kinaiak ki is próbálták.

 29. ツnlehel03

  Lehetne videó Bhutánról is. Kevésbé ismert ország,de nagyon érdekes. Viszont mondhatnál negatívumokat is az országokról.

  1. Peter Balla

   Nem kell mondania. Arra ott van a komment szekció..

  2. Tízes lista

   Köszi az ötleteket 😀

 30. Roger, az űrlény

  Neumann János, a magyar Sheldon Cooper :D

 31. Gergely Gábor

  Miert lenne lapos ha van olyan aki korbe jarta a foldet erted korbe

 32. H Krisztián

  ejnye Márk most már kimondot tea nagyhatalom India😂😂

  1. Tízes lista

   Ajaj 😂

 33. Mate Hack

  Thaiföldről is legyen kérlek videó

  1. Tízes lista

   Eljutunk idővel oda is ne félj 😀

 34. MIKLÓS NAGY

  9:35-na,ez egy marhaság. Sajnos a mai napig medvék, majmok is bicikliznek a cirkuszokban - ott pedig csak közvetve van jelen az emberi agy...

  1. Tízes lista

   Aránylag intelligens emlősök is meg tudják tanulni. A lényeg a saját egyensúly érzék. :)

 35. MIKLÓS NAGY

  1:37 - az éhes szamár... 😂👍

 36. Drake00662

  6. Feltéve ha tudnak majd biztosítani 2050-ben is elég ivóvizet és élelmet másfél milliárd embernek.

 37. Boti Bartalis

  Olyan fekete volt hogy ha beáll árnyékba eltünik

 38. Peter Racz

  A penz fogja rombadonteni a vilagunkat...

 39. Fehérvári Dominik

  1:31 nem csoda hogy kiveszi a lelked..

 40. Balázs László

  Artemisz íja is képes arra amire apollón íja

 41. László Balázs

  Ami Erdélyben van az mind a régi Magyarországé én tudom, mert Erdélyi vagyok.

 42. Sövegjártó Gábor

  Lee Harvey Oswald a haditengerészeti elhárítás tisztje volt, lőni nem tudott. Kommunista mozgalmakba kellett beépülnie, ő nem ölt meg senkit. Kennedyvel egy összeesküvés végzett. Túl sok érdeket sértett a tevékenysége: maffia-ellenes harc, a titkosszolgálatok és azok vezetői elleni lépések, a dollár állami kézbe vételének terve és legfőképp az, hogy nem akart háborút Vietnámban. LBJ mindent tervezetet visszavont és elkezdte a vietnámi háborút. Jim Garrison New Orleans-i kerületi ügyész volt az egyetlen személy, aki megpróbálta a valódi gyilkosokat felelősségre vonni. Munkájából könyv, majd film is készült Kevin Costner főszereplésével. husel.info/video/video/u4nSeNmqmIOkipo.html érdekes részlet a filmből, mely egészben is fenn van magyarul a youtubeon.

 43. Mustár Konzerv

  Gery is zigizik!

 44. Mr SZKÁCCS

  Ez egy putri...

 45. Vas János

  11. Nincsenek szexy csajok... -.-

  1. Vas János

   @Husi :DD

  2. Husi

   Vas János ennél nagyobb problémád sose legyen...

 46. Antal Jakab

  Heló! Én arra jöttem rá hogy vannak gyenge emberek akiket könnyen elhülyítenek és azután már kötik az ebet a karóhoz.TEHÁT:kihasználják a gyengéket.De miért jó nekik ha beigazolják ezt? A leggyakoribb válaszukat mondanáj erre is:,,HÁT CSAK"

 47. ZAKSZAZSO

  Legnedvesebb? 😏😏😏

 48. Zoli Vig

  12:44sani isten karórát hord?

  1. Tízes lista

   Ő egy helyi lakos, nem az Isten :)

 49. sheekerz

  ...Sith vallás...??🤔🤔😮 Nyugi, szándékosan írtam így!😁😄

 50. Hacker407

  Ha nem lenne Erdély akkor Románia meghalna...!

 51. ANIMESTER

  Szép de ronda

 52. Árpád Sörös

  Kedves "Tizes listás" barátom nem sorolok ellenérveket amit itt mind a tiz listádra tizet lehetne felsorolni,ellenérvet amit mérvadó konferenciákon mérvadó tuidományos ellenfelek sem tudnak közös nevezöre jutni. De nagyon jól és "tudományosan"adod elö azt meg kell hagyni. Még ha engem nem is gyöz meg,csak arról,hogy az ember úgy általában határtalanúl öntellt és beképzelt a saját úgymond tudásával kapcsolatban. Csak egy a biztos mi,hogy igen-igen ki törpék és senkik vagyunk az univerzumban,beképzelt tudásunk ellenére is.feltaláltuk a köbaltát és azt hisszük az atomrakétát vagy a bölcsek kövét találtuk meg,fel!

 53. Balázs Baranovics

  Csak azt felejtetted ki, hogy az indiai emberek 70%ának nincsen személyi igazolványa, tehát papíron nem is léteznek, de még is vannak. Csak a tehetősebb emberek van igazolványuk!

