RetroShock & Antifaces hivatalos csatornája. Retró filmek humoros bemutatása, őskori sci-fi, horror és minden, ami mellé sört kell bontanod. A színház senkit sem kímél. + Némi társadalomkritika sültkrumplival.
Létezik egy hely... Egy öreg Filmszínház... ahol a filmtörténelem legszörnyűségesebb filmjeit vetítik, minden egyes nap. Így van, a legenda igaz, a RetroShock a múlt század retro gyöngyszemeinek humoros bemutatásával foglalkozik. Minden korosztálynak ajánlott, bátran fogyasztható pofonsorozat NEM csak a retró őrülteknek. A színház falai mögött rejtélyes alakok dolgoznak a filmbemutatókon... Egy test nélküli android, Isaac, egy M.I., aki AYA névre hallgat és minden celluloid fájdalom hordozója: KenytheOne. Emellett filmajánlókat is találhatsz igazi gyöngyszemekkel, vagy akár őrült találmányokkal. De a lényeg a lényeg... OTT A SZÖRNY!
EMAIL: [email protected]
facebook.com/RetroShockChannel
facebook.com/antifaces19
Patreon: www.patreon.com/RetroShock

 • 101
 • 23

Megjegyzés

 1. JD

  Zona sorozat azota sincs...

 2. JD

  Kar, h a Roadside Picnic-bol nem lett semmi...sem a Zonabol...vagyis egy konyv

 3. Pál Horváth

  Hááát... 71-es létemre engem is elvarázsolt ez az összeállítás. (és a végén ott volt a könnycsepp nekem is...) Csak hiányolom a Mercenary, Test drive széria és Syndicate játékokat a listából.... De nagyon köszönöm!

 4. Kristóf Farkas

  Szia Keny! Valamilyen formában be fogod valaha mutatni az Undertale-t? Nagyon érdekelne a véleményed róla! 😃😃

 5. Polgár Bertalan

  en 2002 es vagyok es ugyanolyan pocsolyában fetrengős bogár tanulmányozós volt, persze ha bementem akkor már nyomta is a portalt vagy a rome total war esetleg a warbandot. Nagyon jó lett a video, sok játék ezek közül nekem is szívemhez nőt az évek során :)))))

 6. Gergő Mike

  Keresek egy filmet régen vagy 8 éve kb a coolon adták és egy nap játszódott le egy gazdag csaladanyának és egy kevésbé tehetős anya akinek a fia beteg talán kerekesszékes ha jól emlékszem, aztán ez a két anya a film vége fele valami konfliktusba kerültek (eddig nem is ismerték egymást) és a kerekesszékes fiú anyja meghal a másik nő pedig megsérül és amugy terhes is közben a gyereke pedig a börtönbe fog világra jönni. Tudja valaki a film címét?

 7. Gergő Cseh

  Azta kurva NAGYON megcsináltál ezzel zenével! 5*

 8. Merion

  Uhh, üt a vége… :)

 9. Shioria Nova

  Keresek egy filmet Pár éves lehet, tehát még egész új sci-fi Egy szőke hajú csaj a főszereplő akin kísérleteket (?) végeztek Egyik jelenetben látni hogy a doki épp fölé hajol és egy kést szúr a szemébe? (a kamerába) Egy másik jelenetben pedig szexuálisan bántani akarták A közelmúltban a tvben is volt, de sajna elfelejtettem a címét Légyszí fontos lenne, köszönöm aki tud segíteni

 10. Balazs Molnar

  Igen, láttam a 9 c. animációs filmet, és meg is maradt az emlékezetemben.

 11. Tamás Varga

  Joy-al told az Elite Dangeroust! Imádom!

 12. Tamás Varga

  Most: Intel, dead inside

 13. Meteor _HUN

  Hát sajnos a Monsters nincs fent sehhol

 14. Merion

  🤣 Király a narráció!! 10:30 : Amúgy van ilyen játék, PS4-en (PC-s verzióval kapcsolatban apatikus vagyok) : Horizon Chase Turbo. Atom-feelinges! husel.info/video/video/xa7WaMyk06PKfnw.html

 15. Hiko85

  Jaj a Dyna XD imádtuk, mekkora játék volt :D Az oroszlánkirály meg az aladdin is befigyelt persze nálunk is még pluszban :D és jézus a Golden Axe, Prince of Persiával is egyetértek teljesen. Iszonyat kemény játék volt. Olyan élményeket hoztál vissza, köszi a videóért :D

 16. Levente Hernádi

  Superfrog megvolt valakinek? 🤘

 17. Ábel Kristóf

  Darth Vader nem azért áldozta fel magát hogy megölje Palpatine-t hanem azért hogy megmentse a fiát

 18. Horváth Bence

  Hihetetlen, hogy ez mennyire "megelőzte a korát". Manapság ebben élünk.

 19. Farkas Bálint

  A komédia Jokere

 20. János Varga

  Kiragadtad a fő problémákat! "Tudnám még sorolni! Az első trilógián nöttem fel a második trilógiát is szerettem. de ezek a Disney-s részek felháborítóan rosszak!.

 21. Kolos Kristóf

  Vader azért ölte meg Palpatine-t , hogy megmentse a fiát!

