A Becsületesnepper és pajtásai őszinte autóbuzériája mozgóképen. Szókimondó szövegek, sörök és viccek.

Neppertrükkök és kalandok - Hétköznapi történetek, hasznos tanácsok.
One More Round - Elfeledett, elhanyagolt bontószökevények kapnak még egy utolsó kört, roncsokat mozgatunk meg és sokat nevetünk.
Versenyistálló - Versenyautók születése és használata, több kategóriában.
Tesztek - Hétköznapi autók tesztje egy kicsit másképp, úgy nepperesen.

 • 64
 • 4 335 342

Megjegyzés

 1. Attila Benko

  Nagyon jo..megmentettek egy "lomot" az enyeszettol.. Grat es jo kis video..

 2. mesa's artworks

  Szuper jó kis teszt lett! Spoiler Alert! 3x annyiért, öt órával hosszab menetidővel, mindössze 3 ezer forinttal olcsóbban jön ki az ember egy ilyen gosszúságú út után.Szuper, tényleg megéri. :D ui: a kettőstömegű miatt az akkupack cserét is lehetett volna említeni, kedvezménnyel egy kettőstömegű 120 ezer. Az akku pack meg ha jól rémlik, másfél millió (nem hivatalos szervizben. )

 3. ktomee

  Jó volt a videó. Az mondjuk komoly, hogy egy 6 éves és egy 90 éves technika között ekkora csak a különbség. Mit fog tudni az elektromos autózás 80 év múlva? Ebbe belegondolva látszik, hogy óriási a fejlődés. Az kimaradt, hogy konkrétan ebbe a modellbe neked 0ft-ba került az út. Tehát az autó árába a töltés is benne van. Bár igaz még így is elenyésző tétel.

 4. GoldReserve

  Azt láttad, hogy a Tesla előző tulajdonosa töviggázon közlekedett? 342W (KW) volt az órában a nullázás előtt az átlagfogyasztás, utána te meg 240-el mentél átlagban! 125 km/h-val!

 5. HelmetCam

  Ha vágásnál észre veszed, hogy hanghiba volt a felvételnék, akkor szerintem inkább szinkronizáld alá a hangot. Vagy legalább egy feliratot dobj alá.

 6. Richárd Horváth

  Nem tudom, valaki észrevette, hogy a Teslan téli gumi volt a 30 fokos hőségben? Ez egy picikét megnyomhatta a felhasznált energia mennyiségét nem? ; ) Nyugodtan számolhatsz 20%-al kevesebb fogyasztást, illetve állás időt is szerintem. Ez megint nem volt reális! Ej- ej-ej micsoda hiba! ; ) Félig értelmetlen volt felvenni a tartalmat, és killódni vele. Mondom félig, mert amúgy jó lett volna, ha a hang jó lett volna. : ) Azért jó volt na!

 7. Károly Váltó

  Ha Ferrarit enne reggelire akkor soha nem értél volna haza,a sok "tankolás " miatt. :-) Ahogy nézem fogyasztásban nem nagy sztár a Tesla.130-at Suzukival sem nagy kunszt tartani.

 8. András Földvári

  azért óvatosan a hidegindítóval simán lerugja a hengerfejet

 9. Tamás Novák

  Ez egy nagyon jó és tanulságos összehasonlítás!

 10. József Bosák

  ÜDVÖZLÖM! Én Skóciában élek és vettem egy 2010 Toyota Urban Cruiser című autót, 24200 miles- el. Kritikát,véleményt szívesen fogadok. Szép napot! Üdvözlettel: József

  1. József Bosák

   Elfelejtettem: 1.4 4wd diésel. Ez is idős bácsié volt.

 11. kukoj

  A modern civilizáció nagy kérdései.. Melyik ujjamat harapjam, hogy ne fájjon? Nincs nagyon jó és rossz válasz, globálisan ezt a kérdést úgy gondolom nem lehet megfogni. Ezügyben lokálisan kell gondolkozni és cselekedni: városokban csökkenteni a károsanyag kibocsájtást. lásd pl.: Sétáló Budapest. Ja mondjuk ez nem kell az embereknek..? off topic: Egyébként is az emberiség egy vírus ennek a földnek, ha földünket/környezetünket akarjuk megmenteni, az a 7mrd+ létszámmal nem fog menni. És nem a belélegezhető levegő fog először elfogyni. Ja még egy példa. A háztartási hulladéktermelés. Nem nagyon támogatja senki ezáltal meglehetősen kevés ember alkalmazza a szelektív hulladékgyűjtést. Egy kisebb városban is szemét szállítás napján végig lehet menni egy-egy utcán, a kukák tetejét már nem lehet lecsukni sokszor rendesen, mert túl sok benne a szemét. És sajnos egy-egy kuka tartalma nem a feltétlen oda való hulladék. (petpalack, konzerves doboz, papír, üveg, melyek térfogata sokszor levegő jórészt.)

 12. Zoltan Vass

  Most akkor fizetni kellett neki a töltésért vagy nem?

 13. Hancyli HardStyle

  In Poland, everyone had a toddler and puffed on their own. This one here shows that he wants to live, show me a modern car that will start after all these years. Fiat 126p is immortal.

 14. Tornciti

  Pár hete egy benzinkúton állt meg mellettem egy taxi, felnyitotta a háztetőt a sofőr és a motor mellett feküdt egy kiscica. Aki aztán persze egyből beljebb is mászott. Mondta. A taxis az utasnak hogy hív egy másik autót mert így nem tud tovább menni.

 15. G. K.

  Ha azt mondanám egy ősöreg sodronyos mederkotróra hogy rossz 20 éve (persze nem), akkor nálam is melóznátok egy napot for free? ;)

 16. László Duchai

  Szeretem az olyan embereket akik imádják a munkájukat és amivel foglakoznak, látszik, hogy rajongsz az autókért:D csak így tovább!😎

 17. ww95

  Volt régen egy nagyon jó ismeretterjesztő sorozat, Kozmosz volt a címe. Elkészítették a Kozmosz 2 sorozatot. Ezek a filmek alapvetően a világegyetem ügyes-bajos dolgairól szólnak, hogy jön ez ide. Az egyik részben a Föld korának megállapításának problémájával foglalkoztak és a tudossal,aki ezen probléma miatt szinte az egész életét a a nagy olajmultikkal történő harccal töltötte. Kicsiny bolygonk korának meghatározásához a kulcs az urán bomlása, az urán olommá bomlásának a sebessége. Tudósunk megoróbált méréseket végezni ez ügyben,de nem tudott, mert olyan nagyságú olom menyiséget mért,hogy nem lehetett pontos méréseket elvégezni. Sok kutatás után rájött,hogy a benzin olmozása miatt van ekkora mennyiségű olom mindenütt. Millió tonna szám rakták az olmot a benzinbe ,hogy a motorokat kenje. Az emberek teljesen nyugodtak voltak, azt hallották a nagy olajmultik által finanszírozott propagandából,hogy az olom nem olyan nagy probléma. Beindult a relativizálás, egyrészt-másrészt technika. 30 évig ment a harc,mire az emberekben tudatosúlt, hogy mekkora kárt okoz az olom, hogy a városokban micsoda katasztrófát okoz az ólom. Ma már elborzadunk az olmozott benzinen, akkor teljesen mindennapi dolog volt. Most a korom van az olom helyén. 30 év harc kezdődik megint. Az influencerek beindulnak, ábrákat rajzolnak, relativizálnak. És a Te gyereked tüdeje jól van egyébként?