  1. Sámat IdrÉ

   A 70% ugyan túlzás, de az indiaiak élen járnak a szellemek etetésében.

 54. Levente Luzsa

  10 érdekesség Orbán Viktorról

  1. Attila

   Ez jó ötlet

  2. Vas János

   10 érdekesség az egyszer kommunista egyszer "menekült"imádó Merkicicáról. A skizofrénia a felső tízezret se kíméli. :'((

 55. Zsombor Varga

  Azt még beletettem volna hogy a legtöbben ott élnek a földön De ettől függetlenül jó videó lett!

 56. 5927

  Videó legeleje Inglia?XDD

  1. Bence Baksa

   Nem, lelassítottam és úgy lehetett hallani, hogy Indiát mond.

 57. Steven Brown

  2. komment xD Nyugi! Csak vicc volt! Amúgy jó lett a videó!

  1. Russian Mapper elvtárs

   @Steven Brown béke! Azért fogom majd a youtube csatornatöröldözése után,hogy így tudjam megnézni mi maradt. A legfontosabb zenéket {pl:aranybulla official} letöltöttem pendrive-ra úgyhogy azt nem kell féltenem.De lehet, hogy éppen PEWDEWPIE csatornáján törlik. A törléskor én nem akarom látni ahogy a kedvenc youtubereket törlik inkább új csatit csinálok, hogy ne kelljen halálukat néznem.

  2. Steven Brown

   De amúgy miért is törlöd a csatornád?

  3. Steven Brown

   Russian Mapper elvtárs oh köszi! Én erről nem tudtam, csak egy kicsit idegesített hogy kiírtam mellé, hogy ,,vicc volt’’ És nem hittem volna hogy ezért elakarnak küldeni a szarba! De amúgy nincs bajom veled! Béke?

  4. Russian Mapper elvtárs

   @Steven Brown semmi de annyira kevés lett az előző,hogy ezzel kell beérni. A youtube már nem a régi. Én örülök a a Coppa hidegháború után lesz legalább 10.000 felhasználó.Hamarosan az eksőzést is tiltják.Féltem a másik csatornámat is. Én új csatit hozok létre miután ennek a harcnak vége. Mivel semmi bajom veled javaslom te is így tégy.

  5. Steven Brown

   Petya Overwatch köszi haver!

 58. HR nyuton

  az egyik legmocskosabb ország. mocskos emberekkel...

  1. HR nyuton

   @Kristóf Estók csak rájuk kell nézni. visszataszító görény az összes.

  2. Kristóf Estók

   Te is biztos nagyon értelmes vagy....... Szerencsétlen

 59. D3w1L ϟ

  Fuck down T-Series

 60. Dávid Gyöngyi

  A gyomrom felfordúl mikor meghallom azt hogy román...nem, hogy az Erdély és Székelyföld területén található érdekességeket románnak nevezzük...

 61. Black& White

  Ugyan már mindenki tudja hogy a föld rombusz alakú..Ejjh bezzeg az én időmben..A mai fiatalok semmit sem tudnak..

 62. Tamás Bihari

  10:45 spangolt 😁

 63. ordas

  A sok betegséget, élősködőt, betegséget és egyéb nyavalyát ugyan miért kellett teremteni. Az embernél még úgy ahogy megértem, mert rossz fát raktak a tűzre és büntiből kapták, úgy mint a nehéz szülést és a munkát. De a többiek? Fák madarak bokrok, virágok és lovak mivel baszták fel a "jóságos" teremtő agyát? No meg a szimbiózisban élők ötlete? Az evolúciósat értem, de a teremtőit nem igazán.

 64. Adam West

  Darth Vader sisakja, szerintem inkább emlékeztet egy náci rohamsisakra, mint a becsület lovagjainak fejfedőjére. És ha a birodalom felépítését, a "jó és rossz" harcát, illetve a rendező személyét és szakrális hovatartozását nézzük, akkor szerintem semmi kétség nem fér hozzá, hogy a sötét oldal egy utópisztikus náci birodalmat szimbolizál, nem pedig olyan sitheket, akik szamuráj jegyeket hordanak... még a végén erényeket vél felfedezni benne a néző :D

 65. Piccolo deGrande

  4:30 "modern dns vizsgálatok ezt megcáfolták" ...dns vizsgálatok? véletlen nem szén-izotópos vizsgálatok? Tudtommal a dns nem marad fennt sokáig, nem hogy i.e. 8000 ből még dns-t vizsgáljanak.

  1. Tízes lista

   A dns-en keresztül visszavezethető számos népcsoport eredete és más csoportokkal való találkozása. Egy dns vizsgálat megmondhatja, hogy a felmenőid között volt pl. svéd, magyar, német és görög. Ha ezt több egész törzzsel megcsinálják a régióban jó képet kapnak arról, milyen népvándorlások és migrációk voltak, ráadásul azt is, hogy kb. hány generációval ezelőtt.

