A Becsületesnepper és pajtásai őszinte autóbuzériája mozgóképen. Szókimondó szövegek, sörök és viccek.

Neppertrükkök és kalandok - Hétköznapi történetek, hasznos tanácsok.
One More Round - Elfeledett, elhanyagolt bontószökevények kapnak még egy utolsó kört, roncsokat mozgatunk meg és sokat nevetünk.
Versenyistálló - Versenyautók születése és használata, több kategóriában.
Tesztek - Hétköznapi autók tesztje egy kicsit másképp, úgy nepperesen.

 • 76
 • 6 187 053

Megjegyzés

 1. Áron Pintér

  Néztem Facebookon képeket, kis elektromos kűtyü! Tehát tuti isten az autó agyát piszkálja meg! ami valoszínü életartam kárára megy! Nameg hogy kompatibilis minden autó márkával és űzemanyagal! 🤔 egy teniszlabda méretü kütyü!!🤔🤔🤔🤔 szerintem itt valami nem oké, jó lene tudni mi az összetétele, és hogy miként is müködik!

 2. Dóri Tamás

  Vállalom az utcai tesztelést!

 3. Balázs Török

  Ha nem a FATER szereli be,javítja,akkor nem érdekel! :D :D :D

 4. ratee76

  Befújták WD40 el ez a titok :)

 5. Balázs Lengyel

  Lesztek idén a nyirádi 24 óráson?

 6. Istvan Szilard Konczol

  Balkormányos japán verda?🤨

  1. Becsületesnepper

   Az, lesz nálam egy Porsche is.

 7. Milán Kisbódi

  HHO generátorhoz hasonló cucc tudhat ilyent. Egyszer mindent ki kell valakinek találni. Az külön öröm lenne ha az a valaki magyar és mondjuk ithon tartja a szabadalmat!

 8. BARNABAS DOMBI

  Újra jöhetne a pdti!😘😘😘

 9. Patrik Vinkler

  "mindenki mehet a picsaba" :D Az auto nem tetszik, a hangja nagyon :)

 10. HDC

  Valószínűnek tartom, hogy valami egyedi vízbeporlasztás elvvel működik a szerkezet. Ezért is kell rendesen bemelegíteni az autót. :)

  1. Becsületesnepper

   Nem. :-)

 11. sniiper

  Azért tanul pár dolgot az ember, ezért szeretlek titeket nézni!

 12. Rike

  9:37 nel berofog az opc corsa :D

 13. Ferenc Demjanics

  Miert fontos a papir szervizkonyv, ha van elektronikus a forgalmazonal?

  1. Becsületesnepper

   Azt nem tudod megmutatni a vevőnek.

 14. cvbnm8053

  Ha, volna egy Honda Jass - em én biztos, hogy fölhívnálak, hogy eladjam neked... Szép napot!

 15. Bertalan Matus

  Nagyon tetszett ez a videó , bárcsak lenne még több

 16. Daniel Jurinovics

  1.7 ees azi40? Köszi kopasz!!

 17. zoli toth

  Most akkor újra feltalálták a spanyolviaszt?

 18. gforce9

  Mivel még megközelítőleg sem lehet tudni, hogy mit csinál ez a készülék, így nem baj, ha ennek ellenére kétkedek? Mert az égés tökéletesebbé tételéből max 1-3% nyerhető, nincs benne több tartalék. A mechanikai ellenállása a hajtásláncnak és a hőtermelés általi veszteség az, amin lehet sok teljesítményt hozni, de mivel még megközelítőleg sem tudjuk, hogy mi a fene is a készülék így..... Ha le van szabadalmaztatva akkor legalább megközelítőleg mondtatok volna valamit rá. Mármint pl. arra, hogy honnan jön a teljesítménynövekedés? A motorhő újrahasznosításából? A mechanikai ellenállás csökkentéséből? Ezzel nem árultátok volna el a találmányt, mivel ezen a 2 dolgon agyal a motortervezők fele vagy 100 éve.

 19. Ferenc Nemes

  Ha csak lakkot kell pótolni,javítani (Mazda 6),az is emeli a rétegvastagságot (mérés), vagy csak a festék? Köszi!

 20. Tibor Nagy

  Nagyon jó videó lett, érthető, tisztán és világosan rámutattatok a fő problémákra. Minden embernek látnia kellene! Köszi az erőfeszítésekért!

 21. Babics Károly

  Sziasztok. Mennyibe kerül❓ Hol szerelitek be❓

  1. Babics Károly

   @Becsületesnepper A jövő hónap végén lejár az 5 év gyári garancia az autómról. Kísérleti jelleggel kipróbálása felajánlanám, miközben egy ésszerű összeggel támogatnám a találmányt. 😎

  2. Becsületesnepper

   Még nincs kereskedelmi forgalomban.

 22. Vega Puffin

  Mivel csinálsz ilyen jó minőségű videót?

  1. Vega Puffin

   @Becsületesnepper Köszönöm, nagyon fasza a sorozat!

  2. Becsületesnepper

   Telefonnal és DJI mobile 3-mal

 23. Sebastian Cosar

  Helló! Gratulálok sok sikert nektek!!! Érdekel a dolog és beszereltetném az autómba van rá lehetőség??? Sebastian.

  1. Becsületesnepper

   Szia, nem kiadható, folyamatos fejlesztés alatt van.

 24. kapaspeti

  Ha ezt a videót nem a Becsületesnepper tette volna közzé, azt mondanám, hogy kamu az egész. Az elmúlt évtizedekben láttunk már sok "találmányt", amik mögé beálltak a jól fizetett tudósok, így próbáták eladni a tvshop-on. Szeretném hinni, hogy ezen a csatornán nem kapnak szót a szélhámosok, illetve azt is, hogy egy szép napon bemutatják, hogy miről is van szó. Szóval ez így túl szép, hogy igaz legyen, de várok, mielőtt kialakulna a végleges véleményem.

  1. kapaspeti

   @Becsületesnepper Szerencsére téged sok olyan téma érdekel, ami minket nézőket-olvasókat is leköt. Ráadásul még a kommentek olvasására, illetve a reagálásra is szakítasz időt, le a kalappal. Izgatottan várom a folytatást!

  2. Becsületesnepper

   Volt már, hogy milliókat fizettek volna valamiért, de nemet mondtam. Ők nem fizettek semmit, csak érdekel a téma, és kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

 25. Attila Kozma

  Még valami. Próbáljátok meg az osztrák magna Steyr t. Lehet hogy ők nyitottabbak és szerintem nekik bőven tesztelésre lehetőségük!

 26. Attila Kozma

  Azt hallottam ha Amerikában védetitek le az egyszerűbb és gyorsabb és az az egész világon érvényes.

 27. Attila Kozma

  Tegyetek német feliratot a videó alá és akkor el lehet küldeni a BMWnek VWnek Mercedesnek.

  1. Becsületesnepper

   Tervezzük.

 28. White Rider

  -Ügyfél: Nem lehet úgy megcsinálni, hogy soha ne rohadjon el! -"Mester": Fogd meg a söröm..... :D

 29. Neo Csatornája

  Valamit nagyon jól tudhat az asszony ha a kocsi ment, az asszony maradt :D

 30. mark somogyi

  Anno a napló műsorában Gyula bácsi szabadalmaztatta hasonló találmányát ami hasonló eredményeket hozott... Nyilván bürokrácia és a kapzsiság elhalgattatja az ilyen embereket....

  1. Zsolt Lajtos

   Nyilván. alufolia-frissentarto-folia.arukereso.hu/

 31. Vitányi Gyula

  Itt van az eredeti husel.info/video/video/05i9h6-k3oXVo64.html

 32. Széles Szilárd

  Méhészborz farokszőréből holdtelte után 7 perccel kell kitépni egy csipettel, megköpködni, és sárgaréz dróttal bal kézzel tekerve átkötni.... aztán betenni a kesztyűtartóba. Nekem bevált.

 33. Admin Enburkollak

  Euro 2 1.9 PD hez teszt célra beraknatok-e?