 18. kutya majom

  Durvan sok a fogyasztas. Mintha nem is lenne chill mode + range mode talan. A nehezebb testver Model X fogyasztasa ilyen novemberi idoben 220 Wh/km atlagosan, szinte pont ezen az uton szinte ugyan ezzel a tavval (tempomat 135km/h). Teli gumival hidegben 244 Wh/km range+chill. Viszont elsore annyira azert nem rossz. Ha legkozelebb is teslaznod kell, akkor abetterrouteplanner.com/ es inkabb tobb megallas 20-80 kozott, mert akkor vegig gyors a toltes. Igy is szarabb lesz mint egy diesel autoval 1 seggel, de azert ugy nem annyi plusz. Foleg ha megallsz kajalni/furdeni chargernel. (De amugy pont ilyen hosszu utakkal lehet CO2 merlegen javitani, hiszen igy volt ertelme nagy akksit legyartani) (Teligumis, de oct 28- nov3 kozotti utjaim (1-6°C)) imgur.com/a/DrKZ4UW )

 19. Barabás Kicsi

  Qurva jó ez a zene, megadnád a címét?

 20. Nagy Róbert

  Nagyon baba ez kis Ford 😍

 21. Kartacs

  Ebből is látszik, hogy ez a full elektromos dolog, még gyerek cipőben jár, városban hibátlan, főleg ha van kertes ház és tudod tölteni otthon és/vagy munkahelyen. De ilyen nagyobb távokra ahol 2-3x tölteni kell legalább na ott 2-3+ órát rátud húzni a útra ami nem éppen vidám dolog. Majd amikor 10-15p alatt fullra feltölteni amíg pisi, kv, cigi lemegy akkor lesz ez jó. Ja és persze minden kúton lesz szabad töltő állomás. Király volt a videó nagyon köszönjük. Egy minőségi mikrofon nagyon sokat dobna már ezen a szinten, nagyon sokszor és alap esetben is rossz a hangminőség nagyon. :(

 22. Igazi UGRAP

  A hidrogén autóról is lehetne szó.Szerintem az lenne a közép út!

 23. krisztiantth

  Milyen okadek mar az a passat...csunya mind az allat....teslat vennem nem azt a szar nemet szutyadekot....

 24. Tesllama

  Szerintem nem jó a matek! Miért is adjuk hozzá az otthoni töltés árát? Elhangzik, hogy a Tesla mennyit evett az egész úton (260 kWh-t), ezt kell beszorozni a 80Ft/kWh árral (ha csak Superchargernél töltöttek). Itt a vége a műveletnek... VAGY össze kell adogatni a Superchargeres töltések árát, akkor ahhoz a végén hozzá kell adni az otthoni töltést is (már amennyiben ugyanannyira töltjük fel az akksit, ahogy elindultunk, de ezt feltételezem, így volt...) Ez nyilván pontosabb, mert az előző számolásban nincs benne a töltéskor keletkezett veszteség - még ha minimális is... A másik: mit is hasonlítunk itt össze? A km költséget autópályán? Ok! De a vételárat? Minek? Meg miért pont ezt a két autót? Ja, mert ez volt kéznél... ok... S mi volna, ha a tehetős úr Model 3-at vett volna? Akkor mi jön ki? Vagy a Passat helyett mondjuk egy M5-ös BMW a másik autó? A kettő autóban nincs semmi közös! Nem egy méret, nem egy kategória... Nincs semmilyen összehasonlítási alap, azon kívül, hogy mindkettő gurul...

  1. Tesllama

   Harmadik: Ha az út előtt tájékozódott volna, hogy hogyan kell Teslával hatékonyan autópályázni, akkor 1., lehetett volna nyomni neki rendesen a Németeknél, 2., ugyan többször kellett volna megállni tölteni, de összességében kevesebb időt vett volna igénybe... Főleg, hogy a másik sofőr lenyomta egy pisivel az egész utat, ami megint csak nem életszerű... Szóval lehetett volna ezt az autót jobb fényben is feltűntetni, ha lett volna rá hajlandóság...

 25. Tamás Köles

  Jó teszt, de egy 40 millás autót egy 40 millás autóval kellene összevetni. Pl. egy MERCEDES-AMG E 43 4Matic 9G-TRONIC-al. És akkor nem lenne ilyen értelmetlen hozzászólások, hogy soha nem hozza be az árát.

  1. Tamás Köles

   @Csukas Zoltan De igen, mert itt a megtérülés a kérdés. Én egy nagyjából olyan példát hoztam, ami árban és LE-ben hasonló. És teljesen més a célközönség. Aki 40 millás autót akar venni, annak ott a bmw, merci, audi, tesla. Aki ebben az árban szeretne autót venni, az nem fog venni egy negyed annyiba kerülő passatot. És ha ezek lennének összehasonlítva, akkor jogos lenne a felvetés, hogy megéri e a tesla. Olyan, mintha a dacia logant hasonlítanánk a passathoz. Ott is elmondhatjuk, hogy a passat soha nem hozza be az árát. Persze mert más kategória.

  2. London Trucker

   Akkor mi lenne a belterosszehasonlitasnal??

  3. Csukas Zoltan

   Szerintem nem az auto ara az osszehasonlitas alapja, hanem a celkozonseg, es a felhasznalas mondja. A tobbi csak rongyrazas!

 26. istvan tamas

  Kurva jok a videoid csak nem tudunk szajrol olvasni!

 27. Vendel Recsák

  Ekkora átlag sebességgel elmegy a legtöbb villanyautó!!! Azoké a jövő!!! Minél több lesz belőlük, annál olcsóbbak lesznek!!! Passat meg ki lesz tiltva a nagyvárosokból. Gázolaj sem lesz olcsóbb!!! Stb!!! 5 éven belül, olyan aksik lesznek, hogy még egy káváét sem lesz idő meginni!!!

  1. Zoltán Nagy

   Édes kevés az olyan aksi, ahhoz olyan hálózat is kellene ami ki tudja szolgálni. Érdemes utána nézni mennyi az esélyed hogy kapj a szolgáltatótól 80-100 ampert

 28. danesz huncho

  Ne takard le a mikrofont 😖

 29. spe ava

  Ha ilyan rossz az áram előállítása akkor könyörgöm a villanyvonatok helyett miért nem dízel vonatok mennek? Azzonal követelem a vasút dízel mozdonyainak visszahelyezését. Az elektromos közlekedés nem jó. És a kopasz megmagyarázza a megmagyarázhatatlan. De miért???