 22. Péter Ponyist

  Utolsó pillanatig vártam egy Spectrum reklámra a C64 mellett :)

 23. Károly Sastyin

  Ennyi. Real. 100%

 24. Tetovált horgász.

  Én régen a tyrian 2000 szerettem nagyon

 25. László Csizmadia

  A triangle höz hasonló rész volt az x-aktákban is

 26. Benedek Bakondi

  Szuper Videó volt! :o De kicsit kezdem úgy érezni hogy, csak én ismertem a The neverhood-ot... :(

 27. martonkolega

  Keresek egy filmet amiben a főszereplő gyerekként mindig farkakat rajzolt...

 28. The Nth Eric

  Side-scrolling shmup zsánerből a Steredenn-t tudom ajánlani. Local multi, de Steam Remote-tal ketten is tolható. Kicsit bullet hell, nagyon roguelike, és teljesen epic. Kell hozzá rutin, taktika, stratégia, merthogy bizonyos korlátok közt random generálja a pályákat. Ja, és persze rengeteg secret is van benne, meg persze retrós a grafikája és gyalul a zenéje is. ;)

 29. Faze_Shild

  Keresek egy Fimet. Ugy emlékszem.. Volt benne 5 fiú vagy 4..akik talaltak egy jukat a földbe amiben voltak ilyen különleges kövek es azokat meg érintettek es ugy mond szuper erejük lett... Es a végén az egyik anyira bele merült a használata ra hogy gonosz lett szembe szállt a barataivak.. Es meg arra is emlékszem hogy bent voltak egy szobába es mar meg volt az a különleges erejük es a legot emelgetek az erejük el. Aztán egy roncs autót nyomtak szet az erejük el.. Enyire emlékszem.. Ez már nem mostani filmet.. Előre is köszönöm!

 30. Sándor Gombos

  The Incredible Machine (1993) ? , The Neverhood (1996)? The Lost Vikings (1993)?

 31. Gabriella Székely

  Szememből a könny kicsordult, még videón ennyit nem röhögtem. Köszönöm!

 32. Barnabás Molnár

  24 vagyok 96-ban születtem viszont örülök neki hogy sok játékot ezek közül ismertem, ismerek. Őszintén szólva fogalmam sincs mikor lett meg az első gépem de azt tudom hogy jó későn. A legtöbb korai emlékem az iskolai gépekhez fűződik. Vagy a rokonoknál ami volt. Általános iskolában volt infós szakkör ami igazából egy játék óra volt délután. egyetlen egy gépen volt rajta a GTA és mindenki azért kűzdött XD. Jazz Jackrabit örök klasszikus. Az első résszel az unokatestvéremnél játszottam.

 33. Alejandro Kolompár

  A Tank Warst én Scorched Earthként ismertem

 34. Péter Gubacsi

  Megnéztem az 1 helyezetett és nagyon jó vissza tértem a végére a videónak és csak annyit mondok👍

 35. Zóra Dede

  Keresek egy filmet: amiben egy kísérlet miatt megölnek pár fiatalt, és újraélesztik őket, és új dolgokat kezdenek el tudni, tanulás nélkül. Az egyik zenél a másik nem tudom mit csinál.... előre is köszönöm

 36. Damien Knight

  55:12 nél az a jelenet melyik filmből van? Nagyon ismerős, halványan emlékszem valami orosz rövidfilmre aminek asszem "fulladás" vagy hasonló volt a címe.

 37. Jimmy

  11:58 tudja valaki a szám címét ami a háttérben fut? köszi előre is :D

 38. Phororhachos

  Ez a korszak volt egy szép időszak. Ignition, Earth worm Jim 3, Tomb Raider 4 mint első 3D-s játék. Nekem szerencsére még ilyen gyerek korom volt. Egyénlitő, Tengó a haverokkal. De el kell engedni ezt a szép korszakot és fel kéne nőni ami nem olyan egyszerű. Sok dolgot szívesen újra átélnék. Legelső számítógép élménye, egy MS DOS rendszert futattó géppel. A jó hirem az lenne hogy ha a szülő odafigyel akkor még teremthet ilyen szép gyerekkort a gyerekének, bár igaz hogy a modern technika beszivárog az emberek életébe.