  1. Admin Enburkollak

   @Becsületesnepper Szia szomorú. Pedig jó lett volna egy euro2 és mocin tesztelni városban. Munkákból kifolyólag elég sokat rohangál ok.

  2. Becsületesnepper

   Nem kiadható.

 34. Father Plays

  Parkoló Parádéra remélem ők is jönnek.

 35. Péter Kollmann

  Gajdán urunk egyszerübben,s jobban tudta volna előadni ezt. Egy kicsit sántit az egész,mert sok mindent mondott,meg semmit se mondott.....

 36. Laci405

  Üdv! Melyik volt az előző videó erről a motyóról? Nem találom...

 37. Zoltan V.

  Nagyon jó lenne, ha ez a bármilyen "készülék" tényleg ilyen csodákat hozna, de megvallom, szkeptikus vagyok. Az autógyártók eurómilliárdokat ölnek a fejlesztésekbe, mérnökök százai, ezrei dolgoznak az ügyön, mégsem tudják elérni ugyanezt? Persze lehet, hogy valami hatalmas csodát találtak fel a fiúk; mind a Föld, mind az emberiség, mind a magyarság számára hatalmas dolog lenne, ha így lenne, de egyelőre "annyit tudunk, hogy semmit". 5:20 "170.000 km-t mutatott a km/órája". Ez a mondat kicsit nehezen értelmezhető. :)

 38. Zsolt Lajtos

  Ez azért erősen a "túl szép, hogy igaz legyen" kategória felé kacsintgat. Nem tartom valószínűnek, hogy a nagy autógyárak elképesztő anyagi- és tudásbeli hátterével nem jönnek rá valamire, amire valakik "sufnikörülmények" között meg igen. (Valószínűleg nem nagyon lövök mellé, ha kijelentem, hogy jelenleg nincs Magyarországon egyetlen olyan modern és jól felszerelt, akár egyetemi laboratórium sem, ami a nagy autógyárak laborjaihoz képest nem "sufni" kategória.) Ingyen ebéd meg köztudottan nincsen. Egy olyan tesztre könnyebb felkészülni, aminek előre tudjuk a kérdéseit. Az, hogy olyan anyaggá alakítjuk a kibocsátott gázokat, amit nem szoktak mérni a teszteken, nem lesz megoldás a dízelek hibáira. Bár nem tudom, hogyan működik a rendszer, de a kb. felére esett kibocsátás biztosan nem tűnik csak úgy el. Ugyebár az anyag nem vész el, csak átalakul. Az jelentkezne a megnövekedett teljesítményként? És az milyen hatással lesz a motorok élettartamára? Nem átalakítja, hanem valahogy összegyűjti a káros anyagokat? Hova gyűjti? Egy újabb cserére szoruló szűrő és újabb veszélyes hulladék-forrás? Túl sok a kérdés, túl komplex a probléma, túl sok a buktató. Persze szép lenne, ha igaz lenne, de úgy érzem (főleg a nagy autógyárak rendelkezésre álló forrásait figyelembe véve), hogy meglehetősen valószínűtlen, hogy valódi, a gyakorlatban egyszerűen használható megoldásról van szó. Remélem, tévedek. Mondjuk, ha komolyan gondolják, hogy elmennének egy gyártóhoz mérni anélkül, hogy belegondolnának, hogy valószínűleg ezt milyen feltétekkel tehetnék meg, itt valakinek tényleg bilibe lóg a keze...

 39. Neo Csatornája

  Ez jobb és hségesebb mint egy nagy mellű, szőke, 20 éves maca :D

 40. Artur Nagy

  Én a saját gépjárművembe biztosan vásárolnék ilyet. Remélem hamarosan megvásárolható lesz a készülék. Azért van egy félelmem, ha ez a találmány egy nagy autógyártó kezébe kerül akkor simán elképzelhető hogy visszabutítják a találmányt, hogy aztán mindig az épp aktuális emissziós értékekre kalibrálják.

 41. László Bánsági

  Egy 2005-ös mazda hatossal én is szívesen vennék részt egy tesztben. Természetesen a számra szigszalagot ragasztok,nem árulom el senkinek a titkot. Ha kell egy "füstölgő" kétezres dízel, csak szóljatok. :)

 42. Neo Csatornája

  33:00 erre a mercire nekem is felállna :D

 43. Kertész Kristóf

  A vízbűl veszi ki a zoxigént...

 44. Laczkó

  Drukkolok Nektek! 🤘🙂

 45. robogoo

  Kíváncsi lettem volna mérni egyet egy romhalmazon is, jó sok rohangál belőlük az utakon, akár egy 2-es Swiftet, vagy alig fiatalabb Boxert csillió kilométerrel, azoknál van csak emisszió..

 46. Frigyes Novák

  A "készülék" minden bizonnyal egy bádoglemez amivel levakolták a kipufogógáz visszavezetést. Szerencsétlen dízelmotor végre tiszta levegőt szív, nem pedig kipufogo gázzal szennyezett kartergázt.

  1. Frigyes Novák

   "böcsületes"-t akartam írni, helyesen. :-)

  2. Frigyes Novák

   @BecsületesnepperIgazad van, ez így böcsöletes.

  3. Becsületesnepper

   @Frigyes Novák Nem osztjuk meg , ipari titok, mindennek eljön az ideje.

  4. Frigyes Novák

   Akkor légyszíves oszd meg velünk, mert ez így olyan mint a "nesze semmi fogd meg jól!" Más: Különben meg az a szerény véleményem, hogy a környezetvédelemre hivatkozva, a gyártok által beépített "Szent Grál" EGR szelep, a kiterjesztett olajcsere periódusok, a kötelező "vágtázások" az autópályán a katalizátorok kiégetése okán......és más úri huncutságok többet ártanak mint használnak. Lásd idő előtt tönkrement motorok, kiégett autók, ami helyett, de jó.......lehet másikat gyártani, eladni. @Becsületesnepper

  5. Becsületesnepper

   Ne viccelj, nagyon másról van szó.

 47. Frigyes Novák

  Elképzelem a kipufogógáz visszavezetés kiépítését egy óceánjáró gépházában,........majd ahogy kapásból leblindelik egy 3 négyzetméteres vaslemezzel...."ahogy illik." Mert ugye senki se szereti az eltaknyosodott tűzveszélyes szívócsőrendszert.