 30. eizo monitor

  1400 Km sima ugy egy csuri tankkal a passatnal.

 31. rocko44444444

  valaki, aki jó fizikából, számolja már ki, hogy a Tesla 260 kW ellenében a 66.85 l gázolaj mennyi energiával (kW) egyenértékű.

  1. rocko44444444

   @András Németh köszi szépen!

  2. András Németh

   66.85l*0.83kg/l*44.8MJ/kg=2485,75MJ 1kWh=3.6MJ. => 690kWh 690/260=2.65, tehát a Tesla összesített hatásfoka több, mint 2.5-szerese a Passat-énak. Tegyük hozzá, hogy a Tesla hatásfoka sem közelíti meg a 100%-ot. A Passat összesített hatásfoka pedig ebből kifolyólag jelentősen 40% alatt marad, úgy, hogy az autópálya a leghatékonyabb üzem.

 32. Gábor Magyar

  Szuper volt Kopasz (ment a lájk...mi 67esek tartsunk össze) bár a vége olyan elköszönés nélkülire sikeredett... Szépek ezek a villanyos autók de valahogy úgy lesz ezekkel mint annó pl a mobiltelefonnal: Először csak a kocsikban voltak, nagy, böszme, drága analóg telefonok. Aztán már táskaméretű hordozható tipusok is megjelentek, az akkor fizukhoz képest elképesztően drágán. a proliknak elérhetetlenül. A Vodafone-nál vettem az első mobilom pontosan 20 éve, SIEMENS C25, TUDOTT TELEFONÁLNI MEG SMS-T KÜLDENI, 38000FT VOLT!!!) Ma meg már 30e ft-ért használható okostelefont kapsz amivel NAVIGÁLSZ(!), NETEZEL(!) , FOTÓZÓL(!), VIDEÓZÓL(!), ZENÉT HALLGATSZ(!) és reggel még fel is ébreszt...és már a koldusbácsi is mobilt nyomkod a padon... Ma a Tesla 38 Milla, 20 év múlva a tizedébe kerül, 3000km-es hatótávval, a villany meg nullponti energiával előállítva 0=nulla ft-ért

 33. Ice

  Először a festett ajtókat elégető egyéneket tiltsák ki Magyarországról!

 34. Lajos Petri

  Nos az elején elhangzott hogy miért mennek 100-110el a teslák itthon: nincs mindben 100 KWh-s aksi, talán 60 KWh volt induláskor, meg elég macerás őket még ma is tölteni pl kelet Magyarországon és a koraiak nem voltak még ennyire se hatékonyak. A mostani Raven nevű szériában meg új típusú aksi van és a motor is takarékosabb. Nekem az alap long range verzió 4xx lóerejével sötétkékben, fekete bőrrel bármikor jöhetne, én 1000 kilométerre nem megyek, hanem skypeolok... :)

 35. Gábor Magyar

  TESLA P100D(iesel)

 36. dezz

  Érdemesebb nem fullra tölteni, mert az utolsó 10-15%-on eléggé lelassul a töltés. A Set Limittel be lehet állítani, pl. 85%-ot, akkor a navigáció is ezzel számol. Többször kell megállni, de összességében rövidebb időre. (Rutinosabbak a sebességen is tudnak még növelni, de ahhoz már számolgatni kell.)

 37. Roland Simon

  Igen, a törökök a hazájukban is ezt csinálják sajnos... :(

 38. Kránicz Lajos

  14:00-14:18 "Az autó zseniális!" 26:08- 26:36 "Egészen megdöbbentő (A Tesla!)... Az a technika... Tényleg Ferrarit eszik reggelire... azt kapod meg 38 millió Ft-ért újan, azt kell mondjam OLCSÓ!"Köszi Kopasz! Tán ezért (lett) ekkora siker a villanyverda! Úgy megy mint egy V10 vagy akár V12-es szupersport autó! Úgy fogyaszt mint egy robogó! Halk és kényelmes mint egy jól szigetelt nappali szoba (pihentető körülmények). Annyi a szervizigénye, mint egy vasgolyónak az íróasztalon. Közös lakótérbe vihető, nem csöpög, nem büdös. Kiépített napelem rendszerről ingyen tölthető. És mindennek a tetejébe egy jobb luxusautó áráért megszerezhető!

  1. Kránicz Lajos

   @Tesla Pilóta és akkor még a benne levő kütyüről egy szót se írtam még ugyanúgy lehet buzerállni mint egy mobiltelefont csak ezzel nem "kulcslyukon" keresztül látjuk az internetet.

  2. Tesla Pilóta

   Tényleg így van

 39. Kristóf Szabó

  Ez egy relative újabb Tesla, mert már a szűkebb (szerintem szebb) eleje van, viszont gondolom még a töltők a régiek, vagy valami más nem stimmel teljesen, mert tudnia kéne ilyen 150 kW-al is tölteni talán (lehet, hogy az autó szoftvere régebbi, és az önvezetés is amiatt csinált furákat, mert még nem a V10 van rajta). Az 3. generációs töltőkkel pedig ilyen 200 kW is meg kéne, hogy legyen, talán kicsit több is. A tényleg ilyen hosszú utakhoz azért kell ez a 2-300 kW-os töltés (akár majd 4-500 is később), meg még a 100 kWh-nál is nagyobb aksi, vagy minimum kisebb tömeggel ez a kapacitás (vagy kisebb tömeg és kicsit nagyobb aksi). De ez a 4-500 km hatótáv már MO-n belüli ingázásra bőven elég (nem 1 nap alatt országjárás, ingázás).

  1. Zoltán Nagy

   2-3-400 kilovatt teljesítményhez hol van hálózat? A vadonat új győri Tesla super charger összesen 120 kilowatt...a négy beálló..

 40. MrCypresss

  A videó alapján inkább öngyilkos leszek, mint hogy egy ilyen elemes Teslával elinduljak hosszabb utazásra. Arról pedig nem esett szó, hogy mondjuk 250 ezer km alatt az akkupakk mennyit veszít a hatótávból. Az Autobilden most csináltak egy i3 100ezer km-es tesztet, ott 18 százalék ment el a teszt alatt..., ha jól tudom 5-6 millió körül van egy új akkupakk a P100-ashoz. Szóval majd térjünk vissza erre tíz év múlva.

  1. MrCypresss

   @hobizoli Te jöttél itt a nyolc év garival, aminek nem tudom mi köze az általam felvetett problémához... Értelmezd a szavaim lsz.

  2. hobizoli

   @MrCypresss es ki mondta, hogy kicserelik bemondasra?

  3. MrCypresss

   @hobizoli És mi alapján cseréltetsz pakkot, ha nincs semmi baja? Ez nem úgy megy, hogy benyögöd, szeretnél egy új pakkot és küldik. Meg kell indokolni, hogy mi a gond.