 39. Norbert Pap

  Rohadt jók és elgondolkodtatóak. Például a Kóma című gondolatába hasonlóképp belegondoltam már én is sokszor. Mivel a közösség amiben éltem(azt nem mondom hogy okozta, mert én is sok féle képpen lereagálhattam volna a szituációt, de mondjuk hogy)azt eredményezte hogy elégsokat számítógépeztem a társasági élet helyett, a szüleim időnként megjegyezték hogy egyrészt csinálhatnék valami értelmesebbet, amiből a való életben lesz hasznom, másrészt hogy így ezekkel a VR cuccokkal lassan az a világlesz a valódi. Emiatt gondoltam bele abba hogy vajon meddig számít ez a valódi világnak, és hogy ha az életünk nagyrészét a másikban töltjük(tételezzük fel hogy létezne egy ilyen kóma) vajon emlékeznénk-e erre a világunkra, és ha nem, ha csak ugy ébrednénk abban a világban mintha akkor születtünk volna, és az összes itteni emlékünket elfelejtenénk, egy élet alatt hány életet élhetnénk le ott? És ha ezt nem vesszük figyelembe, mert tegyük fel hogy "az ember egy idő után ráun mindenre az életben ezért nem kell egyes embereknek örök élet" akkor csak tételezzük fel hogy mint a tudatos álomban, és mint bármilyen számítógép programban, olyan képességeink lehetnének amilyent ki tudunk találni(vagy amilyen képességek vannak az adott programban, részlet kérdés ez egy másik téma az emberek jóhiszeműségének kihasználásával egybevetve, mikor rábízzák önmagukat azokra akik kivülről befolyásolhatják a testünk, és a benti környezetünk). Ezáltal egy olyan életet élhetnénk amilyent csak szeretnénk. Én személy szerint azon is elgondolkodtam(és persze összeesküvés elméletek stb., de mért ne lenne lehetséges) hogy alapból egy ilyen akár kómában akár egy jól összehozott technika által generált világban élünk jelenleg is. És ha 1000 évünk lenne, és az álmon belül is álmodnánk, lenne elég időnk létrehozni egy újabb ilyen világot az előzőn belül stb., és ezt figyelembe véve ki tudja hanyadik "álomvilágban" élhetünk jelenleg. Azonban ha ez az új világ izgalmasabb, mért maradnánk az eredetiben, ha sokkal tovább élhetünk, ha sokkal tovább élvezhetjük, ugyanis azt hinnénk az a valódi. És itt jön egy újabb kérdés, hanem az a célja az életünknek hogy élvezzük, akkor vajon mi? És itt arra gondolok, hogy ha az embert egy sejthez hasonlítjuk, a sejt egy nagy szervezet éltető darabja, az a célja hogy legyen és működjön egy test, akkor az embernek életének mi a "haszna" vagy "gyümölcse" ilyen értelemben. És egy másik kérdés ha a világ jelenlegi álláspontunk szerint pl. quantumokból épül fel, ki mondja ki hogy például egy naprendszer, nem lehet valami még hatalmasabb dolognak az "atomja" ami olyan hatalmas hogy igyesen méretekben el tudjuk képzelni ha az atomhoz viszonyítjuk a mi testünket, de ha még drasztikusabbat szeretnék mondani akkor a kékbálnáét, vagy egy mossasauruszét?

 40. Sándor Szabó

  remek videó. főleg a vége tetszik. viszont, Kenny, lenne egy kérdésem. nem tartod visszásnak/groteszknek, hogy a rajongóid nagy része abból az altright cénából kerül ki aminek nemcsak az antifeminizmus és az establisment-ellenesség lobog büszkén a lobogóján de az "én megérdemlem ezt a fogyasztást, és leszarom az éhezőket afrikában" mottó is?

  1. Sándor Szabó

   @RetroShock! ​ nem számonkérésnek szántam, inkább egy kérdésnek / challengenek egy gondolkodó elme felé aki szerintem ezeke jobban szereti mint a bókoló kommenteket. szóva érdekelne, hogy feltűnt-e az eredti kommentemben megfogalmazott jelenség és gondolkodtál-e már az okán? _ a "politikába nem megyek bele" dolgot meg hagyjuk már a kisemberekre, kérlek. mindkinek van egy világképe/nézete és értékei, aminek esszenciás alapj az emberi létezéshez kapcsolódó morális kérdésekre adott válaszok. pl a hogy hogyan viszonyulunk a szolidaritáshoz, ami ennek a videónak a lecsengő bitang jól levezetett gondolata volt. de ha úgy jobban tetszik, akkor felteszem altrightozás nélkül a kérdést. azt hogy mi lehet az oka ilyen szintű morális paradoxonnak a mai világban?

  2. RetroShock!

   Huhh... Nekem meg ez a komment nagyon visszás Sándor, mivel mindketten ugyanazt a kommentszekciót látjuk és én ráadásul végig is olvastam azt. Konkrétan a majd 700 hsz-ből összesen 3-4 ilyen típusú hsz érkezett, amit írsz, nem több. Erre azért ne alapozzunk már egy "nézőid nagy része" kijelentést. Másrészt: Ez a csatorna 12 év alatt rendkívül sok féle nézőt vonzott, az eltérő tematikájú videók miatt, melyek gyakran eléggé belenyúlnak megosztó témákba. Hatalmas illúzió lenne azt gondolni, hogy majd aki idejön, az pontosan úgy is gondolkodik mint én, de ennek nem is lenne értelme. Sőt, ha így lenne, akkor pedig azt kommentelted volna ide, hogy "nem zavar, hogy mindenki bólogat?". Mindenkinek megvan a saját véleménye és a csatornának nem rajongói, hanem nézői vannak. Van, hogy egyetértenek ,van, hogy egyáltalán nem. Ezen nem kell meglepődni, engem pedig mások gondolkodásmódjával kapcsolatban nem terhel felelősség, ez nagyon nonszensz elvárás lenne, hiszen nincs erre ráhatásom a videók üzenetén túl. Nem is kell. Én nem politizálok semmilyen formában, de az emberek 90+ százaléka nagyjából igen, ebből kifolyólag mindig különbség lesz a videók tartalma és a hozzászólók véleménye között, akik esetleg behozzák a politikai nézeteiket.

 41. Dániel Király

  Ez egy kurva mély videó lett... Nagyon egyetértek a véleményeddel

 42. Zoltán Nagy

  Aztakurva!!!! Köszönöm ezt a videót! 100%-os audiovizuális élmény! Az elején nagyon jókat röhögtem, a hihetetlenül szellemes dumákon. Aztán magával ragadott a nosztalgia és a végét majdnem meg is könnyeztem. Végig azon csodálkoztam, hogy csak nem jön a Descent II. pedig számomra az minden játékok legjobbika (ever), holott lassan vége a listának.... és az utolsó... igen!