 48. Attila Cziráki

  Nekem az nem stimmel, hogy miért változik a motor nyomatéka a sebességtől? Aki ért a belső égésű motorokhoz, az tisztában van azzal, hogy a nyomaték a motor fordulatszámának növelésével emelkedik. Az autógyártók alapvetően a motor fordulatszámából indulnak ki, és tervezik meg, hogy adott fordulatszámtartományban mekkora nyomatékot adjon le a motor és a nyomatékgörbe hogyan alakuljon. Ez azért fontos, mert a motorok a legnagyobb nyomatéknál fogyasztják a legkevesebb üzemanyagot. Tehát ehhez az ideális fogyasztáshoz tervezik a motort, ehhez az alapelvhez állítják be a számitógépes vezérlést. Ez a motorfejlesztés alapja. Ezért kell évekig fejleszteni egy-egy motortípust. EHHEZ KELL A JÓ MÉRNÖKI GÁRDA. TÖBB ÉVTIZEDES TAPASZTALAT. Pl. a régi VW 1.9 TDI motorok 2400-as fordulatnál adták le egy fordulatszám tartományban a legnagyobb nyomatékot! Gondoltak egyet és a PD TDI motornál úgy alakitották a motordiagnosztikát, hogy ne csak egy ponton, hanem egy hosszabb fordulatszámtartmányban egyenletesen adja le a maximális nyomatékot. Így az áttervezés alapján 1900 - 2400 fordulatszám tartományban egyenletesen adta le a legnyagyobb nyomatékot. Saját 12 éves tapasztalat alapján állitom, hogy 1900-as fordulatszámon, elértem a maximális 220-as nyomtékot és végig 2400 fordulatig egyenletesen vizszintes vonallal jelezve jött a 220-as nyomaték. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy az autó 1900-as fordulatnál érte el a 90 km/h sebességet és 90-től 130 km/h sebességig a fordulatszámmérő jelezte és a kilóméteróra mutatója is, hogy az autó gyorsulása egyenletes , és ezt éreztem az ülésben ülve is. 2.0 Ford Mondeo dizel motor ugyanezt mutatja, a 131 lovas motor esetén 90-nél bevágom az ötödiket és 2000-től 2500 ig, 90 km/h -tól 130 km/h ig ugyanezt tapasztalom, egyenletes gyorsulás!!! Dr. Hanula Barna úr eladásában láttam és hallottam, hogy vannak trükkös autógyártók, akik 1900-nál belóditják az autót, aztán a nyomaték növekedést pl. 2100-nál viszavágják (csökkentik) aztán 2200-tól 2500-ig hirtelen növesztik meg, ezzel szinte megugrasztják 2200 és 2500 között és mosolyogva mondják a vevőknek, hogy micsoda jó motor, mekkorát húz 2200 után. Pedig a motor tudná a hirtelen megugrás helyett az egyenletes egyforma fordulatszámnövekedést és vele azonos mértékű nyomatéknövekedést is. csak így sportossá teszik huncut módon a motort. Persze azt nem mondják el, hogy egymás mellet menve az egyenletes nyomatékot leadó motor az életben viszont azt mutatná vizuálisan, hogy a visszafogott kissé lemarad, de amikor hirtelen megugrik 2200-nál a nyomaték, utoléri az egyenletesen gyursulót. A trükk így leplezhető le. Dr. Hanula Bana sem beszél sebességről, csak fordulatszám és nyomatékgörbéről. A sebesség a nyomatéktól és a sebváltó sebességfokozatától függ. EZÉRT SZERETTÉK MEG SOKAN A DIZELEKET MERT NYOMATÉKOSABBAK A BINZENESEKNÉL, NA ÉS FOGYASZTÁSUK KEVESEBB. Évekkel ezelőtt 280 forintos dizelből pl 5 liter/100 km, 300 forintos benzinből 6 liter/100 km. Aki rendszeresen nézi a F1 versenyeket az is szinte mindig a nyomatékról hall és hogy melyik csapat hány millát tudott áldozni motorfejlesztésre. A motorfejlesztéstől függ az erő, nyomaték, gyorsulás és a legnagyobb sebesség elérése minél kevesebb másod-, tized-, ill. ezredmásodperctől. Akinek erősebb, nyomatékosabb a motorja az jobban gyorsul.

  1. Zsolt Lajtos

   (Lehet, hogy azért, mert ebben az esetben a sebességváltozással kb. egyenesen arányos a fordulatszámváltozás is? Csak nem annak a függvényében ábrázolták, mert a kalibrált padról jövő sebességérték alapján pontosabb és egyszerűbb volt?)

 49. Mosonyi Tamás

  Gyanítom, hogy nem lesz ebből "Rubik-kocka". A grafén-akkumulátorok alkalmazása hamarosan megássa a belsőégésű motorral hajtott közúti járművek sírját. A járművek akkumulátorai néhány perc alatt 100%-ra tölthetőek lesznek és jóval tartósabbak a maiaknál.

  1. Becsületesnepper

   900 millió és egymilliárd közé teszik a belsőégésű motoros autók számát a Földön, és még jó néhány évig gyártani fogják ezeket, tehát nem mindegy, hogy mennyit szennyeznek, mert nem öt éven belül mennek a kukába.

 50. Gábor Tóth

  Nekem kell egy ilyen. Megveszem.

 51. Morales Erik

  Én nem akarnék a helyetekben annyira beszabadulni, egy nagy autógyárba sem, a találmányommal! Úgy jártok a végén mint Losonczy Áron az üvegbetonnal. A világ második legnagyobb betongyára többször "meghívta", tárgyalt vele, és közben ellopta a találmányát, majd egy minimális változtatással saját találmányként szabadalmaztatta... És sok hasonló történet van a nagyvilágba, olyan multikról, akiknek nyilván nem volna összeg, fizetni pár milliót (euróban) egy találmányért, mégis inkább ellopják azt. Hihetetlen, de úgy látszik, ennyire szarrágóak, és erkölcstelenek a multik..!

 52. Peter Hever

  Beszaras, hogy mennyi a "sorok között olvasni nem tudo", rosszindulatu, irigy, buta hozzaszolas van, ahol hianyoljak a müködesi elv bemutatasat, a müködes modjanak megerteteset,stb.... Örület. Egy szabadalmaztatas alatt levö eljarasnak, modszernek a leirasat en is pont itt, a youtube-on osztanam meg a nagyerdemüvel....Vicc. Aki komolyan gondolja ezt az elvarasat az hol el? A masik tipus, aki hatarozottan megkerdöjelezi a tanar ur es a többi szereplö szandekait.... Ennyire nem megy at a video "üzenete"????

  1. Rob Ki

   @Becsületesnepper Szia és sziasztok! Köszönöm a videón elhangzott információkat és kívánom, hogy minnél előbb legyen a Rubiktól is nagyobb hírverése és SIKERE!!!! A Zsolt Lajos a hosszúra sikerült kommentárja helyett a videón meghallhatta volna, hogy "tartós teszt" is volt tehát a "mérés" nem csak egyszerű "mérés" volt... De valószínűleg a szakmailag sokat tanult emberek között van és vagyunk miindannyian nagy Önérzettel és bölcsességgel ahhoz, hogy mások igazságát és leleményességét magunk fölé emeljük... Vagy mégsem?! Sok sikert kívánok a szereplőknek!!! Üdv. Robi

  2. Becsületesnepper

   Tökéletesen látod. A normális emberek kevesebbet kommentelnek, mert megértik, felfogják, amit látnak. Jellemzően a rosszindulatú és/vagy buta emberek aktívabbak, akik nem értik, amit néznek, a többi hozzájuk hasonló meg beáll melléjük segédmunkásnak.

 53. Becsületesnepper

  Nagyon sok a kétkedő ember (van néhány rosszindulatú is), bizonyítékot akar mindenki. Azért vittük el laboratóriumba, hogy legyen bizonyíték. Itt van. Nem jó. Akkor jó lenne, ha ott lennétek a mérésnél? Sosem lesz olyan mérés, aminél ott lesztek. Hívjak meg százezer embert? Miért nem mutattuk meg a találmányt? Mert titok. Miért nem mondjuk el, hogy működik? Mert titok, és mert titoktartási szerződést írtunk alá. Eszükbe jutott valami, ami eddig még senkinek? Miért minden fel van már találva, jövőre nem lesz semmi új? A fiúknak megmondtam, hogy akkor is megjelenik a videó, ha az eredmény a Clindire nézve nem kedvező. Belementek. A tanár úr elmondta a videóban, hogy előttünk már sok ilyen dolgot mértek bármiféle eredmény nélkül. Szerintetek egy egyetemi tanár adná hozzá az arcát, kockáztatná a több évtizedes pályáját néhány idegen kedvéért? Én adnám hozzá az arcom, ha nem lenne mögötte semmi? Az nekem miért lenne jó? Pénzért? Akkor nagyon nem ismersz. Ezen is gondolkodjatok.