  4. hobizoli

   8 ev garo van ra

 41. tylerhun87

  Jó a tartalom, de sokkal élvezhetőbb lenne, ha valamivel minőségibb felvételeket (gimbal, vagy jobb telefon, esetleg egy normálisabb kamera?) készítenél.

 42. RarelySeenHistory

  leeresztett az arcod, mint a focilabda reggelre Kopasz ;) szuper vidi, köszönet érte!

 43. Szabolcs Baán

  hagyjuk már ezeket az elektromos talicskákat :D

 44. András Boár

  Most kell megszabadulni a diesel-től, mert 5-10 év mulva csak a bontóba lehet leadni, ha fizetsz érte.

 45. Solt Halász

  Jó lett a videó annyit fűznék hozzá, hogy a Model S és X-nek bele van kalkulálva az árába a töltés ára (model 3-nak fizetős), vagyis neked személy szerint nem került semmibe a töltés a haza út során.

 46. Ferenc Nagy

  Amúgy reálisan mennyit lehet alkudni egy autó árából?

 47. Gabor Salamon

  csak egy észrevétel....nem tudom mik a haszonkulcsok de én személy szerint tuti előző este a közelben szállnék meg reggeli és utánna kocsivásárlás kipihentfejjel jobban tud az ember koncentrálni....

 48. Boborján Pandacsöki

  Soha nem szabad koppantani az üzemanyagtartályt, mert a lerakódás a szivattyúrendszert eltömítheti és leég a pumpa. Meg tréler kell az autóhoz.

 49. Baso Gape

  PASSZÁÁT!!!

 50. ashwini gemini

  Sziasztok! Tud valaki ajánlani alvázvédelemmel foglalkozó jó szervízt (lehetőleg Budapesten, vagy vonzáskörzetében)? Köszi szépen előre is!🙏

 51. London Trucker

  Nekem ez a bajom sok Teslassal, hogy varosban kemenykedik, gyorsul lampatol lampaig, jon a seggembe, autopalyan emelkedon meg 80-nal nem megy tobbel, mert lemerul.

  1. London Trucker

   @Kránicz Lajos Erto olvasas 1-es. Varosi forgalomrol beszelek okoska. Ahol 70 a megengedett es a forgalom miatt nem tud elozni. A 3 eset amit leirtam kulonbozo forgalmi szituaciokban ertendo. Ertsd vagy gyorsul lampatol lampaig pl. ha ures az ut, vagy jon a seggembe ha nagy a forgalom es nem fogja fel, hogy mindenki 70-nel megy, vagy 80-nal megy emelkedon autopalyan nem azert mert nem bir hanem azert mert ha 160-nal tolna fel az emelkedon akkor fele annyi lenne a hatotavja. Gondolkodj mielott kotekedsz.

  2. hobizoli

   80...persze

  3. Kránicz Lajos

   Ezeket a kacsamesékben láttad, Vagy álmodtad? Ha nem te vagy a fény egy Tesla se megy sokáig mögötted, ha gyorsulni akar.

 52. József Valér Dusza

  Kár lett volna disszidálni :D

 53. Rob Sinclaire

  Egyenlőre nem csábító cseppet sem ha a költségeket nézem az e-autózás. Az idő pénz...ennyi időre megállni basszus csak tölteni na az ki van csukva. Magyarán mondva sokat nem spóroltál viszont [email protected]ál el csomó időt vele.:-)

 54. Csóka Miki

  Kerlek egy track listet irjatok a videok ala.

 55. Ádám Mata

  Lehet h rosszul tudom de a Model S-be ingyen van a töltés a Supercharger-eken (vagy legalább is a vételár tartalmazza).

  1. Becsületesnepper

   Nincs ingyen, nem a fán nőtt, azt valaki kifizette, tehát pénzbe került.

 56. Name Name is

  Legyen kérlek road movie! ❤️❤️❤️

 57. Csaba Szűcs

  Handrás már veri a farkát a videódra.

 58. Zsolt Varga

  Kicsi az araszod :)

 59. bati67

  Ha sok pénzem (40-45 ezer Euro) lenne, akkor vennék egy Teslát és egész Európát bejárhatnám NULLA üzemanyagköltséggel! ;-)

  1. citroenkacsa

   Biztos vagy te abban, hogy ingyen kapsz majd áramot?

 60. Waranus36

  M I K R O F O N!!! Ez így, sajnos élvezhetetlen...

  1. MRKchallenger

   Igaz! ha nem két oldalt fogná, hanem (oldalra fordítva) fent és lent...akkor nem lenne ez :D

 61. Peter Takacs

  a video koncepcioja alapvetoen jo de azert akad benne logikai bukfenc szep szammal

 62. Östen Ostora

  Miért nem meri senki kimondani, hogy ez így, a villanyautók csak egy ordas nagy LEHÚZÁS?! Ez nem technologiai forradalom, nem újítás. Ezen megint csak az autógyártók és az energiaszektor nyer a legtöbbet. Ez a rendszer Sosem fogja odaadni a villanyautókhoz az Ingyen Energiát, ami a Környezeti Térenergia, mert nem fognak $ csilliárdokról lemondani a Mi javunkra, hogy Nekünk valamikor is jobb legyen. Ezzel csak a mézesmadzagot huzogatják a szerencsétlen naiv emberiség elött! 😉

 63. András Kisbenedek

  Az értékvesztést is bele lehetett volna venni. Passátnál 250 ezernél kettőstömegű. Az 10-15 éves ciklus, aminél várhatóan komplett akkupakk kell a teslába.

  1. Dr1ftop1a

   Na azt fizessed ecsém! xD

 64. Östen Ostora

  Mi az a Technika, amiér érdemes 4x többet fizetni a Teslaért és a fél életedet a töltön tölteni és közben répát hegyezni?! Ez így se nem olcsobb, se nem környezetbarátabb és még időrabló is. Korszerütlenek a villanyautók ebben a formában, csak trendi és parasztvakitás, semmi több. Ha Környezeti Térenergiával működnének, hogy ne kelljen tölteni, akkor lenne technikai és rendszer forradalom és Korszerű. De addig 1 Ft-ot nem ér szerintem, az sem, hogy 2 sec alatt gyorsul 100-ra. Mert ez megintcsak nem a Mi biztonságunkat a balesetmentes közlekedést valósitja meg. 😉

  1. Balázs Gaál

   vizsgáld meg egy 450 lovas Audi A7 árát és mindjárt nem lesz drágább, mint a Tesla.

 65. Olivér Németh

  Ez fasza volt!👍👏💪

 66. Papa Sanyi

  Szutykos Tesla!!!!

 67. joe

  Csak a Skoda veri mind a kettőt.