 43. Dániel Horváth

  Az elsőtől az utolsó percig, minden amit látni és hallani vágytam, köszönöm szépen

 44. Edit Szabo

  Amikor az állatok meghiúsítják egy család építkezését

 45. James Rascal

  Nálam a Fallout 2 örök kedvenc a szériából.

 46. Жомбор Бонн

  Elvtárs, az elején a katyusha mix nevét megtudhatnám?

 47. Attila Sólya

  6 évvel később: tovább romlott a helyzet, de a környezetemben sokat javúlt :)

 48. Cintia Csaszlai

  Keresek egy filmet: Nagyon rég láttam ennyire emlékszek: Két irodán dolgozó fószer össze veszik a melóba.. Majd este hazafele az egyik "elteszi láb alól" a másikat ( véletlen autóbaleset lesz ) Majd a halott fószer kutya bőrbe éled újá megkeresi a családját (volt egy felesége meg egy gyereke) akik összeálltak a pont halált okozó fószerral...

 49. yib

  Lényegében ez a videósorozat miről szól? Mi a célja? Mi mondanivalója? Én egyáltalán nem értem...

 50. Gábor Hegedüs

  Keny, köszönöm. Ha te nem lennél akkor sose kezdeném el tanulni a pszihológiát, nem kezdene érdekelni és nem akarnám jobban megismerni az emberi viselkedést, ezzel magamat is jobban megismerni. Köszönöm.

 51. Vanessa Dosa

  Keresek egy filmet. Arra emlékszem hogy földönkívüliek köztünk élnek. Észre veheted őket, láthatod, de amint elfordulsz teljesen elfejted hogy láttad őket. A főhőseink elkezdenek rájönni a dologra. A leg intenzívebb emlékem a filmről az hogy a főszereplők fekete filccel a kezükben mászkálnak és ahányszor meglatnak egy ufó-t, húznak egy vonalat a kezükre. Tudom nem sok. De remélem valaki tudja hogy melyik filmről beszélek :) Előre is köszi ✌️

 52. Dj. PEnészesHűTõ

  Keresek egy filmet!! Háborús film. Csak annyi rémlik,hogy a végén egy szemüveges japán katona szuronnyal a fegyverén fut egy telefonáló amerikai tiszt felé, majd a tiszt megfordul és fejbelövi a japán katonát.

 53. Gyöngyvér Tomán

  Keresek egy filmet! Kosztümös film egy fiatal lányról, akit egy idősebb, nemesi család foa feleségül vesz, de nem közelít szexuálisan a lányhoz, impotens. A lány szenved a helyzettől, végül egy idősebb hölgynek meséli el, aki ügyvédi segítséget intéz neki. A házasság elhálatlanságára hivatkozva bontják fel a hátzasságukat, ami abban a korban különlegesnek számított.

 54. harczymarczy

  Rengeteggel játszottam. Egy dolgot furcsállok: az X-Wing és a Tie Fighter című örökbecsűk kimaradtak. Mivel akkoriban nagy Star Wars-fan voltam, ezeket a játékokat egy szál egérkével is hosszú órákat nyüstöltem.

 55. Melinda Kromek

  Keresek egy filmet. Egy nő szerepelbenne, akinek két élete van Az egyik valóság, másik álom. Az egyik mintha valami vidéki élet lenne, másik modernebb. Az egyikben kialakhl az új szerelem, a másikban már taln családos.

 56. Katalin Kárpáti

  Az apa elveszti szerencse jàtékon a kastélyt és a lânyât

 57. elektrosokkk

  A vége el is qrta az egészet. BB8 a végén. Miért?

 58. Pista Józska

  Kenny még mindig te használod a legjobb soundtrackeket a videóid alatt! :D Megunhatatlan az összeszedett nyugodt értelmes beszédstílusod! Hajrá hajrá így tovább remélem még sok-sok videódat nézhetjük ami komoly témát ölel magába!

 59. Palkó Pityi

  Terep 2 vótmá? Meg vagyok győződve, hogy aki írta, minimum fizika szakos volt, nem gyenge teljesítménnyel.

 60. Zsoltee

  Nekem mindig is a Thrawn-Trilógia lesz/marad a 7.-8.-9. rész. Sok igazság van ebben a kritikában, de az okoskodó stílusra akkor sem mentség! Konkrétan nyílik a bicska a zsebemben ettől az arrogáns, "majd én megmondom a tutit", fölényes narrációtól. Lehetne ezt szimpatikusabban is előadni, mert így átesik a tisztelt kritikus a ló túlsó oldalára! Ok, értem én, ez egy védjegy, egyéni stílus, stb. Jelen van minden videójában, de szerintem kezd kicsit túllőni a célon. Mindettől függetlenül csak remélni merem, hogy ha a Disney még valaha egész estés SW filmet tervez forgatni, akkor nagyon alaposan előkészíti azt, átgondolja a történetet, akár rajongók hadát bevonva, mert még egy ilyen trilógia, és ki is dobhatja az egész franchise-t a kukába! Ha már el nem késett vele... Félve várom, hogy az Obi-van sorozatból mi lesz, és nagyon reménykedek benne, hogy a Mandalorian szintjén fog mozogni, és nem az utóbbi mozifilmekre hajaz majd! Nagyon ráférne az SW univerzumra!