 66. Zolithegenius

  Akkor vegyuk ujra! - A tudomanyos allaspont az evoluciot ismeri el, mint eddig meg nem cafolt kovetkeztetest az eredetunkre vonatkozoan. - Az evolucio nem csupan egy 150 eve elt, unatkozo, angol bacsi legbolkapott teoriaja, hanem az osszes egyeb tudomanyagban megszerzett ismeretunk egymasra epulo rendszereben is helytallo, azok ok-okozati osszefuggesben levo reszeivel is egybecseng. - Szived joga azt allitani, hogy az ember altal ismert vilagban megszerzett ismereteink annak ellenere nem igazak, hogy azt mindenki altal jol erzekelhetoen nap mint nap tapasztaljuk, de akkor legy kovetkezetes es ne hasznald a tudomany vivmanyait! Ne hasznalj internetet, telefont, szamitogepet, tv-t, autot, semmi olyat, ami alapos mernoki munka eredmenye! Tagadd le, hogy repulok mennek az egen, es hogy az ember kijutott a vilagurbe! Igen tudom, hogy ez abszurdnak hangzik, de hidd el nem abszurdabb, mint az, hogy par, nehanyezer evvel ezelott elt sivatagi kecskepasztor iranymutatasai alapjan alakitsuk ki a vilagnezetunket, es tagadjunk mindent, ami a kornyezetunkben megfigyelheto, merheto, bizonyithato. Lehetoseged van erre, de ne vedd zokon, ha masok majd kunconak a tudatlansagodon, ugyanis mig dednagyanyainknak megvolt az a mentsege, hogy nem vehettek reszt a maihoz hasonlo oktatasi rendszerben, addig mi mar igen, plusz a vilag tudasanak 90%-a is csupan egy kattintasnyira van tolunk.

  1. Zolithegenius

   @Adam West Ez mondjuj igaz.

  2. Adam West

   Mindennel egyet értek, kivéve az utolsó mondatot... a pár kattintásra nem csak a tudás, hanem rengeteg hyüleség is található... És bizony sokszor össze van kuytulva minden. Olvastam már marhaságot wikin pl...

 67. H H

  A Nem vénnek való vidék vége is elég talányos...

 68. Sándor Tóth

  Érdekes, hogy egy új vallást, ennyire lelkesen kommentáltok. Az EMBER egy TEREMTMÉNY. Minden kontinensen tudnak róla, még a legprimitívebb népek is. Mit nem értetek?

  1. Mátyás Bajusz

   Te meg egy régit...amire bizonyíték sincs.

  2. nandras1951

   @Sándor Tóth Kimerítő és meggyőző érvelésed lenyügöző - a Föld persze lapos és a világ közepe, a gyerekeket a gólya (vagy más helyi madár) hozza - minden kontinensen tudnak róla, még a legprimitívebb népek is. Tényleg, mit nem értünk?

 69. Kis Vattas

  A borítkép a Crysis 3-ról lett copyzva

 70. Attila Kiss

  Azért elég nagy baklövésnek tartom, hogy kihagytad minden idők legnagyobb természeti katasztrófáját a 10es listádról. Az 1556os nagy kínai földrengést... mult-kor.hu/830-ezer-ember-eletet-kovetelte-a-tortenelem-legpusztitobb-foldrengese-20160123

 71. ordas

  Nem tudom hogy csak hallottam valahol, vagy sem, de mi lenne ha a teremtéshívők azzal állnának elő hogy a nagy Bummot isten csinálta és a többit rábízta a természetre amit persze szintén ő csinált úgy ahogy van, pikk-pakk.

  1. ordas

   @Árvai Gábor ______ Utána lapoztam. Úgy érzem ettől sem fog enyhülni a vita ! Magyar Etimológiai Szótár: deizmus - ‘vallásbölcseleti felfogás, mely elfogadja a teremtő Isten létét, de tagadja annak személy voltát, a gondviselést és a vallás szükségességét’. Pallas Nagy Lexikona: Istent nem tagadja ugyan, de tagadja a kinyilatkoztatást, általában az istenről szóló vallási dogmákat Tudásbázis: Isten ugyan megteremtette a világot, de aztán magára hagyta, működésébe nem avatkozik bele Hit Gyülekezet: A kereszténység szempontjából a deizmus ugyanolyan probléma, mint a materializmus, Református Lexikonok: Négyig jutottam el, de egyik sem foglalkozik vele. Magyar Katolikus Lexikon: Túl hosszú a fejtegetés.(sejtem miért) Kösz Gábor !!! Na, ezen is túl vagyunk.

  2. Árvai Gábor

   Ez a deizmus.

  3. ordas

   @nandras1951 ____Igazából tényleg nem viccnek szántam! Már megfordult a fejemben máskor is, hogy főleg a régebbi időkben a természettudományokkal foglalkozó tudósok zöme egyházakhoz kötődő emberek voltak és össze tudták egyeztetni a hitüket a tudásvágyukkal.