  1. joe

   @dattis95 husel.info/video/video/l3y7Z9KLrpWoqms.html A Skoda olcsóbb igásló mindkettőnél. Mert, ez volt a lényeg ugye? Még áramot sem fogyaszt, így nem szennyezi a környezetét. Mert az elektromos autó csak a hőerőműből származó áramot szereti. Ezt mondják itt sokan, ugye? Furcsán vagyunk kitalálva. Használt dízelnek kell a reklám, mert azon lehet nagyot kaszálni.

  2. dattis95

   Persze 😂😂😂

 68. Jozef DaNos

  Ezt leginkább a "zöldagyú" politikusoknak pl. Karácsony Gergely féléknek kellene megérteniük! Csak hát a politikai érdek mást diktál...

 69. Sly6555

  Az a szomorú, hogy közel tökéletesre hegyezték a gyártók a dízel motorokat, és most egyből más irányba akarnak mozdulni...

 70. torma99

  Hang és a kép sajnos borzasztó, így mindegy sokaknak mi a mondanivaló, nem fogják megnézni.

 71. Norman Budai

  Végre egy független Tesla bemutatás és összehasonlítás...

 72. The DDG

  Nagyon szeretem a videóidat, de kérlek szépen azt a kurva mikrofont ne fogd már be mert olyan mintha valami szúrná a dobhártyám..

 73. Attila Zolomydr

  Sok EV-s csatornát nézek, de ritka az ilyen korrekt EV-dízel összehasonlítás. Ezt a videót a Villanyautosok.hu kommentelői linkelték, onnan tévedtem ide. Ott is sokaknak tetszett és "petrolhead" létedre viszonyítási alap lett a videód, gratulálok! Nyílván a teszt körülményei (nagy távolságú, gyors utazás) nagyon kedveztek a dízelnek és nem kedveztek a Teslának, de jó látni, hogy kompromisszumokkal már egy mai csúcs EV is alkalmas ilyesmire. Városban, illetve ingázásra meg talán már előnyben is van az EV (persze az árat kivéve, de következő években ez is jelentősen változni fog, illetve használtan, akinek elég egy régebbi villanyos, annak már ma is opció). Nekünk is van egy kis használt EV városra és egy dízel hosszabb utakra. Ma még ez a legésszerűbb kompromisszum, nekünk legalább is (egyik technikának sem vagyok elvakult híve, autóbuziként mindet szeretem, ja és az autóimat 90%-ban magam szerelem). Nagyon kíváncsi leszek egy hasonló tesztre kb. 5 év múlva, mert azon nagyon jól látható lesz, hogy hova fejlődik az EV technika ennyi idő alatt (konkrétan: a 4-5 óra dízel előny mennyire tűnik majd el egy ilyen hosszú utazás alatt). És külön köszönet hogy rendet vágtál a szemetelő kamionos fejében. Talán egy kicsit elgondolkozott, ha nehezére is esett...

 74. Márk B.

  Néha sikerül megujjazni a mikrofont? Vagy miért halkabb néha?

 75. A. F.

  A hangminőség katasztrófa, értékelhetetlen. Többnyire 1 oldal szól csak, az is halkan, a másik oldal csak recseg. Nem azért hogy piszkálódjak, de nem tellik egy jobbra?

  1. Dr1ftop1a

   Lefogja a mikrofont, ennyi.

 76. János Péter

  A Tesla-nak elromlott az akksija? 100D simán megy 400 km-t 110-120szal, ráadásul jópár helyen ennyivel se tudott a forgalom/lakott terület miatt, és akkor csak kétszer kellett volna megállni, Geiselwind-ben(340 km) és St Valentin-ben (406km). Vagy simán hülyebiztosra van állítva a GPS, a főszereplő úr pedig nem akart gondolkozni rajta, és nem számított az a plusz másfél óra, amennyivel több még két megállás. Ennyi erővel a Passat-ba is tankolhatott volna még kétszer útközben, hogy biztosan odaérjen.

  1. Tesla Pilóta

   Kezdeti rutintalanság lehetett ez a hatótáv para. Nem kell korlátozni a sebességet két töltő között. Lehet vele hasítani.

 77. Lastname Firstname

  46000 utan ilyen gyászra. van szetulve a Tesla? a nemet markak borbelsoi 150000 utan neznek ki igy...

  1. Kránicz Lajos

   Az attól is függ mekkora a beleülő húsrakás. 75kg vagy 2x akkora és még valamennyi.

 78. Gábor Dénes

  Mindenki mást hall ki ugyanabból a videóból. Számomra pont az jött át, hogy még annál az egy dolognál: a hosszútávú autópályázásnál, aminél köztudottan jobb ma egy dízel, mint egy elektromos, annál sem drámaian rosszabb az elektromos autó, olcsóbb az út, de hosszabb. Aki rendszeresen autópályázik, az ne vegyen egyelőre elektromost, nem is kérdés. Mindenkinek más a pályázási szokása, én általában nem tudok kihozni 100-110-es átlagnál jobbat ilyen távolságon. Eleve a Google is 12 órát mondd erre az 1200 km-es útra (forgalom, felbontások, sebességkorlátozások, sebességhatár), de én még meg szoktam állni kávézni, normálisan enni, tankolni, mozogni, min háromszor, ami legalább 1 óra plusz. A Teslánál ott eszel, mozogsz, mosdózol, ahol eleve megállsz tölteni, tehát ott nem jön ez hozzá plusz megállás ezek miatt, vagyis a szörnyen hangzó 4 töltési megállás nagyjából fedi is egy normál ember utazási szükségleteit. Én ezt az utat dízel kocsival se tudtam-akartam volna szerintem 13 óránál rövidebb idő alatt, szerencsére nem gyakran tolok ilyen távot egy nap alatt. A videóban nem feltétlenül az összkerekes, légrugós, 20 centivel nagyobb, teljesítményben több, mint a dupla akkora (423 LE-s) Model S-t kellett volna összevetni egy 2 literes Passattal, hanem egy hasonló nagy teljesítményű, méretű luxus paripával. Méretben a Passathoz a Model 3 sokkal közelebb áll. Véleményem szerint a Model S egy értelmetlenül erős autó, ahogy az összes 2 liternél nagyobb motorú autó is az, de szeretjük ha van tartalék, meg erőfitogtatásnak is kiváló. Az 5,5-es fogyasztáshoz egyébként gratulálok a Passatnál, most adtam el éppen a sajátomat, nekem is ez volt éppen, amit újkora óta nyúztam és imádtam. Nekem ilyen tempónál 6 fölött volt a fogyasztásom. Nem a dízelekkel van alapvető bajom, a gond ott van, hogy amikor elérik a részecskeszűrő csere érett futásteljesítményt, akkor sokan nem cserélik azt, hanem az óra pörög vissza, szűrő kiüt és gusztustalanul kormol minden gyorsításnál - na ezt kellene megoldani, ezeket a dízeleket már szívből utálom. Ha viszont a hét nagyobb részében nem autópályázol sok száz kilométert, akkor rögtön millió előnyét fogod látni az elektromos kocsiknak, nincs bemelegedési idő, azonnal fűt (télen be sem melegszik az alatt a 10 perc alatt, mire elérek a gyerekekkel a suliba, fagyoskodnak), csendes, megy, mint a barom, brutál jó a "gázreakció", szervízigénytelen, otthon is tudod tölteni sokkal olcsóbban, mint a Superchargeren (ha zöld vagy dobsz fel a házikódra napkolelemet és nyilván akkor a legkedvezőbb), mindig teli "tankkal" indulsz el otthonról, ingyen parkolsz nagyon sok helyen, adókedvezmények, stb. Ha egyszer beleülsz egy elektromosba, nem sok kedved van visszaülni a kerregőbe. Nem kell fikázni, hogy nincs hangja, a dízel hang senkinek nem fog hiányozni, a V8 igen, de itt most nem azzal hasonlítgattuk össze. Ne vitázzunk, ne utáljuk egymást, mindenki vegye azt, ami az utazási szokásaihoz jobban passzol.