  1. RetroShock!

   @Zsoltee Nézd, nem tudom láttál-e tőlem filmajánlót, ahol olyan filmekről beszélek, amelyek tényleg tetszettek, szeretem őket, hibáik ellenére is ajánlom megtekintésre. Egészen másféle tónusban, stílussal adom elő. Az SW-nél ez más, itt az évek során ez lett a hangnemem, szimplán a csalódásom miatt is, később pedig mert már egyszerűen úgy véltem, ha a filmek is ilyen pofátlanok, megérdemlik ezt a fajta "törődést". Ez csak a stílus mögötti magyarázat, ettől még természetesen távolról sem kell, hogy tetsszen, vagy elfogadd :) De az biztos, hogy előadásmódban teljesen különböznek az ajánlók, tudatosan.

  2. Zsoltee

   @RetroShock! Lehet, hogy félreértettél. Azzal kezdtem, hogy sok igazság van abban amit a Star Warsról mondasz... Egyet is értek sok mindennel. Ezzel semmi bajom. A határozott vélemény pedig egy dolog. Ami nyilván jó, ha az ember közzé teszi mit gondol egy adott témáról. Nem bátortalan visszafogott kritikát várok, már csak ezért sem, mert az megtévesztő lehet, amire természetesen nincs szükségem. De mindezt szerintem lehet egy kicsit "emészthetőbben" előadni. Tehát nem a mondanivalóval van bajom, hanem az előadásmód nem tetszik. De ez meg az én bajom. Bár ha esetleg mástól is olvasnál vagy már olvastál hasonló határozott kritikát ezzel kapcsolatban, akkor lehet érdemes lenne elgondolkodni mennyi igazság van benne. További sok sikert!

  3. RetroShock!

   Amit te okoskodásnak titulálsz, az szimplán határozott vélemény. Ennyi. Egy humoros köntösbe csomagolt határozott vélemény, ráadásul több videóban is le van fektetve, főleg a Star Wars kritikákban, hogy nem kell egyetérteni senkivel, mindenki szépen fogalmazza meg a saját véleményét az élményei alapján. Kritikus sem vagyok, lovon sem ülök, videókat készítek és röhejesnek tartom NAGYON határozott hozzáállással ezeket az új filmeket. Nem fogok tingli tangli véleményt alkotni, ha elég markáns a hozzáállásom a sorozat mostani képéről. Én az ilyen visszafogott, bátortalan kritikáktól mászok falra, akik úgy állítanak valamit, hogy a következő mondatukkal elnézést kérnek, hátha "lesz valaki, aki nem ért egyet". Nem kell félni az ellenvéleménytől és emiatt átmenni limonádé véleményformálásba, ha filmekről van szó, ez mind ízlés kérdése, helyén kell kezelni :) További szép napot!

 61. Shini Kuro

  Heló... ha már sok Epick game volt említve, egy Unreal Tornament egy szó elejéig belekerülhetett volna szerintem. Mondjuk ebbe a listába én is alig tudnék belekerülni, és nem annyira ismerem a retro gameket, csak bátyám által, de nekem best.

 62. Róbertné Fazekas

  Jegyzetfüzettel néztem. A végén elsírtam magam. Kell ez nekem?

 63. Szilárd Nagy

  Kedves Szerkesztő! Hatalmas szövegeket írsz. Bő szókincs, frappáns szófordulatok. Imádom hallgatni! Üdv.: Szilárd

 64. Dávid Dékány

  Köszönöm.

 65. Blackie

  Nekem sajnos a gyerekkorom egyetlen 1 szóval lehet csak leírni "Bullied" Eleinte itthon testvér és szomszéd által, kegyetlenebbnél kegyetlenebb módokon. Aztán az óvodában a folyamatos kiközösítés, mert "Kezelhetetlen vagyok" és jött az iskola. Ha nyitottam hátba lettem szúrva, volt rá példa, hogy a vécében meg akartak késelni, 12 éves általános iskolásként, mert, hogy volt merszem megpofozni a pofátlan osztálytársamat aki élete minden egyes pillanatában, csak arra törekedett, hogy velem toljon ki. Ugyanúgy, velem senki nem akart beszélgetni, senki nem akart velem kosarazni, elmenni túrázni, vagy bármi, osztálytársak a tanárok előtt fenyegettek, hogy "ezzel meg azzal veretnek halálra acél baseball ütőkkel" de amint azt mondtam, hogy fogják már be, akkor én voltam a "kezelhetetlen". Ha itthon akartam mesélni a problémáimról, akkor anyám valami hülyeséget kezdett el magyarázni, vagy az egészet az internetre és számítógépre fogta, testvérem meg, csak "nyúlszívűnek" hívott, mert, hogy "ő is volt csesztetve, csak nem vette magára" azzal a különbséggel, hogy ő szinte mindig valaki mással tartott pizsama bulit, míg én sokszor csak álmodoztam arról, hogy elhívnak valahova. Apám, meg ritkán volt itthon, mert külföldön dolgozott, de ő csak annyit mondott amit tettem, "ignoráld őket". 13 éves koromban ismertem meg az első igazi barátaimat az interneten akiknek a nagy része iszonyatosan messze lakik, tehát a legtöbb elfoglaltság a virtuális világra volt korlátolva. A középiskola az maga volt a pokol. 1 beszédhiba után, kedveltből "torzszülött" lettem és a leg undorítóbb féreg tipus ezt használta ki, hogy ő legyen a "nagymenő", a többi osztálytárs persze meg voltak a bírkák. Csak néztek ki a fejükből. Én szívesen játszottam volna kint, szívesen csináltam volna bármit is, csak nem egyedül. Sehol nem látott senki szívesen.