  4. nandras1951

   @ordas Ez egyáltalán nem vicc - minden vallásos természet-tudós (aki amikor kutat, materialista, amikor mást csinál, akkor hívő) pontosan így gondolkodik - "nem tudják, de teszik" (Marx)

 72. ツGoodHungary

  Vicces hogy ott lakok de sokat nem tudtam (októberben kb ingyen osztogatták a pizzát a suliban)

 73. József Gábor

  A 2. Fifa gólost most döntöttem meg Xdd 357 gól csak nem pont jó irányba rugtam ezért sajnos kikaptunk

 74. szebasztian barjaktar

  Jó a videó De attol,hogy sok magyar feltaláló és tudós volt az nem mond semmit magárol a magyar népről... Valójában semmi köze nincs mivel egyénekről van szó és nem az egész magyarságról

 75. Steve Retter

  Az országban mintegy 150 meleg vizes gyógyfürdő, köztük 36 speciális - többek között radioaktív, kénes-savas, sós-brómos-karbonátos, jódos vizet tartalmazó - fürdő található. Európa egyetlen barlangfürdője Északkelet-Magyarországon a tapolcai, a Balaton közeli Hévíz pedig Európa legismertebb meleg (33 °C) gyógyvizű tava. Budapest - évtizedek óta a világ „fürdőfővárosa” - egyes fürdőit már a török időkben használták. A fővárosban két tucat fürdő és 13 gyógyfürdő van. Magyarország ásványvíztermelése 2000-ben 385 millió liter volt.

 76. Csaba Tóth

  Legyen 2. Rész és legyen benne az excalbur

 77. Balázs Dósa

  Vagány h elmondtad a jó tulajdonságokat, de azért van néhány dolog, ami hát elég durva

 78. KA Barny

  Egy hiba Nem Caucescu (Csaucseszku) hanem Chausescu (Csháuseszku) De amúgy a videó jó lett :D

 79. Pap Dávid

  7:32 magyar zászló?

 80. Big Gaymer

  Akkor most évente száz vagy eddig egy ember jutott ki?

 81. Mátyás Bajusz

  Superman, hogy képes repülni? Mármint mi kelt felhajtóerőt nála? Hogy gyorsul/lassul? Hogy tud fordulni?

 82. Gaming with Marci

  Lol ez attól függ hova landolsz és melyik szigeten (pubgban) Pl ha novora, geogrepoolra, military ugrassz oda 30 másik is ugrik Ne helyezd előtérbe a fornitetot

 83. Elrond from Rivendell

  Pl szétver a helyi antifa XD

 84. Máté MTChannel

  6:40 az egy Cukor mókus. Nagyon aranyosak! Nekünk 3 van itthon.

 85. Khada Jhin

  Magyarországon is található egy Kodiak.

 86. Béla Chikány

  Kedves Tízes lista! Cáfolni csak azt lehet, ami bizonyított tény. Ami oly annyira nem az, hogy még az evolucionisták is csak foltozgatják 160 éve, azon nincs mit cáfolni. Az evolúciós elmélet története, valójában önmaga cáfolata. Ha valaki a politikában változtatja így a véleményét, arra azt mondják, hogy köpönyegforgató. Arra az elméletre, amelyben rövid idő alatt, akár alapvető tételek is megváltoznak, igencsak nehéz lehet a "a tudományos élet egyik legszilárdabb és legjobban bizonyított tétele" címet ráerőszakolni. A legalapvetőbb hibás érvelések egyike, hogy a "természetes kiválasztódás"-t az evolúció alaptételei közé sorolják. Az "evolúció" - már ha létezne ilyen, - nagy vonalakban azt jelentené, hogy egy előző fajból mindig valami újabb és újabb faj keletkezik az évmilliók során. illetve, hogy egy előző szervből mindig valami újabb és újabb szerv keletkezik az évmilliók során. Tehát az életről szólna, mármint ha létezne. Ezzel szemben a "természetes kiválasztódás" pedig arról, hogy az a faj, amelyik nem tud alkalmazkodni egy megváltozott körülményhez, az nem tovább él, hanem kihal. Ez pedig, mint ahogy látható, a halálról, vagyis a fajok pusztulásáról.

  1. nandras1951

   @Béla Chikány Na itt van az igazi probléma (nem csak veled). Egyáltalán nem arra válaszolsz, amit én írtam. Én - nincs kizárva, hogy tévedtem - azt feltételeztem, hogy "Cáfolni csak azt lehet, ami bizonyított tény." mondatoddal - a forrás megjelölése nélkül - C. Popper "cáfolhatatlansági tételét" akartad felhozni. Hsz-emben arra mutattam rá, hogy (ha nem tévedtem), akkor ezt rosszul csináltad, amit leírtál, annak nincs értelme (ez akkor is igaz, ha nem Poppert akartad idézni). Magáról Popperről nem írtam semmit (egyébként Popper filozófiájának egészével nagyon nem értek egyet). És innentől kezdve az egész hsz-ednek nincs értelme.

  2. Béla Chikány

   @nandras1951 Annyit azért tudok Carl Popperről, hogy a vallás mellett, elutasította az empirizmust is, ahol a legfontosabb módszertan a megfigyelés és a modellalkotás, illetve a modell tesztelése újabb megfigyeléssel és újabb finomítással. Azt is tudom róla, hogy a ratio nevében, olyan módszerben hitt, ahol a megismerés nem az érzékek (érzékszervek) útján történik, hanem intellektuális, deduktív módon. Tudod ízlések és pofonok különböznek. Számomra az a "MEGISMERÉS", amely nem megfigyelésen és következtetésen alapul, hanem okoskodáson, az nem más, mint spekuláció. Köszönöm, hogy említetted az euklideszi és nem euklideszi geometriákat! Ha nem tetted volna, akkor "ordas"-nak írt válaszomban én említettem volna meg, Newton és Einstein mellett. Csakugyan, a tudomány eszközeivel nem cáfolható Isten léte. Viszont a tudomány eszközeivel megismerhető. Nem az a probléma az evolúcióval, hogy ex katedra kijelenti, hogy Isten nélkül jött létre az élet a Földön. Ez csak egy téves végkicsengése egy logikátlanul és bizonyítékok nélkül felépített kártyavárnak.