  1. Zsolt Lajtos

   Kicsit pontosítani kéne a "működik" definícióját. Attól még, hogy egy olyan mérésre, ahol lehet tudni, hogy mit mérnek, hoz valaki valamit, ami a mért értékek esetén javulást mutat, még nem jelenti azt, hogy az valóban, a gyakorlatban is jó megoldás. Az csak azt jelenti, hogy az egy megoldás a mért értékek javítására. Hasonlót már csinált - több autóipari szereplővel egyetemben - a Volkswagen is, igaz, máshonnan közelítette meg a problémát, de azt már tudjuk, hova vezetett... És ezt egy vélhetően okos és értelmes egyetemi tanár is fel tudja fogni, és nyilván meri hozzá adni a nevét, mert nem az volt a mérésen a "kérdés", hogy a való életben is működőképes megoldást hoztak-e neki, hanem hogy a mérésen jól szerepel-e a cucc. Azt pedig a bizonyítékok alapján nyilvánvalóan megtette, így kockázatmentesen lehet névvel vállalni A MÉRÉST. Így hát az, hogy egy egyetemi tanár adja hozzá a nevét, még igazából nem sokat jelent. Részéről kb. kockázatmentes a dolog. Magában a "kérdésben" van a hiba. Az iparban a mérés a szűk keresztmetszet. Ha azon megfelel egy termék, engedélyezik, így egyértelműen a mérésekre kell egy terméket felkészíteni, még ha a való élethez annak nincs is sok köze. (Hasonló példa erre az oktatás: a tanulás, számonkérés és statisztika-vezetés háromszöge, azaz tanuljunk, hogy a számonkérésen jól teljesítsünk, hogy az jól nézzen ki a statisztikákban, figyelmen kívül hagyva, hogy a gyerekeket kritikus gondolkodásra megtanítani, majd arra alapozva valóban hasznos és használható ismerethalmaz elsajátításában segíteni a való életben is hasznos eredményeket hozna. Az is világosan látszik, hogy a mostani módszerek hova vezetnek, csak ki kell menni az utcára/bemenni bármely munkahelyre körülnézni...) Szóval legelőször is a teszteket/méréseket kellene szerintem ellenőrizni, ha valódi javulást akarunk látni magunk körül. Azt is látom, hogy ezt Ti is érzitek, és ezért szeretnétek valósághoz közelebb álló teszteknek alávetni, ami igen dicséretes. Csak a porhintés részét kicsit hanyagolhatnátok, mert az az, ami árt a szavahihetőségnek. Az, hogy óvatosak az emberek a nagy ígéretekkel szerintem egyrészt érthető, másrészt szintén dicséretes. A kritika pedig egy hasznos eszköz a fejlődés/fejlesztés során. A hangnem még sokszor hagy kivetnivalót maga után, de hát nem volt mindenkinek gyerekszobája. Nem volt ez másképp régen sem, csak nem voltak ennyire egyszerű és nyílt kommunikációs csatornák. Mint azt a tegnapi hozzászólásomban is írtam, remélem, hogy tévedek, és tényleg bebizonyosodik, hogy hasznos dolgot sikerült alkotnotok. Ámbár az autógyárak forrásait szem előtt tartva sajnos igen valószínűtlen, hogy nem gondolt még senki erre a megoldásra, és utánajárva a dolgoknak valószínűleg az is kiderülne, hogy miért nem került bevezetésre. Egy gépjárműnek rengeteg különféle körülmény közt kell helytállnia, a gyárak valószínűleg jobban látják a nagyobb képet. (Egyet tudok elképzelni, hogy valami olyanra gondoltatok, ami az autógyártók gyártási kölség-spórolási szokásaiból ered, azaz ha valamit azért nem alkalmaznak, mert rövid távon nem kifizetődő, mint akár egy öntisztító szenzort, aminek a hiánya csak hosszú távon, esetleg már a termék tervezett életciklusa után jelentene egyébként problémát. De azt meg - megülve a zöld trendet - ügyes marketinggel és/vagy nemzetközi szabályozással lehetne ellensúlyozni.) (És egy tanács a végére: ha azt akarod, hogy ne gondolják az emberek, hogy ezt pénzért csinálod, kezdetnek megteszi, ha leveszed a reklámokat legalább erről a videóról. Az is sokat segíthet a szavahihetőségen...)

  2. K Cs

   Ők csinálják a független közúti méréseket a gyáraknak is! www.emissionsanalytics.com/

  3. tailor13

   Nem kétlem, hogy az eszköz működik, hiszen benne van a videóban. Mindössze az érdekelne, már ha publikus, hogy a legjobban szennyező, mindenféle euro-normát nélkülöző, ősi motorokon is működik-e? (karburátoros-megszakítós benzines, adagolós dízel) Köszönöm.

 54. Gergely Jurasits

  Elolvastam a szabadalmat (google szabadalom keresőben elérhető). Lényegében egy szenzor koszolódását kerüli ki (illetve ennél összetettebb nyilván, inkább öntisztul), ami újkori állapotban semmi különbséget nem okoz (hiszen akkor még tiszta a szenzor) és az autógyártón azt kérik számon, nem véletlen hogy időszakos műszaki vizsgán nem az újkori értéket kell produkálni. (Ez magyarázza, hogy hosszabb használat során tisztul a rendszer jobbak lesznek az eredmények, mert beindul az öntisztuló folyamat). A szenzor előtt a gázlengések redukálása már érdekesebb. Kérdés ott, hogy pl. a hiba detektálhatóságot mennyire befolyásolja ez a megoldás? Ez lett vizsgálva? Illetve az alacsony fordulatú teljesítmény többlet pl. egy start-stoppos elég határra méretezett rendszert hosszú távon mennyire vesz igénybe? A Knorr féle levegő befecskendezős rendszernél is a haszongépjármű motornál is vissza kellett venni az alacsony fordulati teljesítményt mert nem bírták az alkatrészek. És az kb. hasonló előnyöket ígér. A kísérlet pedig azt bizonyítja, hogy egy használt belsőégésű motoros jármű sosem fogja tudni produkálni az újkori kibocsájtás értékeket, ez az autógyártót sajnos már nem fogja érdekelni, ő csak egy plusz költséget fog látni benne... :(

 55. Attila Bergkessel

  Van egy 525d touring E39-esem, rettentően újszerű állapotban (igen, már euro VI F10 árában van a gyári állapot megőrzése miatt, és lóerőben is közel másfélszerese a gyári 163 lónak, így az emisszióm valószínű romlott, habár a kipufogórendszere gyári - katalizátor is alatta). Ha magamnak, valamint az utókornak meg tudom ezzel a találmánnyal a jövőben menteni, abban az esetben én megvásárolnám a terméket. Remélem lesz ebből valami, mert jelenleg 6l-es átlaggal járok 50-50% város-külváros; országút, autópálya, és sem fogyasztásban, sem minőségben az újabbak szerintem nem járnak előbbre - sőt, a minőség az E60 óta romlik, a legújabbnak még az ára is az egekben, hiába lenne összerakva úgy, mint az E39-esek voltak. Ha az Euro III-ast így fel lehet javítani egy elfogadhatóbb szintre, akkor nem kérdés, hogy rákölteném amit kell egy ilyen átalakításra és a továbbiakban is vígan járnám vele Európát. Ha ez az eszköz működik, akkor már csak a jogszabályokon műlik, hogy érdemes-e kis hazánkban beépíteni az eszközt. Amíg Németországban egy SCR katalizátor + részecskeszűrő beszerelése elfogadott, illetve méréseket követően jobb Euro besorolást kap a gépjármű, beírják az autó forgalmijába, addig Magyarországon - még a német TÜV engedély ellenére is marad a gyári, rosszabb besorolású az autó, mert nem fogadják el a kinti engedélyt, illetőleg nincsen rá jogi háttér. Ennek az egésznek ez lehet a legkomolyabb buktatója a hazai piacon a későbbiekben, illetve valószínűleg az ára, bár ezt még nem tudhatjuk. Nyugaton pedig szimplán az, hogy az emberek megveszik inkább a legújabb EURO besorolású autókat, mert az "újszagú" . De szerintem a feltaláló csapat leginkább - a fent említettek miatt - a gyárakra fog koncentrálni. Ennek ellenére remélem itthon is leszivároghat hozzánk, kis emberekhez. Minden elismerésem a csapatnak!

  1. Attila Bergkessel

   Becsületesnepper Ez sokatmondó vàlasz. Tehát nem csak a profit van preferenciàban, hanem a cél is. Ez nemes, amennyiben jól értelmezem. Tiszteletre méltó! :)

  2. Becsületesnepper

   Azt szeretnénk, ha mindenkihez eljutna, öreg és új autóba egyaránt.