 66. Bálint János

  Gondoltam, hogy vasárnap délelőtt, mivel úgyis esős-borongós idő van odakint, megnézem ezt a retró játékokról szóló videót, de korántsem gondoltam volna, hogy az utolsó 5 percben mi vár rám... hálásan köszönöm ezt a videót és azt a pár perc bemutatót, hogy milyen is volt a gyerekkorunk és milyen nem lesz már az új generációknak... Emlékszem, hogy mi a falu szélén található erdőben "kommandóztunk" meg bunkereket építettünk, fára másztunk, szamócát ettünk, és menekültünk a képzeletbeli "medvék" elől... :D Jó volt így felnőni, és most, hogy Budapestről vidékre költöztem immáron felnőtt férfiként a Feleségem oldalán és a családalapítás küszöbén, elgondolkoztam, hogy milyen lesz ebben a világban felnevelni egy új Életet. Valószínű nem egyszerű, de azon leszek, hogy megszerettessem vele a fáramászást, a kirándulást, a számháborúzást és mindent amit mi annak idején imádtunk. A kérdés, hogy lesznek-e játszótársai... mert egyedül nehéz lesz lelkesedni neki azért, ami nekünk természetes volt...

 67. Lajos Tari

  A zenei aláfestés a legjobb!

 68. Ákos Tamás Nováki

  CommodoreV, 576Kbyte és Pc-x újságok, majd az első CD mellékletek... C64 után volt egy 386-os PCm, aminek már VGA monitora volt! Pár név, ami kimaradt a felsorolásból és nekem sokat jelentett a teljesség igénye nélkül : Another World, Eye of the beholder 1-2, Lands of Lore, Mortal Kombat 2, Settlers 2, Civilization, Alpha Centauri, Theme Hospital, Theme Park, Broken Sword 1-2, Monkey Island 2, Lemmings1 1-2-Oh no-Xmas, Maddog McCree (csak a demó volt meg :'(), Prince of Persia 2, Heroes of Might and Magic 3, Day Of The Tentacle, Loom, Oddworld : Abe's Exodus, Sim City, Sim Farm, Sam and Max, Stonekeep, Colonization, Dune 2 és Warcraft 1-2

 69. Gábor Berényi

  Sziasztok! Keresek egy filmet. Ha jól emlékszem kb 15 éve láttam, de lehet korábbi film. Amire emlékszem: Egy férfinek lesz egy fiatal szeretője. Éjjel-nappal szeretkeznek, mire a lány terhes lesz. A nő meg akarja tartani a babát, de a férfi hallani sem akar róla. Hogy elhagyja a nő, a pasi folyton megalázza. De egy nap fordul a kocka, és a férfit elüti egy autó egy veszekedés után, és kórházba kerül. A nő úgy tesz, mintha megbocsátana neki, de a kórházban eltöri a combcsontját, és a férfi tolókocsiba kényszerül élete végéig. Itt kezdődik a nő bosszúállása. Amire emlékszem még, hogy a film végén a pasi egy hajó kabinjában lelövi a nőt, és saját magát, hogy véget érjen a köztük lévő dráma. Talán francia film, de sajnos ebben sem vagyok már biztos. A segítséget előre is köszönöm.

  1. S. Jázmin

   Na azóta megvan? Ha igen, írd le kérlek a címét. :)

 70. csabey88

  Huuu. nagy respekt a videoert. A vegen meg az elmefuttatas az egyenesen epikus :) En meg hozzatennem a Dangerous Dave, Biomenace, HotRod, Transport Tycoon deluxe-t (mai napig megvan es jatszom :) ) Sok szep emlek bizony :)

 71. Gyula Barna

  Nagyszerű volt, köszönöm! A mű címe helyesen: GYEREKKO.EXE :-) (bocs)

 72. Bálint Berki

  2006 ban szüledtem azt nem tudom hogy a "volt már gyerek korod" kategóriában van e DE anno prince of persia sand of time volt a fő játékom és a ps 2 lord of the rings return of the king! Nem emlékszem gyerek korormra de most 13 évesen jöt meg a kedvem kardozni a levegővel indián létemre amerikaikat ölni most nem érdekel h koszos a ruhám! nem szeretem a mai korosztályt insta gram tik tok minden! NEM VAGYOK EBBEN de amikor láttam 24 éves testvéremet hogy a barátaival iszik olyan zenét halgatr aamit én nem ismerek a korosztályomat nem támogatom nem pityeg steamen nick név mert a barátokkal találkozom a pályánra nem megy anyám azért mert ír ha kész és én kosarazok vigyázok! halgatok a szüleime és próbálok nem olyan lenni!

 73. peti murancsik

  Hát amikor a d x ball 2 vagy a skyroads jellegzetes grafikáját megláttam azt hittem el sírom magam. Keny ez egy kellemesen eltöltött 1 óra volt. A repülős játékokból meg a HAWk nevezetű mobilos játékot tudnám javasolni egész faszára sikeredett véleményem szerint

 74. Cerberus

  Mikor 91-es vagy de anyádék nem engedték, hogy gépen játssz úgyhogy fogalmad sincs erről az egészről

 75. Donát Dalmai

  Keresek egy filmet . 3 srác egy meteoritbol szuperkepesseget szerez es az elmejukkel mozgatjak a targyakat es vegul mar repulni is tudnak az elmejuk erejevel. Valami “ warriors “ cimre emlekszem, esetleg valaki tudja? Elore is koszonom.