  3. ordas

   @Béla Chikány ______Próbálom értelmezni az "ellentétes végletek" - et. Talán arra gondolsz hogy az egyik megállapítás cáfolja másikat? Nálam ez rendben van, mivel így csak még jobban kiküszöböli a hibákat.

  4. Béla Chikány

   @ordas "Minden tudományág úgy fejlődik, hogy " Hogy az előzőekben felismert elveket finomítják és kiegészítik. De nem csapongnak az ellentétes végletek között. A tudomány története nem a csapongások története. Bár egyes szenzációhajhász firkászok szeretnek hangzatos, sokkoló mondatokat használni, mint pl.: "A korszakos lángelme, Isaac Newton tévúton járt" Nem járt tévúton! A newtoni égi mechanika, a maga területén tökéletesen megállja a helyét. Bizonyos speciális területeket vizsgálva viszont már az einsteinire van szükség. Szóval mindig megvan a kontinuitás. Különben nem tudományról beszélünk, hanem kóklerek szemfényvesztéséről. "A politikus aki" Elvtelenül, érdekeitől függően váltogatja "meggyőződését", azt úgy nevezik, hogy köpönyegforgató. "A változások nem törvényszerű hogy meg kell történni" Először is, nem tudom, hogy magyar vagy-e, de ez a mondat így hangzik helyesen: A változásoknak nem törvényszerű hogy meg kell történnie, vagy meg kell történniük. Másodszor, ha egy tudomány elméletében változás következik be, akkor nem a környezeti hatások döntik el hogy az használható - e vagy sem. A tudományok klasszikus kialakulása az anyagok, események megfigyelésével kezdődött. ebből a megfigyelő személyek elméleteket, modelleket állítottak fel. Egy modellt, lehet tesztelni különböző körülmények között. Ha ez a modell, minden körülmények közt megállta a helyét, akkor bizonyul használhatónak. "A teremtéselmélettel pont az a baj, " Hogy fogalmad sincs róla, hogy mi az! Soha nem olvastál el róla semmit, őrzöl a fejedben egy gyerekkorban kialakult ködös mesét és az ellen vagdalkozol. Csakugyan úgy lett leírva, hogy a kor egyszerű emberei is megértsék. De rengeteg helyen olyan tudást tükröz, amely messze meghaladta a kor emberének ismereteit. Nincs ellentmondásban a TUDOMÁNNYAL, és nem állít semmi olyat, amit a TUDOMÁNY megcáfolt volna.

  5. nandras1951

   @Béla Chikány_ Rosszul ismered Carl Popper cáfolhatósági elméletét. E szerint, ami elvileg nem cáfolható, az kívül esik a tudományos kutathatóság területén. Tipikusan ilyenek Isten léte és a teremtés. Ami viszont elvileg cáfolható, az gyakorlatilag vagy bizonyíthatóan igaz vagy megcáfolható (a folyamatos cáfolhatóság és a befejezett megcáfoltság két különböző fogalom!), bebizonyítható, hogy nem igaz. A Turing-gép elmélet éppen azt mutatja meg, hogy a tudományosan kutatható tételek száma végtelen, mivel vannak olyan tételek, amik sem nem bizonyíthatóak, sem nem megcáfolhatóak (ilyen például a geometriában "az egy egyeneshez egy külső pontban csak egy párhuzamos egyenes húzható" tétel) Egy ilyen tétel és annak tagadása axiómaként kezelve két elmélet kiindulópontja lesz (lásd euklideszi és nem euklideszi geometriák). A végtelen világ bizonyos oldalait az egyik elmélet, más oldalait a másik elmélet írja le jobban. Éppen azért, mert Isten léte, illetve a teremtés nem cáfolhatóak, azért az ezekre alapuló vallás nem képezheti tudományos kutatás tárgyát, viszont az evolúciós elmélet cáfolható tételei miatt kitűnő terep a tudományos kutatás számára, az új ismeretek néhány régen elfogadhatónak tűnő tételt megerősítenek, más tételeket viszont megcáfolnak. Minden tudományos elmélet így fejlődik, csak vannak olyan tudományos elméletek, amik nem konfrontálódnak annyira a vallással, mint az evolúció. De azért Jordano Brunot nem az evolúció hirdetésért égette meg a Szent Inkvizíció, hanem azért, mert azt állította, hogy nem a Föld a világ közepe, hogy a Föld a Nap körül kering. Ma ezt a tételt még az evolúció itt felsorakozott legbigottabb tagadói sem mernék tagadni. Amúgy az evolúciós elmélet alapgondolatát, miszerint az élővilágban ugyanúgy, mint az élettelenben a természeti folyamatok állandó változásokat okoznak (Wass Albert hülyeségével szemben - "a víz szalad, a kő marad" - a valóságban "lassú víz partot mos") ám az élővilágban e változások vagy növelik, vagy csökkentik az életben maradás esélyét. Ha csökkentik, akkor az érintett életforma visszaszorul, versenyhátrányba kerül, ha növelik, akkor az érintett életforma versenyelőnye révén elszaporodik. Ezek a természeti változások bekövetkezhetnek az érintett életforma külső környezetében is, de magukban az életforma egyedeiben is. Nem tudok róla, hogy mindez ma már nem lenne érvényes.