  1. Csukas Zoltan

   Gábor Dénes Kedves Dénes, nyitott vagyok egy találkozásra, egy kis beszélgetésre, vitára ebben kapcsolatban, a facebook-on keresztül felvehetnénk a kapcsolatot, és élnék a felajánlott lehetôséggel is, elôre is köszönöm. Január utolsó hetében leszek Magyarországon, addig kérem nevem alapján keressen meg a Facebook-on. Köszönöm

  2. Gábor Dénes

   @London Trucker Erre utaltam az elején, mindenkinek más jön le. :) Szerintem a lényegét nem értetted meg annak amit írtam. Az ár összehasonlítás totál félrevezető, almát hasonlítottunk a szalmához. Ha sokat járnék ilyen hosszú távon én is a Passatot választanám, szerencsére nem kell ennyit utaznom és én az elektromos kocsinak főként az előnyeit érzem. Ha olvasol az elektromos autóktól, nem cél hosszútávon se az 1200 km-es hatótáv. Senki nem megy ennyit egyben megállás nélkül, csak a Becsületesnepper barátja. Sokkal inkább cél, hogy rövid idő alatt megint feltöltsd az aksit. Nem kell annyit fizetned az aksiért és nem kell cipelni azt. Persze dolgoznak más akkutechnológiákon, lehet, hogy pár éven belül lesz valami használható megoldás, még nincs a láthatáron. Sokat kell majd várnod a 1,5 milliós elektromos használta autóra szerintem, 140.000 kilométerrel sokkal jobb állapotban lesz, mint egy ennyit futott belső égésű, magyarul - nem fog annyit veszíteni az értékéből privát véleményem szerint. A Totalcar-os fiúk is meginoktak mikor beleültek A Model 3-ba. Főnökfőnök tervezi is, hogy meglepi vele a feleségét. Annyira akkor mégsem lehet rossz...

  3. London Trucker

   Nekem az jott le a videobol, hogy egy olyan autoval ami tobb mint haromszor kerul tobbe mint a masik, rosszabb belterrel kozel masfelszer addig tartott az ut es csak 3000 forinttal kerult kevesebbe. Felreertes ne essek, nincs bajom az elektromos kocsikkal. Ha lenne ami az izlesemnek megfelelo lenne jarnek en is vele. Csak azt nem szeretem amikor egy Teslat Supercarnak hivnak stb... Majd ha ez a hatotav elerheto lesz egy 10 eves kocsinal is amiben van 140e km es kb max 1.5 millio az ara akkor szobaallok az elektromos autoval, de addig ez nekem csak uri hobort.

  4. Gábor Dénes

   ​@Gábor Magyar Köszönöm az észrevételt, napelemre gondoltam, javítottam. Nem fogyaszt annyit egy elektromos autó, hogy ez indokolá a napelemet, de aki zöld útra tér, előbb utóbb ebbe is beruház, hogy ezzel se terhelje a környezetét és az egész házát igyekszik erről ellátni. Ez nem gazdasági szempont, hanem tudati. Én kb. havi 2000 km-t megyek a Tesla Model 3-mammal, kb. 400 KWh-ot töltök az autóba havonta otthon, ami kb. 15.000Ft. Ha pedig egyben egy hosszabb utat kell megtenni, akkor útközben tankol az ember a gyorstöltőkön, superchargeren pár ezer forintért. Én nem járok gyakran a fenti videóban látható ezer kilométeres utakat, legfeljebb évente néhány alkalommal. Azon a néhány napon érzem az eletromos autók hátrányát, a maradék 360-on pedig az előnyeit. :)

  5. Gábor Dénes

   @Csukas Zoltan Kedves Zoltán! Ha az almát az almával hasonlítjuk össze, akkor a Model S-t egy full extrás, új prémium autóhoz kell árban hasonlítani, ott meg nem nagyon van árkülönbözet. Ahogy írtam, ez a kategória számomra feleslegesen nagy a magyar utakra. Én most váltottam a Passatomat egy Tesla Model 3-ra. Egy kb. ugyanolyan felszeretségű, de sokkal gyengébb motorú Passatra 16,5MFt-os ajánlatot kaptam, míg egy Tesla Model 3-ra (Dual motor - 4 kerék hajtással, Long range - elvben 500km körüli hatótáv, valóság 400 fölött) pedig 19MFt-ot. Több, mint 2 éve jár a nejem elektromos autóval, ismerem az előnyeit. A Model 3-at nyáron 1 hónapig használtam, nem volt kérdés számomra miért ér meg nekem ez plusz 2,5MFt-ot, de az "üzemanyag" és fenntartási költséget, valamint a cégautó és súlyadót figyelembe véve is 1-2 év alatt tűnik el az árkülönbözet. És szerintem a Tesla jobban fogja tartani az árát 5 év múlva, ha egyáltalán indokolt lesz eladni. Ezen az úton elképzelhető, hogy 3 ezer forint volt az árkülönbözet, én hétközben főleg városban járok, és hétvégén is leginkább Magyarországon, ami sokkal nagyobb árkülönbözetet jelent. De engem nyilván nem a megspórolt üzemanyag ára vonz, hanem a tudat, amiben én hiszek, hogy a dízelek városi károsanyag kibocsájtása nem jó nekünk és nem szeretnék ehhez pluszban hozzájárulni. Ha esetleg kíváncsi egy személyes benyomásra egy ilyen új, kütyükkel felruházott termék kipróbálásával, kérem jelezze nyugodtan. Egyébként meg a váltás nem kötelező senkinek, de ismerni a másik oldalt, mielőtt véleményt mondunk, szerintem nem árt. Üdvözlettel, DG

 79. sunblindX

  Végre egy videó, amiben nem a b.lfasz müezzint téríti a hitetleneket, meg nyalja a hívőket, meg minden páros mondatban kétésfelezik, hanem száraz tények szerepelnek. Alig van ilyen gyakorlatilag külföldön is.