 56. Richárd Horváth

  Annak különösen örülök, hogy végre a NOX- ot vették elő, ami szennyezi is a környezetet, nem pedig a CO2- őt amit ugye egyszerű lenne megoldani, csak [email protected] fákat ültetni, inkább kivágják őket mert kell a hely stadionoknak, és kis vasútnak. Tehát a CO2 az egy nagyon jóféle gáz, csak kellene zöld növényzet ami megköti a levegőből. A Nox, viszont egy mérges gáz , mai tönkretesz, megöl minden élőt.

 57. Izy Rájder

  16:05 Ha már így sikerült elkotyogni, hogy melyik autóban található az eszköz, akkor én gyorsan kiszerelném belőle! Nagyobb disznóságokat is elkövettek már ipari kémkedés okán, mint egy autó egyszerű ellopása az ígéretesnek tűnő találmánnyal együtt. A tesztben használt autók rendszámát is kitakartam volna, ha még mindig benne van az eszköz, vagy esetleg újra beszerelésre kerülhet. Csak óvatosan az infókkal emberek!

 58. Mark Kot

  2025-re a VW csoport csak elektromos autókat fog gyártani...belső égésű motorka fejleszteni már felesleges.

  1. Becsületesnepper

   @Mark Kot Nem propaganda, neked se megy át a lényeg. 900 millió és egymilliárd közé becsülik a belső égésű motoros autók számát a világon, és ezek nem holnap fognak a bontóba kerülni, hanem még egy-két évtizedig itt lesznek velünk. Az nem mindegy, hogy ennyi autó mennyi károsanyagot bocsájt ki.

  2. Mark Kot

   @István Kroneraff Ez kicsit olyan nekem, mint amikor valaki otthon feltalálja a rák ellenszerét...mármint ez a "találmány".

  3. Mark Kot

   @István Kroneraff Az lenne a legjobb ha nem menne a propaganda, hogy a dízel is lehet jó meg zöld. Nem lehet, sem a bezines. Soha.

  4. István Kroneraff

   2025-től hagyják abba a belsőégésű motorok fejlesztést, amik már velünk vannak, és amik még legyártásra kerülnek, azok nem lenne jobb, ha kevesebbet szennyeznének? A belső égésű motor még jó pár velünk lesz.

 59. György Mészáros

  Lesznek válaszok is a feltett sok kérdésre??????

 60. Samuel Rothstein

  Nekem is szereljetek be ilyet az autómba.!!!!

 61. Gábor Lukács

  Gratula! Remélem, hogy mihamarabb jönnek az újabb infók!

 62. Szabolcs 83

  Lehet én ugrottam át de mit is csinál ez a készülék? Remélem nem az egr-t vagy hasonlót iktat ki. Nekem ez kicsit gyanus...

  1. Becsületesnepper

   Ipai titok, nyilván nem írjuk ki a HUsel-ra

 63. Herceg Zsolt

  Kütyü ide kütyü oda.Szerintem legegyszerűbb, leghatékonyabb megoldás a "szünet" lenne.Az egész bolygó úgy ahogy van megállna egy kis időre amíg a föld regenrálja magát.Régen gyerekkoromban azt mondták, hogy elég lenne 1 nap, de ma már biztos több időre lenne szükség viszont megérné.Lehet nem teljesen, de lehet visszaugrana mondjuk a 70-s évekbeli szintre a föld szennyezettsége.Nekem ez a meglátásom.

  1. Zsolt Lajtos

   Hmm... Pedig gyerekkorod óta lett volna idő végiggondolni, hogy ez mekkora baromság... Csak pár dolog, ami így hirtelen eszembe jutott: Üzemeket leállítani és kis idő elteltével újraindítani sokszor szennyezőbb, károsabb és bonyolultabb, mint a szünetmentes működés. Nagyerőművek dettó. Állattelepeknél hogy oldod meg? Addig nem adsz nekik enni? Megkéred őket, hogy ne durrogtassanak? Az élelmiszer-utánpótlás kieső részét hogy pótolod? Hova teszed a sok közlekedési eszközt, amiből annyi van, hogy egy részének folyamatosan mennie kell, különben nem fér el (pl. repülőgépek)? A közlekedési vállalatok kieső bevételét kifizeted? Vagy majd benyelik a munkavállalóik? Ugye kezded érezni, mennyire kivitelezhetetlen ez az ötlet... A világ egy olyan mókuskerék lett, amit nem lehet megállítani. Pár nap alatt visszaesik a szennyezettség a '70-es évekbeli szintre, amikor pl. az ipari forradalom kezdete óta (kb. 250 év) kibocsátott szén-dioxid FELE 1992 óta (kb. 30 év) került a légkörbe? Én nem akarlak bántani, úgyhogy inkább itt be is fejezem

 64. Kis Ervin

  Mindég ez a naivitás!Most komolyan azt hiszitek,hogy az autógyárak nincsenek tisztában az autó károsanyagkibocsájtas megelözésének minden szegmensével?Nekik minden eddig mért adat a rendelkezésükre áll!Csak egyáltalán nem érdekli õket mivel abban semmi biznisz nincs,az eféle kutatásokat az autógyárak nem szeretik külsõ támogatásbol fedezni,saját pénzt és idõt meg nem éri meg bele fektetni, már nem is fognak mivel új üzletág van kibontakozóban az elektromos hajtás több pénzt hoz kevesebb munkával és befektetéssel. Hasonlítsunk össze egy benzines hyundai-t és egy elektromos hyundai-t! Az elektromos majdnem kétszer annyiba kerül negyed annyi befektetéssel és munkával!

  1. Zsolt Lajtos

   ​@Kis Ervin Úgy látszik, tényleg sikerült elbeszélnünk egymás mellett. Na sebaj, kezdem előről :) "komolyan azt hiszitek,hogy az autógyárak nincsenek tisztában az autó károsanyagkibocsájtas megelözésének minden szegmensével?" - Nem hiszi ezt senki. Viszont a fizika és a kémia már csak ilyen, ha valamit elégetsz, hogy abból energiát nyerj ki, annak melléktermékei lesznek. Mindig. Kivétel nélkül. De nem elég tisztában lenni az értékekkel, olyan megoldást kell találni, ami életszerű, nem túl kényelmetlen, tömeggyártásra alkalmas és megfizethető. Ez az, amit piszok nehéz megoldani. És nyilvános adatok alapján az autógyárak hétköznapi embernek nehezen felfogható mennyiségű időt, energiát és pénzt tolnak bele újabb és újabb tizedszázaléknyi javulásokért. Még mindig. (Bár annak adok egy kis igazat, hogy mivel a nemzetközi szabályozás állítja be a "léc magasságát", az ipar nem nagyon töri magát, hogy annál nagyobbat "ugorjon". De a fejlesztés üteme így sem elhanyagolható.) Ebből látható, hogy igenis "érdekli őket", és igenis komoly "biznisz" van még mindig benne. "új üzletág van kibontakozóban" - Az elektromos hajtás egyrészt nagyon nem új, másrészt nem másik, független üzletág, hanem ugyanúgy autógyártás- és eladás. És bár egyelőre úgy néz ki, hogy bíztató az irány, amerre az autóipar elindult, azzal azért mindenki tisztában van, hogy a belsőégésű motorok még jó pár évig-évtizedig velünk lesznek (főleg az elmaradottabb térségekben, mint például kis hazánk), így érdemes velük foglalkozni. "az elektromos hajtás több pénzt hoz kevesebb munkával és befektetéssel" - Ez sem igaz. Nézd meg, mennyi pénzt ölnek az elektromos hajtások fejlesztésébe. Az, hogy a végeredmény mennyibe kerül, nem a gyártási költségekből ered (mint ahogy eddig sem), azokat nyilvánvalóan előbb-utóbb úgyis fedezni fogja az eladási ár. Ugyanúgy, ahogy egy koncertbelépő sem a művész ott eltöltött 1-2 órája és a lebonyolítás költségei miatt kerül annyiba, amennyibe, hanem a hosszú évek - évtizedek munkája miatt, ami elvezetett oda, hogy az adott művész képes megtölteni akár egy stadiont. A "több pénzt hoz" részre külön kitérnék. Gondold végig, honnan is indult a jelenlegi elektromos autó-forradalom. Kellett hozzá valaki, aki egyrészt megtehette, másrész vállalta, hogy hosszú éveken keresztül igen jelentős mennyiségű pénzt fog veszíteni egy hosszabb távú cél elérése érdekében. Míg a régi autógyárak belekényelmesedtek a status quo-ba, addig Elon Musk mert kockáztatni, amivel egyelőre - legalábbis rövid távon biztosan - behozhatatlannak tűnő előnyre tett szert. De mindezt hosszú évek és dollármilliók árán. A régi autógyárak most pont ezért nyomnak csillagászati összegeket az elektromos hajtások fejlesztésébe, hogy ebből a hátrányból megpróbáljanak faragni. És főleg ez nyomja meg az elektromos autók árát. (Majd megy az lejjebb is, csak idő kérdése.) Mindezt összefoglalva: nem, egyáltalán nem ugyanazt írtuk :)