 87. David Lorinczi

  A 9es es 8as pontot azert nem tudjak megmagyarazni mert a zok a tudosok nem hivok.a Bibliaban le van irva feketen feheren hogy miutan Isten megteremtett mindent,a teremtes befejezodott.nem volt semmifele evolucio es foleg nem volt osrobbanas.Megis hogy robbanhatna fel a semmi h legyen mindenbelole???

 88. Szólott az igazság

  USA. Az ország, ami iránt iszonyat vegyes érzelmeket táplálok. Egyrészt, ott van a sok fájdalmasan idióta, megrögzött lokálpatrióta, akik önként mennek golyófogónak, valamint a többség szart sem tud a világ többi pontjáról, de még a szomszédos államról sem képes igazán megmukkanni. Másrészt, - egyéni vélemény - szerintem az USA termelte ki a legtöbb értéket teremtő, kibaszott zseni művészt.

 89. Norbert Bak

  És igen, ahogy Csaba Kovács is írta: Darwin saját magát cáfolja! Semmilyen bizonyíték nincs az evólúcióra, nincsenek fejlődési szakaszok, se leletek, csak szakadékok! Ja és az ember kb. 6 ezer éve él a földön, erre viszont vannak bizonyítékok! + Tudományosan bebizonyították dns y kromoszóma visszavezetése alapján, hogy a mai emberiség egy emberpártól származik!!! Sorolhatnám még a teremtés melletti bizonyítékokat, de fölösleges. Maga a világegyetem, és a benne lévő precizitás és szépség... önmagáért beszél, magától nem jöhetett létre! Ergo létezik Egy Mindenható Egy Teremtő Isten!

  1. ordas

   @Norbert Bak _______ Én egy szóval sem hivatkoztam az Y kromoszómára, azt te állítottad hogy az Y kromoszómára általi vizsgálat alapján találtak rá "Ádámra és Évára" az-az a kiinduló pontra. (Mondjuk, ebből nem tudom miért következik egyértelműen hogy teremtés történt.) Én amiről dumálok az az, hogy nem Y kromoszómával hanem a mitokondriális DNS - sel végezték azt a bizonyos vizsgálatot és az egy nőnemű egyedre utal. Ezek szerint az evolúciót nem tagadod. A videóban szó is van róla, hogy nem ez élet keletkezéséről van szó, hanem a törzsfejlődésről.

  2. Norbert Bak

   @ordas Az y kromoszóma csak a férfiakban van! Nézz utána!

  3. Norbert Bak

   Bocs de y kromószóma, csak a férfi egyedben található meg!

  4. Belescus

   "Sorolhatnám még a teremtés melletti bizonyítékokat, de fölösleges."Ebben teljesen igazad van. A többiben már nem igazán.

  5. ordas

   Norbert Bak____Írod hogy "Tudományosan bebizonyították dns y kromoszóma visszavezetése alapján, hogy a mai emberiség egy emberpártól származik" A mitokondriális DNS csak anyai ágon öröklődik, így vezették vissza egy kiinduló alaphoz, és ez női egyed. Tehát nem egy emberpárhoz vezették vissza hanem egy nőnemű egyedhez. Ebből ugyan miért következik a teremtés

 90. Zoltán Szűcs

  Ennyi süketelést egy rakáson . Ha valaki szuper akkor az azért szuper mert szuper . Vagy valami hasonló.

 91. Norbert Bak

  Köszönöm a videót! Soha nem volt kételyem Egy Mindenható Isten létezését illetőleg, de ez a videó mégjobban megerősítette a hitemet! Ez a videó pont azt bizonyítja, hogy az evólúció, egy fikció!

  1. nandras1951

   @ Norbert Bak Bocsánat - nem vagy bigott. Remek, érvelő stílussal kommentelő elvek embere vagy. A bigottak - ugyanúgy, mint a szenvedélybetegek a saját betegségüket - képtelenek elismerni bigottságukat - ők az elvek emberei csupán.