  1. Rawlings888

   sunblindX a két autó alapára, teljesítménye és a mérete alapján is különböző kategória. A villanyautó előnye leginkább városban, vagy városok közötti ingázásban jön ki. A dízel esetén a legjobb eredményt a hosszú táv mutatja. A villanyautók még kezdeti fázisban vannak, a dízel már egy igen kiforrt technológia. Az összehasonlítás és a videóban lévő matek az egyik autó előnyét, a másik hátrányát emeli ki. Az üzemeltetés további előnyeit nem látjuk: kedvezőbb adózás, otthon, 42 ft/kw-n való töltés, szervíz, ezt hosszabb futamidőre kalkulálva. Lenne itt egy Kona meg egy Golf mondjuk, vegyes használatban, hosszú futásteljesítményre kalkulálva, akkor más lenne a kép. Szóval ez a videó, minden, csak nem objektív, így nem is baj, ha ebből még külföldön sincs.

 80. sinyus85

  Nagyon jó összehasonlítások! DE! Amíg a világban az S6-tal dugóban araszolás lesz a menő, addig bármit bárhová leszoríthatunk technológiailag - az emberi tényező marad. Elég A-ból B-be eljutni autóval Budapesten, máris kiderül, mi a baj a világgal.

 81. Mogyi - modzsi

  "hát nem én vagyok a legélesebb kés a fiókba" :)

 82. Mon500se

  Ennél rosszindulatúbb inkorrektebb összehasonlító videót még soha nem láttam. Üvölt a részrehajlásról. Csak, hogy mást ne mondjak, a keltségeknél az olajcsere mint téltel nem szerepel. Végül is csak évente kell ilyen használat mellett 150 ezret otthagyni a márka szervizben a teslánál ez pont 0 Ft. 80 forinttal számolni azt amiért NEM KELL FIZETNI, pedig már egyértelműen részrehajlás és rosszindulatúság, hiszen a Model S ára mindig is tartalmazta az ingyenes töltést, márpedig amiért nem kell fizetni az ingyen van. Arról már nem is beszélvé, hogy 2,6mp alatt 0-100 rá gyorsuló 7 személyes luxus limuzint hasonlítunk egy Passat hoz. Pont egy olyan gyár olyan autójához, amelyikről nemrég derült ki, hogy mindenkit átvágott és téged meg engem meg a mi gyermekeinket mérgezte folyamatosan csak a profit miatt..És ez a videó megszületik egy nappal azelőtt, hogy a 3 legnagyobb német lap szakértőkből álló csoportja megválasztja 2019 legjobb autójának a Teslát. Egy vicc az egész...

  1. Jenő László Bicsák

   Inkább az a vicc,hogy a sznobságtól mennyire nem látnak a villanyszarosok...

  2. László Dobó

   Magyarországon a passat már presztízs autónak számít. Ami röhej.

 83. Alex H

  Hát nem egy kategoria szerintem a 2 kocsi. Talán a Tesla S egy Lexus LS el kéne viszonyítani. A passatot meg egy Nissan Leafhez vagy egy max egy Tesla Model 3 hoz kellene hasonlítani.

  1. László Dobó

   Egy 8 literes V8-as lett volna az összehasonlítási alap, amivel pariban van.

 84. Konya David

  www.origo.hu/nagyvilag/20191112-fokozza-a-globalis-felmelegedest-a-dizelautok-tiltasa-az-autoorias-igazgatoja-szerint.html

  1. Kránicz Lajos

   Ááááááááááááááááá! Icipicit se beszélt arrafelé amerre neki(k) lejt a pálya!

 85. Ferenc Hegyi

  Ilyen videó kel ! :) Vidámság ( bár nálatok mindig van 24 órát majdnem végig tudtam nézni ) Technika , leleményesség ! :)

 86. 0808 szkeptikus

  Azt esetleg lehet tudni, hogy hányszor állt meg a Passat sofőrje pihenni az út során? És mennyi időre?

  1. Attila Kovács

   A videóban elhangzik, hogy 1x állt meg pihenni a sofőr. Hogy mennyi időre azt nem tudni, de szerintem irreleváns is. Egy rutinos hosszú túrázó (alias autónepper 😊) egy ekkora távot -1300km- így teljesít kb. Nepper autónak nyilván a passat a jobb még mindig viszont ha a Tesla eléri a 700km-es hatótávot úgy, hogy tud menni 130-140-el végig (illetve ahol lehet) onnantól az lesz a Nepper autó. Ezt a hatótávot is biztosan el fogja érni a Tesla max 2 éven belül. Sajnos a Tesla - meg úgy általában az elektromos autók - indokolatlanul drágák MA MÉG... ez is változni fog max 2-3 éven belül mégpedig a VW és kínai elektromos autók miatt. Ugyanez a motoros passatom van. A következő - remélhetőleg - Tesla S lesz, de 15 milliónál többet nem fogok adni egy újért. Ha 2 év múlva meg mindig 30-40 milliókról beszél a Tesla akkor újra Passatot veszek. Ennyi.

 87. Fuelemuele

  a tesla üzemanyagköltsége nekem kicsit soknak tűnik, Ionity töltőkön 8 eur egy töltés (akármennyiről akármennyire) és akkor már is fele annyiba kerül, mint az itt elhangzott összeg...

  1. Tesla Pilóta

   Kicsit el lett ez túlozva, meg a sebességet se kell redukálni két töltő között. Kezdeti para lehetett csupán.

 88. Attila Lakatos

  Vegre lathattam egy olyan videot is amiben mindket auto “jora vizsgazott” es egyiket sem fikaztak indokolatlanul a masik rovasara! Köszönöm!

 89. TheVadnay

  Vegyél már valami stick-et amire rászúrod a telót.

 90. Laszlo Mizsei

  Jo volt! Te is Karottatol fertozodtel meg??? :o)

  1. rocko44444444

   szó sincs erről.

 91. Istvan Szilard Konczol

  De Kopasz úr, azt kell mondjam hogy te vagy a legélesebb penge csávó az egész k.rva fiókban! Csak így tovább. Török kamionostól óvakodj mert még megdob a hugyos-flakonjával! 😃

 92. kgabor84

  Az üzemamyag jövedéki adója kb. el is megy a közúti közlekedés által okozott legúti megbetegedések kezelésére, szóval ahogy csökken a jövedeki adó úgy a kiadás is. Ha ezt majd az adott kormány nem így kezeli az nem az elektrokos autó hibája. Az ár összehasonlítás meg nem teljesen jó mert elég sok ingyenes gyorstöltő van a Tesla töltőn kívül is amik folyamatosan fognak fejlődni mint db számban mint töltesi időben. Ha otthon töltünk 80Ft/Kw helyett 38Ft/Kw árral kell számolni. Tudom pályán nem lehet de az elektrokos autó nem is erre van egyenlőre.

  1. Balázs Gaál

   @Balázs Béres Az mi az a műanyag autó?