  2. Kis Ervin

   @Zsolt Lajtos Nem értem a válaszod,én is ezt írtam!A TESLA is elektromos! :) Bisztosan nem olvastad végig vagy nem voltam eléggé egyértelmü.

  3. Zsolt Lajtos

   "abban semmi biznisz nincs" - És itt meg is bukott az összeesküvés-elméleted. Nullemissziós (ként hirdetett) autót vinnék az emberek, mint a cukrot (Lásd Tesla). Plusz ha tényleg sikerülne megoldaniuk, a széndioxid-kvótájuk egy jelentős részét eladhatnák, ami ugyebár jelentős pénz, és tiszta haszon. A motivációs tényezők megvannak, de ez tényleg bonyolult ügy, bonyolult megoldásokkal. Az meg, hogy nem a (nyugatiakhoz képest) csóró és csekély létszámú magyarokra optimalizálják a gyárak az árakat és/vagy a minőséget, az piaci szemlélettel teljesen érthető. Annyiért adják, amennyiért az emberek megveszik. Néha lépj hátra kettőt, és próbáld meglátni a nagyobb képet is

 65. imprudens

  Az a baj, hogy nagyon komoly számokkal dobálóztok. Abban a műszaki világban, ahol évről jó ha százalékokat sikerül reszelni konstrukciókon ti bedobtok 30-60-90-100%-okat, de semmi magyarázatot nem tesztek mögé. Sőt a végén elhangzik, hogy kéne valami ipari környezet, hogy reálisabb képet kapjatok. Ti sem érzitek reálisnak!? Szerintem ha kicsit konkrétabb lenne a leírás / magyarázat, kevesebb lenne a hitetlen. Most mindenki csak spekulál, mert állítólag teljesen gyári minden, ergó vagy a légbeömlő elé vagy a kipufogó mögé tudtok úgy tenni valamit, hogy az állításoknak megfelelően tényleg semmilyen szinten nincs hozzányúlva a kocsihoz. Láttunk már vízzel hegesztő magyarokat, meg startup-ban eltűnt százmilliókat, így szerintem az a legnormálisabb, aki nem fogadja ez az állításaitokat kérdések / kritika nélkül. Én kívánom, hogy minél hamarabb jussatok el komoly laborba, és mutassatok konkrétumokat, részleteket, nehogy hamar veszítse el a becsületét a nepper ha esetleg rossz emberek mögé állt be.

 66. Benjamin Kiss

  Nem igazán érzem hogy megtudtam volna végülis, mi ez az eszköz.. Megértem hogy titok,meg stb.. De azért nagyvonalakban elmondhattátok volna mi történik, hogyan.. Vagy mégis mi ez, hova kerűl.. De ezt félre téve , akármi is ez, és ha tényleg bejön, boldog leszek hogy ez egy magyar találmány , és egy globális problémát megoldó dolgot hoztatok létre. Hajrá!

 67. Balogh Nandor

  50% kibocsatas csokkenes nagyon kaumnak tunik. Nem realis, ahogy a 10%-os fogyasztas csokentes sem. Ha lenne ilyen, akkor kotelezove tennek hamar.

  1. Becsületesnepper

   A három deci az nem 10 % csökkenés, az 50%-os károsanyag csökkenés meg lehet akár több is, hiszen folyamatos fejlesztés alatt van a találmány.

 68. Tibor Márton

  Nincsenek szavak.... Ez egy csoda! Még több videót kérek ilyen öreg "szarokról". Borzasztó irigylem aki megveszi...

 69. laszló gogolag

  Nincs itt semmi titok Víz-Metanol keveréket porlasztanak a beszívott levegőbe. Öt éve Perkins motoron kipróbáltuk valóban javul a nyomaték és csökken a NOX meg a fogyasztás de szezon végére tönkrement a Katalizátor a víz gőz miatt, az olajcserét is fele időre kellett sűríteni mert a normál intervallum végére igencsak gőztől a kartergáz. Ez nem mostani találmány a kilencvenes évek elején már a Forma 1 is próbálkoztak vele. Az egészet úgy adják elő mintha az ötödig dimenziót fedezték volna fel.

  1. Becsületesnepper

   Teljes tévedésben vagy!

 70. Zsolt Szombati

  Ha ez tényleg igaz, akkor a kecskeméti Startup Campus program óta (4 éve volt!) miért nem történt semmi??? autoszektor.hu/hu/content/innovativ-otletek-kecskemeti-foiskolan

  1. Becsületesnepper

   Fogj bele egy hasonlóba, és rájössz mekkora falak magasodnak előtted.

 71. Attila Grabecz

  Ügyesek vagytok, csak így tovább!👍

 72. Zsolt Jakab

  Jól hangzik, de igazán meg lehetett volna mondani, hogy hol van elhelyezve, mi az amit átalakít.

  1. K Cs

   @Kovee GS Hasonló mint az 1.6 tdi áramlásjavítója a Vw visszahívásban.

  2. Kovee GS

   The invention refers to diesel and gas internal combustion engines with turbo charger. The method of the intake pressure sensor (1) in the intake collector of internal combustion engines on the pipe (4) of the intake system, which delivers the compressed in the turbo charger and cooled in the intermediate cooler air into the engine. According to the invention, the intake pressure sensor (1) on intake collector is placed on pipe (4) of the intake system through the connection pipe (5), connected to the terminal (6) on the pipe (4), wherein in the connection pipe (5) the filter (2) is placed upstream the sensor (1). Filter (2) prevents dirt entering from pipe (4) of the intake system to the sensory element, which allows the sensor (1) to measure more accurately the air pressure at the inlet and optimizes the engine operation control.

  3. Becsületesnepper

   Ipari titok.

 73. Badgeholder

  Mi a neve ennek a cuccnak? Bimbi? Quimby? Himbilimbi?

  1. Badgeholder

   @Becsületesnepper És tényleg! Bocsi, ezek szerint vak vagyok. (Vagy csak nem tűnt fel az apró thumbnailen.)

  2. Becsületesnepper

   Clindi, nagy betűkkel ki van írva a kezdőképen.

 74. Csaba Vekszli

  Ez igen. Gratulálok és szurkolok nektek.

 75. Mr. Mixx

  Ja, majd egy ilyen publikus helyen, mint a yt, a kíváncsi fáncsik kedvéért pont közzéteszik majd részletesen a találmányt. B*tch please...

 76. zolti zolti

  Istenért sem szeretnék okoskodni, de nem hinném, hogy megfelelően elő lett volna készítve a felület, úgyhogy alatta ugyanúgy rohadni fog.

 77. István Rácz

  nem semmi !

 78. G. Tomi

  Ez egy más fajta üzemanyag?

  1. Becsületesnepper

   Nem, egy találmány, ami beszerelésre került.