  2. Zolithegenius

   @Norbert Bak Vilagos! Tehat ha allasra jelentkezunk, lakashitelt veszunk fel, muszaki cikket v. autot vasarolunk, akkor nem bizunk a szuleink tapasztalataban, velemenyeben, es inkabb egyeb, "up to date" szakertoi velemenyhez/informaciohoz igyekszunk jutni, mert az 1 generacioval idosebbek tudasa mar elavultnak szamit, de ha a vilag letezesenek a megfejtese a kerdes, akkor bizzuk magunkat par, nehanyezer evvel ezelott elt irastudatlan, sivataglako kecskepasztor, szajrol szajra terjedo torteneteire, akiknel egy 3.-os kisdiak is tobbet tud a vilagrol? Amugy az a mokas, hogy igazabol Ti hivok majdnem annyira ateistak vagytok, mint a vilag felvilagosultabb, logikusan gondolkodo fele. Hiszen a fold nepei, mintegy 5000 Isten elott hajbokolnak, de Ti allitjatok, hogy csak a tietek az igazi. Ergo 4999 Istenben nem hisztek, mig mi 5000-re mondjuk, hogy hamis.

  3. Norbert Bak

   @Zolithegenius A tudomány maga igazolja a teremtést!

  4. Norbert Bak

   @nandras1951 Kössz a hozzászólást, de én nem vagyok bigott! Az elvek embere vagyok! És egyre több, kiemelném! Tudományos bizonyíték szól a teremtés mellett!

  5. Norbert Bak

   @Belescus A majmok vergődnek! Véletlenek meg nincsenek! A véletlen szónak nincs is értelme! Ok és okozat van! Van mázli, szerencse... de véletlen nincsen! És a semmiből nem jön létre semmi, a szervetlenből, nem lesz magától szerves anyag. Tehát minden meg van alkotva! Így talán már világos, hogy a kezdet kezdetén kellett, hogy legyen egy értelmes alkotó, vagyis Isten!

 92. István P

  Az evolúció olyan dogma, amit kisgyermek kortól az oktatás legfelsőbb szintjéig kizárólagosan sulykolnak az emberek fejébe. Alternatív elméleteket is említenek magasabb szinteken, mint elavult, ostoba, vagy babonás téveszméket. Aki gondolkodás nélkül elfogadja az evolúció dogmáját, az "érti" és gondolkodik, akit mélyebben érdekel a téma, belemegy és tényleg megérteni, felfogni szeretné, az szembe találja magát az ellentmondásaival, s ha ezt kifejti, akkor nem érti, félre értelmezi, ostoba, maradi. Ez egyébként a mai modern tudományok mindegyikével így van és ezen az elmélet szó félremagyarázására tett kísérlet sem segít. A klasszikus evolúció valamennyi bizonyítékáról hamar kiderült, hogy ügyes hamisítvány, vagy még előtte nyomtalanul örökre eltűnt a múzeumokból. A modern tudomány persze gőzerővel tömködte be a keletkező réseket és sokat finomított az elméleten, de a kiselőadás nagyvonalúan kihagyja azt a tényt, hogy ezáltal sokkal több rés keletkezett, mint ahányat betömtek. Ezért is figyelemre méltó, hogy a megbélyegzés dacára ma is olyan sokan vállalják kétkedésüket, ellenvéleményüket.

  1. nandras1951

   @István P Ha jól értem, szerinted azok a "tájékozottak abban amiről írnak, vagy írok", akik egyetértenek veled. Én itt már többször "elhencegtem vele", hogy 69-ik évemben járó nyugalmazott matematikai közgazdaságtan professzor vagyok, és így meg merem kockáztatni, hogy van némi jártasságom a logikában és a társadalomtudományokban - a közgazdaságtan mellett mindenek előtt a történelemben.

  2. István P

   Bocs, ezt Neked válaszoltam, de valamiért eggyel lentebb pakolta a rendszer:Nem tudhatom, kutató, majd egyetemi tanár voltam, most fejlesztő mérnök vagyok. Minden bizonyíték eltűnt, nyilván nem véletlen, hogy annyi nagyszerű elmének sem sikerült mindeddig felfednie. Nem ezzel van a gondom. Mi a műszaki tudományos életben hagyományosan érvekkel és bizonyítékokkal dolgozunk, míg a mai "modern" tudományos elméletek egyre inkább dogmatizálódnak és azokat sulykolják az emberek fejébe (tudományos élet egyik legszilárdabb és legjobban bizonyított tétele :-)) az ellentmondást nem tűrve, az ellentmondókat megbélyegezve (lásd lenti hozzászólást). Ez gátolja a közös gondolkodást, a tudományok legnagyobb hajtóerejét. A cél a változatlanság, a tudományos, egyetemi katedra, a zsíros pénzek megőrzése és nem az igazság. Ez az elanyagiasodás egyébként nem csak a tudományokban, hanem a sportban, kultúrában stb. mindenhol megfigyelhető. Hidd el, sportolóként (is) belülről láttam évtizedeken mindezt.