  1. Nagy Péter

   Chronicles, magyarul az erő krónikája, szerintem arra gondolsz.

 76. Laszlo Vanya

  az Epic Pinball alatti zene az mi az? Ismerem csak most hirtelen nem jut eszembe a cime. (hirtelen mar egy hete nem jut eszembe). Nem, kiszurni sem tudom a videobol. Valaki elmondana ?

 77. Zsolt Gieszer

  Enter nowhere alatt milyen zene megy? nem tudtam le shazamozni, mert nem volt fél másodperc amíg levegőt vettél.. :D

 78. Crusaderglenn

  Nagyon érdekes lista ,huhh,ha tehetem megnézem őket! Köszönöm. :)

 79. Dávid Ádám

  Heroes sorozatot hiányoltam. Volt hogy 5-en ültünk a gép előtt és egy komplett hétvége elszállt egy pillanat alatt...

 80. J_C

  Egyszerűn utánozhatatlan, ahogy zeneileg, hangzásban megalkotod ezeket a videókat. Zseniális volt.

 81. kolb i

  Szedd le a joy to key programot. Ha a joysitckot nem ismeri fel a játék, de a windows látja, akkor el lehet látni a joystick gombjait funkciókkal.

 82. Nqpi Davr

  Daenerys csak szerintem egy főgonosz? Irtóztam tőle, főleg a nem hiteles karakterétől...

 83. András Bachmann

  Végig hiányoltam. Két részletben néztem meg a videót, és már morogtam, hogy hogy maradhatott ki.. és igen! DESCENT 2 <3 <3 <3

 84. Árpád Teleki

  Boldizsár a polipember :D

 85. Zsolt Gieszer

  legjobban az étellel kapcsolatos gondolataid tetszettek, egyből fel is iratkoztam, mert ha valaki ezt látja és belátja akkor már rossz ember nem lehet! :)

 86. Darrey

  Keresek egy filmet. Megy gyerek koromban lattam a TV-ben. Egy kis falu par gyerek, gyujtik a penzuket venni akartak egy TV-t hogy lathassak az elso holdraszallast. Vegul egy falubeli idos bacsi hozta a TV-t o volt a postas egy biciklivel. A kissrac a foszereplo amikor latta a TV-ben az elso holdraszallast a film vege fele elrepult a magasba. Ezzel lett vege a filmnek. Volt egy q...va a tengerpart szelen oda jartak sokan a falubol vegul a kissracok is beprobalkoztak de nem jott ossze nekik. :D kb ennyire emlekszem.

 87. Deadfalvy Attila

  Valakinek megvan az Őrangyal a jövőből c. fim? Nem találom sehol.

 88. Attila Forza

  RetroShock! -hoz képest Zoly iszonyatosan proli. A szöveg, az effektek, a befektett energia (mind1 csak a 150 nettó legyen meg Zoly és ne kelljen dolgozni Zoly) sokkal rosszabb. A régi tagokkal mit tettél Zoly? A csajod csinálja az effekteket, te csak dumálsz de azzal se érsz el annyi nézettséget amennyit szeretnél... Menj már el dolgozni. Töröld ha akarod, ha téged is behülyített, majd megszívat. A lényeg, h ne kelljen dolgoznia és a 150 ezer meglegyen neki havonta a többit a csaja megkeresi.

  1. RetroShock!

   SEmmilyen formában nincs helye a RetroShock kommentszekciójában egyetlen ember minősítgetésének sem. Nem behülyített, jó ismeretségben vagyok velük személyesen is, Ashlarral is, Shirinnel is, Zolyval is, nem az én dolgom, mi történt az OW-n belül, ahogy igazából a tiéd sem. Örülök, ha tetszik a videóm, igazából, ennél tovább nem is kellett volna menj. Ezt azért írom le, hogy el tudd olvasni, mielőtt törlöm a hsz-ed. Nem szeretem egymás mocskolását, ez a csatorna sem erről szólt soha és nem is tűröm itt el.

 89. Tamás Varga

  Mi a véleményed a Bastion játékról?

 90. Gábor Halász

  Ez betalált.koszönöm szépen

 91. iRon Channel 2

  Kersesek egy filmet...... Egy ferfi akinek az egesz film alatt nem latszodik az arca mert fekete es egyszer egy edesanya a gyerekevel marad otthon es botorik hozza utana elkezdi hivogatni fenyegetni a not hogy hazaba van es tenyleg ott volt de vegul el tudtak szabadulini a gyerekkel.

 92. Palapetya

  Addig nyúl a nyúl, amig ki nem nyúl.

 93. Attila Kos

  OMG a volfied ahogy megláttam fel idézte egy részét a gyermekkoromnak ami el volt ásva, és eddig, komplett elveszve. Köszönöm, ritka jó érzés felfedezni a saját múltad.

 94. Áron

  Gyönyörű videó.. teljesen meghatottál, köszönöm a videót személyesen is.