 79. Róbert Rakonczai

  Félek tőle, hogy ez ismét egy olyan hír, ami hetente megjelenik a médiában: "megtalálták a rák ellenszerét!". És mégse.

 80. Daniel Kiss

  Üdv , a videó végén említetted, hogy már egy korábbi epizódban volt szó erről a készülékről. Melyik videó az ? Szeretném megnézni , köszi és csak így tovább a csatornával .

  1. Becsületesnepper

   Facebookon.

 81. Ferenc Graca

  Szerintem ne menjetek a nagy gyártókhoz, mert fölfalnak beneteket. Csináljátok meg, forgalmazzátok, és majd a nagyok jöjjenek hozzátok! Sok sikert!

 82. Nandor Fajt

  Sziasztok! Én drukkolok hogy jó legyen ,és ezzel megmenthető lessz még sokáig a belső égésű motor ! Mindent bele 👍

 83. Tamás Práznek

  Biztos hogy megerne tobb 10 eves jo hirnevet es szakmai alapot kockaztatni? Logikusan, ezek az emberek a hitelessegukre alapoztak az eletuket, az uzletuket. Biztos hogy kockaztatnak? Illogikus, nem profitabilis hosszutavon hazudni, kicsi ez az orszag, hamar korbe erne a hir. Mezei Tibornak meg nezzetek utana, Mesternar, gepeszmernok. Nem hinnem, hogy neki jot tenne ha beallna egy kamu moge. Persze ez csak feltetelezes, ugy ahogy a rosszindulatu feltetelezesek is. Ne akarjunk okosabbak lenni, ha nem vagyunk. Oruljunk, hogy ha igaz, elerheto tavolsagban lesz. Ha kamu en leszek az elso aki szetkurtoli. En hiszek. Templom nelkul, hiszek, nem a talalmanyban, ezeknek az embereknek a hitelessegeben. A hitelessegnel nincs jobb reklam!

 84. Pál Hankó

  A végén kiderül, egy sima EGR+DPF OFF az egész. :D :D ;D

  1. Mumtaz

   És azzal hozna jobb emissziós értékeket? Mert akkor meg minek egyáltalán az EGR meg a DPF?

 85. J F

  Nemsokara jön Handrás videoja ,es majd jol elmagyarazza nektek ,hogy most miert vagytok hülyék. Az a fickó automatába jö mindig ha itt van valami ami a jövővel kicsit is foglalkozik,nem am higy jobban tudjatok mint őkegyelme handrás úr áaa majd megmondja es kapaszkodik felfelé a hatatokon ahogy szokott. Varjuk elektromos úr reagálasat,tűkon ülve 😆

  1. Péter Tóth

   @J F Én még nem láttam, hogy idejött volna okoskodni, de attól még lehet így volt. Ha meg neki más a véleménye és a meglátása, akkor más. Ha látod, hogy ő kommentel, akkor inkább el se olvasd, ha idegesít.

  2. J F

   @Péter Tóth majd ha elektromos andras nem dumal.marhasagokat a ennek a csatornanak a tartalmarol akkor sz tem senkit nem fog erdekelni,de az a szerencsetlen allandoan okoskodik hogy ez igy van es nem ugy ahogy it el lett mondva. Idelye lenne magaval foglalkozni annak is nem elmagyarazni azt hogy itt ami van az jo vagy nem. Kb ennyi

  3. Péter Tóth

   Ahogy a sok hülye is autómatába minden videónál vagy cikknél felhozza HAndrást, pedig semmilyen módon nem kapcsolódik oda. Kezdem azt hinni, hogy szerelmesek vagytok bele, hogy állandóan Handrásoztok ha kell, ha nem.

 86. MrKokodzsambo

  Szuper, gratulalok. Csinalhatnatok egy normal teljesitmeny merest is es ugyan igy egy benzinesnel is kiprobalhatnatok hosszab tavon.

 87. Decskó József

  A hozzászólások tipikusan magyarok! Tele vagyunk szkeptikus, nagy "szaktudású" de sehol nem alkalmazott "közlekedésmérnökkel" akik csak azt keresik miért nem jó és hogy nem jó ez a találmány. Szerintetek az egyetemen dolgozó nagy szaktekintélyű úr adná a nevét valami kamuhoz? Még viccnek is rossz!

  1. Szegedi Gyula

   így van, nyilván a nepper is meggyőződött róla, de ettől csak még furább az egész. Az a sejtelmem, hogy valami "túl egyszerű" cuccnak kell lennie, ha még egy messziről készült homályos fotót sem láthatunk. Valami olyan, aminek láttán minden mérnök egyből a fejéhez kapna, hogy mivel is érdemes játszani. Én a szokásos módon majd hiszem, ha szétszedtem, tehát várom a kisker megjelenést ;)

  2. Becsületesnepper

   Köszönöm szépen, végre valaki érti is amit néz!

 88. Csaba Lorand Bodo

  "annyira kellett ez mint papanak a viagra" :)))) ezt sem hallottam meg

 89. Pontaz müntaz

  A szabadalom elolvasása után, lényegében ti egy "low pass" filtert raktatok a szenzorokra, illetve biztosítjátok a mérés pontosabb eredményét. Én arra lennék kíváncsi, hogy változó terhelésnél mekkora problémát okoz a mérőlánc időállandójának a megnövelése. (egyenletes terhelésen nem okoz problémát, de dinamikusan szerintem tud/fog)

  1. tailor13

   Fellelhető a neten erről valami leírás? Köszönöm.

 90. Gábor Boda

  Anyukám műszakitól műszakiig 3500Km-eket tesz meg. Nem ígérem, hogy eladó lesz a dci thalia, mer előre kellene tekerni majd az óráját, hogy ne rögögjenek ki. Inkább valaki majd elhasználja a családban. Ennyire nem kevés kilóméterrel, de én is egy éve vettem egy 22 éves autót 85 éves bácsitól. 130e km volt a kocsiban, hibátlanul teljesítette az elmúlt évben megtett 25e km-t. Van ilyen, nem gyakran, de van. Figyelmesen kell keresgélni. Többedik használtautóm aránytalanul kevés km-el. Az a tapasztalatom, hogy nem az évek, hanem a km használja el a járgányt. Aki keveset használja, annál télen jellemzően semennyit sem fut. Fentebb említett immár 23 évesen semmi rozsda, gyári fényezés mellett.

 91. YELLOW

  Az a baj, hogy a nagy környezetvédelem csak látszat. Ez a találmány, ha valós, ez ellen megy számos törekvésnek a háttérben. Ezért soha nem fog hivatalosan beépítésre kerülni. Én ezt gondolom. Ez keresztbe húzhatja az elektromos autók létjogosultságát. Mert eddig azzal adták el. Ha ezzel a kütyüvel ilyen mértékű változás érhető el az nagyon jó, viszont sok más érdekkel ellentétes. Sajnos, ahogy más is írta valószínű olyan áron kínálják majd, amit a többség nem fog kifizetni. Tehát ennek csak úgy van értelme, ha esetleg támogatással lehetne hozzájutni. Jó lenne ha igaz volna.... Az 50km/h érték a benzinesnél azért lett rosszabb, mert valószínű olyan fordulaton ment a motor, lehetett volna fentebb kapcsolni és máris jobb értékeket kapunk.

 92. liuntika

  Üdv! :) Végig néztem, és arra jutottam, hogy szerintem ez egy kipu visszavezető körre kötött cucc (talán H2 vagy HOOH cella). Ott nyomja vissza a CO-t, hogy a motorban tökéletesebb legyen az égés (2 CO + O2 -> 2 CO2). Nyomatékosabb lett talán a motor, mert tökéletesebb az égés (nagy sebességnél kisebb a változás, mert a levegő-üzemanyag mennyiség sokkal nagyobb). Kevesebbet fogyaszt, mert a CO-t égeti el, nem az üzemanyagot. A körre rá lehet kötni, a motor megbontása nélkül, mert egy csövet lehúz, és közbeiktatja az EGR szelepnél.