  2. Balázs Béres

   Ha már szóba került a léguti stb betegségek, azt kiszámolta valaki, hogy a műanyag autók előállítása hány tonna szeméttel jár, és az újra hasznosítás som olyan egyszerű, hogy beejtem a Martin kemencébe! Azért ezen is el kellene néha matekolni, mert egy soma tv készülék bontása is emberi és egyébb erőforrásba elég kritikus, pedig az max 10 kg

 93. 100m

  Amikor majd beleülsz abba diessel passzátba akkor fogod érezni hogy mennyire őskör az egész mennyire egyszerűbb elektromosan közlekedni

 94. Zsolt Moldván

  agglomerációból dugóban araszolva hasonlítsd össze a kettőt. fogyasztáson kívül kopásban, károsanyagkibocsátásban (kilőtt dsp-vel, mert az nagy divat), és valaki végre belekalkulálhatná a benzin/gázolaj előállítását és szállítását, annak környezetterhelését, az elektromosság rendelkezésre bocsájtásának ugyanezen értékeivel (azt nem tankerhajókon és tartályos pótkocsin szállítják, de a vezetékeket is le kell gyártani, kiépíteni)

  1. Balázs Gaál

   @hobizoli Digital Sound Processor.

  2. hobizoli

   mi az a DSP?

 95. Péter Polyák

  Ez jó kis életszerű teszt. Nagyon hasznos. Hosszú távra csak akkor mennék elektromossal, ha nagyon sok az idő. Egy jó Diesel az menő hosszú távon.

 96. Torpedo Bahamas

  Mekkora ízlésficamos, igénytelen, unalmas, primitív sznobnak kell lenni ahhoz hogy valaki 26-50 millióért egy guruló elektromos dobozt vegyen amiben van gyárilag fingópárna ??? Nem lehet vele spórolni ! 120KM/H nál többel nem tudsz menni ! Bizonyítottan egyáltalán nem környezetkímélő ,mivel az előállítása durvábban szennyez ! Folyton lemerül, rettegni kell, hogy van e töltő a közelben, az autóhoz igazodik az ember 2019 ben , az okos ember törekszik arra, hogy minél kényelmesebbé tegye az életét, a teslásoknál ez fordítva van,szeretnek fölöslegesen várakozni. Nulla hangja van, így a 2,5 másodperces gyorsulás egyáltalán semmit nem jelent, egy robogó is lenyom 50km/h egy Lamborghinit, attól még egy szaros robogó nem jobb mint egy Lamborghini. "Nem kell szervizelni" ...mintha nem lenne kurvára mindegy annak aki 40 millióért vesz autót ,,hogy spórol egy olajcserén. Végszó : A TESLA EGY ÉRTELMETLEN FOS, ..ja és még szarul is néz ki. 26 millióért már autót lehet kapni , nem andodios guruló telefont

  1. Balázs Gaál

   Szerintem ezt küldd el a Teslának, a cím : 3500 Deer Creek Road Palo Alto, CA 94304. Talán be is zárnak, nem tudom.

 97. Lg Lg

  Ezt a két autót semmilyen műszaki szempomtból nem lehet összhasonlítani.

 98. Rick H

  Nem tudom ki hogy van vele de ezek a kényszerpihenők az agyamra mennének. 1,5x annyi idő egy ilyen táv a Teslaval 😮🤔 és mindennek a költsége is alig jobb. A videó nagyon jó 👍👍 Hiánypótló!

  1. Magor Fia

   @Balázs Gaál Rendben

  2. Balázs Gaál

   @Magor Fia Felsőházy Tekwando is egyetért.

  3. Magor Fia

   Egyetértek. 👍

 99. Zsebcirkáló

  Félszemmel követem a villanyautózást, de a költségekről még sosem informálódtam, engem kissé megdöbbentett ez a mindössze 3,000 Ft útiköltség differencia. Pláne annak fényében, hogy a benzin/dízel árába beépített jövedéki adó, egyrészt népnevelő célzattal történik (mint a dohány, alkohol...stb), másrészt az úthálózat üzemeltetésére, illetve karbantartására fordítandó. Amennyiben a benzin/dízel fogyasztása jelentősen megcsappan, ezzel együtt a befolyt jövedéki adó, akkor azt vhonnan ki kell pótolni. Vagy az adófizetők befizetéséből húzzák le, vagy kifejezetten azokra terhelik rá, akik ténylegesen használják az úthálózatot. Különben jó kis videó lett ;)

  1. Balázs Gaál

   @Jenő László Bicsák Nem, de ahogy említettem, nálunk 15% részesedése van a szénnek, az se lesz sokáig, ahogy Németországban sincs már 20 éve a szénerőműveknek. Ott az 1990-es 58%-ról 37%-ra esett az aránya, úgy, hogy közben atomerőműveket zártak be. Nem tudom, mit nem lehet azon felfogni, hogy jelenleg az üvegházhatású gázok kibocsátása a legkomolyabb globális probléma, ehhez adódik a belső égésű motorral szerelt autók helyi szennyezése (szálló por, korom, NOx-ok). Nekem még soha nem kellett belső keringetésre kapcsolnom egy Leaf mögött, ha érted mire gondolok. A lehetőség pedig adott, hogy magad termeljed meg a villanyautó energiaszükségletét. Persze vannak, akik megeszik az olyan tanulmányok következtetéseit, mint amiben 4,1 literes gázolajfogyasztással és 150 000 km-es akku élettartammal állapítják meg a CO2 lábnyomot, de vannak laposföld hívők is, nincs mit tenni. Egy dugóban araszolva mindig eszembe jut, hogy a többiek mi a szarnak pöfögnek, mikor másfél lóerő elég az autó mozgatásához, ehelyett égetnek óránként egy liter üzemanyagot, azért, hogy néha előbbre menjenek három métert. Legalább hibridet vennének, azt még tölteni se kell.

  2. Jenő László Bicsák

   @Balázs Gaál a szenet meg csak kaszálják kézikaszával, majd ökrös fogatokkal kerűl az erőműbe??? A dúsított uránt meg a lánykák szedik az erdőben és békegalambok viszik paksra??? Komolyan???

  3. Balázs Gaál

   @Jenő László Bicsák Te nyersolajat tankolsz a norvég partoktól 17 kilométerre, 54 méteres mélységben egy búvárharangban? A MOL Dunai Finomítója évi 700 000 MWh-t fogyaszt helyben, a finomítás során.

  4. Jenő László Bicsák

   @Balázs Gaál Értelmezz is ember! "a kitermelés......"....

  5. Balázs Gaál

   @Jenő László Bicsák Te tényleg úgy csinálsz, mintha a dízel a tankban teremne.

 100. Zoltán Ludányi

  Persze jo duma a kamionos tortenet. Amieg te terelted a figyelmet a passatos kollega kiramolta a tankot meg a kurva is elmekult. :D. Nem ertem a teslat. Mi a faxnak kell egy ormotlan monitor kozepre? Vagy csak nekem gaz....