 95. Neubeller András

  Hello :) Én 40 éves fejjel, annyira boldogan néztem végig a videót, és úgy vissza repítettél a múltba, köszönöm szépen :) És igen én is büszke vagyok, hogy volt gyerekkorom :) Bár én 2 címet még hozzá fűznék ha lehet. Az első játék c64-en elite volt. Ami baromira megfogott. Sose volt vége, és pálcika grafikája ellenére akkora élményt tudott mindig nyújtani, a maga atmoszférájában :) És persze a dock-olás mindig para volt :) A második játék amit még nagyon megszerettem, bár sosem értettem, és sajna sosem tudtam a végére jutni, az exile című játék volt a maga világában :) És ha te is szeretted az űrhajós játékokat, akkor gondolom a paradroid című játék is ismerős volt. Mindig féltem a 476-osoktól. Máig nem tudom miért pont tőlük :) Köszönöm a figyelmet, és gratulálok, csak így tovább ;)

 96. Zoltán Müller

  Istenem, az az Apogee logó... örökre belém ivődott, ahogy beúszik a képbe. Tudtam, jól fogok szórakozni. Rég volt nagyon...

 97. Tibor Magyar

  A Roanoke-rejtélyt már több videódban emlgetted. Bevallom nem hallottam róla, most utána olvastam. Na most nekem ez a story annyira azért nem tűnik kísértetiesnek, mert nem over the night tűntek el hanem kb 3 évük volt a műveletre. Állítólag volt is a közelben egy másik sziget Croaton néven, ahova meg el se mentek, hogy talán esetleg nem tetszett nekik ez a posvány és jobb földre akartak költözni. Most ha 3 évig jön az ellátmány az azért baj szerintem. 20 évvel később utánuk megy egy Jamestown-i különítmény, csodálkoznak hogy már azok se találnak semmit. Az akkori 1600-as évekbeli nyomozással :) Azért száz ember el tud ám tűnni, meg nálunk nem nagyon tanítanak semmit a kolonizációs évekről, hogy volt crika száz év mire az angolok megvetették a lábukat és az indiánok annyira meleg barátsággaél fogadták őket, hogy talán nem véletlen ha később ott ölték őket ahol csak tudták. A Mary Celeste eset szerintem sokkal durvább, mert ott pár nap alatt tűnt el egy egész legénység, és olyna nyomok voltak a hajón, amikre nincs épeszű magyarázat. Azt ismered?

  1. Tibor Magyar

   @RetroShock! lehet ezeket már úgy tették hozzá, mert önmagában nem volt elég kísérteties :) Én a Rejtéleyek Szigete blogot olvastam. És szerinte nem hagytak hátra semmit, minden össze volt csomagolva, még az épületeket is visszabontották az erőd kivételével aminek a falait értelemszerűen nem tudták. Most ha belegondolsz, ezen a területen katonák voltak előtte (sokkal érdekesebb hogy hova tűnt előtte a 15 katona? bár ugye találtak csontit) na most ezután ott hagyok 100 embert a halál faszán, egy tök idegen kontinensen, ahol NINCS állandó telep, kolónia, még nincsenek városok, mert ez lenne az első, NINCSENEK jól felszerelve, és férfiak mellett nők és gyerekek is vannak. Szerintem a totális hülyeség fogalmát ez kimeríti. Van az a játék a Don't Starve. Hát kb olyan lehetett az első telük, ha megérték. Eleve egy mocsaras hely, az is lehet fele meghalt betegségben az első évben. És a főmókamester, a saját unokája itt születik meg aztán annyira se telik tőle, hogy HA MÁR van egy szomszédos Croaton nevű sziget, akkor azonnal áthajózzon oda. Az hogy elbontották a házakat egyértelműen azt mutatja ŐK mentek el, mert az indiánok aztán ilyesmivel nem foglalkoztak volna, Napóleon nem bontatta el a házait az ellenségnek, sőt az UFOk se. Amúgy ezek az esetek azt bizonyítják annyira nem ismerjük az amerikai történelmet, felfedezés, függetlenségi háború, polgárháború, 20-as évek slussz passz. Van föntebb az a Pénzgödör az Oak szigeten amit most már nem tom hány éve ásnak, és eleve ki tehetett oda bármit? Asszem arról is forgattak sorozatot, de Ufót egyikben se láttak :)

  2. RetroShock!

   A Roanoke esetnél a legtöbb beszámoló szerinte az érkezők még parazsat találtak és nem túl régi ételeket. Inkább emiatt érdekes a sztori, hogy "hirtelen" tűntek el, mindent hátrahagyva. Persze hogy ennek mennyi a valóságalapja, az már kérdés. A Mary Celeste is érdekes, ahogy a Terror hajós történet is, amiről sorozatot készítettek 2 éve :)

 98. deathne17

  szisztok! keresek egy filmet: régebbi, kb 90es évek, romantikus vígjáték, ha minden igaz. 2 pár várnak egy 3at egy étteremben, s közben elmesélik a 3. pár, igen csak viharos történetét (hol együtt vannak, hol külön). Majd az egyik nő felteszi a kérdést, hogy végül együtt maradtak-e, s erre mintegy válaszul belép a 3. pár - együtt az étterembe. válaszokat köszi előre is!

 99. Martin Bíró

  Mi a háttérzene az elejénél amikor az OW-s csávó beszél?

 100. Isti Muller

  egy faszivan bene és egy nő a faszi midig meg sérűl és a nő megőli utána ugyra kel harcolni a szőrnyekel az mejik cim műfilm