  3. István P

   A magyar nyelv szabályai szerint természetesen helyes, amit átírtál, hiszen én írtam, de azáltal, hogy az alanyokat és az állítmányokat helyenként kicserélted és az egyes mondatok értelmetlenné, a tényekkel ellentmondóvá, maga a szöveg pedig összefüggéstelen zagyvasággá vált. Néhány példa csakhogy értsd:1. A teremtés történetét nem sulykolják minden szinten, még az egyházi iskolákban is az evolúció elméletét tanítják a nemzeti alaptanterv szerint. Hittant (is) csak akkor tanul a gyerek, ha egyházi iskolába jár, vagy ha kifejezetten azt választja. Minden magyar állampolgár lakóhelyéhez tartozik egy általános iskola, amely köteles felvenni oda a gyereket. Egyházi iskolába tehát csak akkor jár, ha kifejezetten oda akarják járatni.Magasabb szinten nincs hittan, csak teológiai pályán.2. Aki hívő, mindenki gondolkodás nélkül fogadja a teremtés történetét: hívő <-> gondolkodó. Érted? Nem lehet és nem is kell bizonyítani.3. A teremtésben soha senki nem talált ellentmondást, egyetlen állítását sem tudták soha cáfolni.4. A mai modern vallásoknak - nem tudom, honnan szedted ezeket elő - semmi közük a teremtés történetéhez. A klasszikus egyházak sem fogadják el ezeket a "modern" egyházakat. A klasszikus egyházaknak sincs közük a teremtés történetéhez. A teremtést a Tórában, a Bhagavad-gítában, kelet Ázsiában pedig a Bibliához hasonlóan szentként tisztelt, de gyűjteménybe nem foglalt könyvekben találod meg, ha érdekel. Ezeket minden mai klasszikus vallás, keresztény, mohamedán, stb. változtatás nélkül átvett.Stb.Ne haragudj, de olyanok válaszát vártam, akik tájékozottak abban amiről írnak, vagy írok. Az egyházak és a hívők becsmérléséhez további sok sikert kívánva kérlek, hogy ezennel zárjuk le ezt a beszélgetést. Engem továbbra is a tudományok és pl. a fajok eredete érdekel.

  4. nandras1951

   @István P Az én átiratom a magyar nyelv szabályai szerint pontosan annyira értelmes vagy zagyvaság, mint a Te eredeti szöveged (ezt nevezik parafrázisnak). Tartalmilag, a tényeket illetően - szerintem - az én szövegem sokkal hitelesebb, mint a Tied - ha tehát zagyvaság, amivel nem érdemes vitázni, akkor a Tied sokkal inkább ilyen.

  5. István P

   Ne írd át a szövegemet, írd meg a magadét, ha képes vagy rá. Ez így olyan zagyvaság, amivel vitázni sem érdemes.

 93. Judit Zelenka

  Tetszett a videó. Köszi, hogy megcsináltad. Van azonban egy totál irreleváns megjegyzésem. Semmi köze a videóhoz, és tényleg nem sértésnek szánom!!! Nagyon zavar azonban amikor azt mondja valaki, hogy “lecsökken”. Az csak csökken. Fölösleges elé az igekötő. Hiszen felcsökkenni, elcsökkenni stb nem tud. Tehát a csökken elég. Illetve volt mégegy szó, “összekombinál” szintén helytelen. A kombinál szó már önmagában azt fejezi ki, hogy két vagy több dolgot összead, összegyúr. Az értelmetlen lenne, hogy “szétkombinál” “elkombinál” stb. Szóval elég csak a kombinál. Továbbá a “teknikailag elfogadott tény” fura. Kicsit mintha egy angol szöveg tükörfordítása lenne, csakhogy a technikly azt jelent, hogy “gyakorlatilag”. Magyarul nincs olyan hogy teknikailag; helyette a gyakorlatilag a használandó. Bocs az oktatásért, nem kötöszködésből írom. 👍🏻

  1. ordas

   Judit Zelenka ____A _____ "totál irreleváns" _______ nos, ez sem kutya

  2. Tízes lista

   Teljesen igazad van. :) Eddig fel se tűnt, a lecsökken és az összekombinál, de ha belegondolok tényleg értelmetlenek így.

 94. Gergő Gábor

  Excalibur,Rongominyad

 95. Shadow Threat

  Izgi. Most jöjjön Kanada! 😃🇨🇦

 96. Nemeth Ferenc

  Sajnos az evolúció nem bizonyítót sajnos csak elmélet nagy okoskodok szeretik ezt filozófiát

  1. Nemeth Ferenc

   @tio 253 ​ tio 253 Igaz hogy közölte de tudományosan nem állja meg helyét evolúció. Minden dolog tervezet vagy teremtő kell hozzá gyereket is tervezni kell meg kell teremteni ami közösülés folytán jön létre úgy az állatok is hasonlóan vannak még a növények is .Az gond hogy nagy okoskodó materialista emberek félnek vagyis nem szeretnék hogy felsőbb intelligencia ami isten vagy ki minek nevezi hogy létezik.Isten példát mutatót hogy minden teremtet dolog és felesleges kutatni.

  2. tio 253

   0:54

 97. Martin I

  Ha nem lenne youtube akkor nem volna ennyi ingyen elő ember mert minden videosnak dolgoznia kène :D

 98. Lord KROK

  12:20-nál jól látszik mekkora is a Pentagon. Atlantic city boardwalk meg azt hiszem csak amerikában a legnagyobb (bár ebben nem vagyok biztos).

 99. Casemod FID

  3:35 Akkor jó pár pap is szamuráj.

 100. G V

  Nincs olyan, hogy egy törvény életben van. 🤣 Érvènyben viszont lehet. Figyeljetek jobban az ilyesmire!