  1. Pontaz müntaz

   A légtömegmérő szenzor mérési pontosságát növelik. (pontosabb mérés => pontosabb üzemanyag keverés => pontosabb gyújtás => jobb égés ami több teljesítményt és logikusan kevesebb a káros anyag kibocsájtást eredményez).

 93. PeaceWithDefenseOnly

  Tudjátok hogy tud egy ilyen (tételezzük fel, hogy tényleg) hasznos találmány elterjedni ebben az országban? Érdekelté kell tenni a kormánypárt valamelyik figuráját. rogán anti pl. 60% jutalékért bármiben lát jövőt. Igaz, ezek miatt sok jó dolog nem valósult meg, de ettől még így van. Első körben a BKV, nyugatról kiszuperált füstös buszaiból kellene egy tesztflottát szervezni (persze ezen buszok karbantartása is kormánypárti mutyi érdekkör). Következőnek olyan nagyobb flottáknál kopogni, mint pl. (a szintén kormányközeli) Waberer, ahol van bőven minta lehetőség pl. 3 kamiont felszerelni, melyből van ugyanolyan 3 amit legalább, majd fél év, 1 év után összehasonlítani a javulást. Természetesen csak a fogyasztás változását lehet így megfigyelni. Ugyanakkor nem árt sietni, hisz alig egy évtized után több országban betiltják az ICE szgk. forgalmazást, így ezek gyártása is megszűnik. A Daimler (mint tudjuk) már beszünteti az ICE motorok fejlesztését. A maradék pár évre pedig jönnek a mild hibrid típusok, melyek benzin-elektromos motorjaikkal eleve drágák és sem a gyártóknak, sem a tulajdonosoknak nem lesz érdekeltségük ilyen kütyük beszerelése iránt, még alacsony áron sem. Maradt bennem még egy kérdés: MIÉRT KELLENEK KAPCSOLATOK?! Ha tényleg jó a találmány, szabadalmaztatva van (úgy látom már nem védett) és hivatalos, hiteles formában dokumentáltan jó hatásfokkal működik is, akkor ezeket a mérési dokumentációkat közvetlen el lehetne juttatni a gyártókhoz, akár e-mailben. A gyártók fejlesztési osztályaira így eljuttatva lehetnek érdekegyezések. Kizártnak tartom, hogy pl. egy Volvo - Scania ne lenne érdekelt legalább egy tesztre, amikor főleg az előbbinél rendkívül nagy hangsúly került az utóbbi időben a környezetvédelemre a haszongépjárművek esetében.

 94. Zsolt Moldván

  azért azt legalább jó lett volna tudni, milyen értékek azok a 100%-ok. azok csak nem titkosak.

  1. Zsolt Lajtos

   ​@Zsolt Moldván Nem hiszem, hanem tudom, hogy nem érted. Bebizonyítottad a hozzászólásaiddal. "nem állítottam, hogy rossz a mérés" - "annyit ér, mint a lepkefing", "felesleges volt [...]" ... ? "nem feltételezni akarok, hogy vajon hol van az a határértékhez képest" - Nem is kell semmit feltételezni, mivel megmondták arányaiban. Sőt, mivel növelni sehol sem növelte az értékeket, így biztos, hogy még inkább a határértékek alatt van, mint eredetileg volt. Pont a mérés szempontjából érdektelen értékekkel való dobálózás lenne a "téma terelés", vagy legalábbis a figyelem elterelése. Ismételten leírom: nem a pontos értékek megmérése volt a mérés lényege, hanem az eszköz hatásának a vizsgálata. Az, hogy az adott kocsiknál pontosan ez milyen értékeket jelent, a mérés szempontjából fölösleges információ. A lényeg, hogy két különböző autónál is hasonló mértékű, pozitív hatást mértek. De tegyük fel, hogy megtudod a hőn áhított értékeket (szerintem ha írsz a fejlesztőknek vagy az egyetemnek, elárulják Neked). Akkor mi lesz? Beljebb leszel vele? Tudni fogod, hogy az mit jelent a valóságban?

  2. Zsolt Moldván

   @Zsolt Lajtos az, hogy te azt hiszed, nem értem a mérés lényegét, nem jelenti azt, hogy tényleg így van. nem állítottam, hogy rossz a mérés. csak tök jó lett volna, ha a 100% után pl. zárójelbe odabiggyesztik a mért értéket, amit 100%-nak vettek. nem feltételezni akarok, hogy vajon hol van az a határértékhez képest. itt elvileg pontosan megmérték, nem? nem találgatnék, hogy miért tereled a témát. de ott van minden az eredeti hsz.-ban, 3 db tagmondatban megfogalmazva.

  3. Zsolt Lajtos

   @Zsolt Moldván Az, hogy nem érted ennek a mérésnek a lényegét, még nem jelenti azt, hogy rossz a mérés. A változásra, arányokra voltak kíváncsiak, ezért teljesen irreleváns az aktuális érték. Akármilyen értéknek a fele mindig pontosan fele annyi. Mivel műszaki vizsgán mérik a károsanyag kibocsátást is, ezért feltételezhető, hogy az értékeknek a határértékeken belül kell maradnia, hogy a jármű forgalomban maradhasson (most a rendszerszintű korrupciót hagyjuk figyelmen kívül). Itt leltem egy összefoglalót az előírt értékekről: dieselnet.com/standards/eu/ld.php Ezeket lehet kb. maximumnak tekinteni, ha mindenképp a mérésben keresesett arányok helyett konkrét értékek kiszámításával szeretnéd tölteni az időd. Itt pedig egy egész jónak tűnő, sok témát feldolgozó publikáció, ha mélyebben bele szeretnéd magad ásni a témába: www.transportenvironment.org/sites/te/files/publications/2018_04_CO2_emissions_cars_The_facts_report_final_0_0.pdf Ja, igen: magyar nyelven nem érdemes keresni sem, mint sok minden másban, itt is évtizedekkel vagyunk lemaradva. Esetleg az Európai Unió hivatalos oldalain lehet kutatni, ahol azért sok minden elérhető magyarul is.

  4. Zsolt Moldván

   @Zsolt Lajtos elvileg lettek mért értékek. amik környezetterhelés szempontjából pont nem irrelevánsak. igen, a publikus értékeknek utána tudok nézni. de hogy vegyem hozzá az általad jelzett használatot, milyen megközelítő eredmény? pont itt jártam volna utána, hogy egy elvileg hiteles mérésnek mik az eredményei. pont ezek érdekeltek volna. itt magyaráznak, oszt annyit ér, mint a lepkefing. a felemlített két gépjármű, az említett mérési körülmények közti eredményei érdekeltek volna, az említett labor által. így azt érzem felesleges volt szennyezni, üzemanyagfogyasztani, méricskélni, videót csinálni, netet, akksit fogyasztani.

  5. Zsolt Lajtos

   Teljes mértékben irreleváns a mérés céljának szempontjából... De új/pár éves autók kibocsátási értékei publikusak, nézz utána, aztán vedd hozzá a pár év + kb. 180000 km használatot, és lesz egy megközelítő eredményed. Nem lehet mindig mindent készen kapni, ha érdekel valami, járj utána...

 95. Sebestyén Jandó

  Ez unalmasabb volt mint egy középiskolás ballagás🤪🤣 de biztos jó cucc.

 96. Zoltán Győri

  Hol lehet ezt a kütyüt megvenni?

 97. yodamester10

  Majd kíváncsi leszek mennyien veszik meg a lerúgott 600 ezer forintos fosdízelre 800 ezerért +27% áfa.

 98. Hamza Anita

  Nagy PACSI! Talán teherautóval(7,5t fölött) is lehetne mérni egyet-egyet, lássuk be ott egy kicsivel nagyobbak az értékek.

 99. Kornél Kocsis

  Hű van itt vélemény cunami!Várjunk még hogy mi lesz a sztori folytatása....

 100. György Szigetvári

  Gratulálok ! Ez nagyon komoly !