Iratkozz fel a csatornámra, csak egy klikk: tinyurl.com/SubsHandras
🤗
Támogass kérlek: patreon.com/handras
Instagram: instagram.com/handrashu/
Facebook: facebook.com/Handras-309051276231390/
Blogom: www.handras.hu
Ezeket használom: kit.com/Handras

 • 423
 • 32 366 679

Megjegyzés

 1. Levente Németh

  Gyönörű gratulálok

 2. Kelemen Juhász

  *széndioxid... 🤓

 3. Dóra Géza

  A "közmű és rezsi-menes ház"-ból a rezsi mentes megállja a helyét. Közmű-mentes nem! A gázt nagyon könnyű kiváltani. A vizet, és a csatornát nagyon ügyesen megoldották. Gratula! Teljesen közműmentes akkor lenne, ha sziget-üzemű (off-grid) lenne. Na az nem egyszerű. Télen átlag -x fokban, amikor 3 hétig ki sem süt a nap...

 4. Müller Bálint

  A honved telep melletti tuzer utcaban laksz?😀

 5. Alex H

  Remek videó, hőszívattyú van az új EUP ban vagy Citigi i ev ben?

 6. ChrisHU

  Azért 1 hónappal ezelőtt még azon ment a sírás, hogy nem tellik rá, oszt hitel köll, és nem kap a szegény. :( - sírjunk együtt. Most meg csatt a luxus. Az elektro redőny, a lakberendező meg az istenkínja.

 7. Tibor Z

  A jelenleg meglevő tengerjárók átalakítása hidrogénesre lenne célszerű és a hidrogén előállításának tömeggyártása! Ezt kellene. Messze fontosabb mint az autók elektromosítása! Mondom úgy, hogy nagy fan-ja vagyok az EV-nek!!!

  1. dezz

   És már el is kezdődött. www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/dizelgyilkos-motor-golden-gate-katamaran-toyota-honda-usa.675822.html De van elektromos teherhajó is, bár még rövid hatótávval, kísérleti jelleggel: nrgreport.com/cikk/2017/12/08/elektromos-teherhajot-vet-be-kina Nem utolsó sorban pedig földgázas, ami még mindig tisztább, mint az egyszeri dízel: iho.hu/hir/uzembe-allt-az-elso-lng-uzemu-belvizi-hajo-120518

  2. Andras Horvath

   Nem. Ugyanolyan fontos mindketto. Sot a varosi levego miatt az autok fontosabbak.

 8. Tibor Z

  Lesznek majd akik megveszik de egy biztos! Nagyon le vannak maradva a Teslától. Realisztikus véleményem.

  1. dezz

   Ha viszonylag használható (és annak tűnik), akkor azért elég sokan fogják venni Európában és főleg Németországban. Bár különös fricska, hogy hamarosan épül a Gigafactory 4 Berlin mellett, így a Tesla is egy kicsit német lesz. Főleg, hogy tervezési munkát is fognak ott végezni.

 9. Dessewffy Balazs

  @andrashorvath Jól összeszedettek a videóid meg látványosak, de szerintem itt mélyebben rejtőzik a probléma. Tudom elég hosszú ez a videó de talán érdekes lehet számodra és mindenki számára. Nálunk sokkal okosabb ember beszél benne, fontos h figyeljünk rájuk.husel.info/video/video/ln-npaypyo3Xd5o.html

  1. Dessewffy Balazs

   @Andras Horvath

 10. István Nyitray

  Hurrá! Napelemezzük be a szántóföldeket, hogy legyen jó sok villanyenergiánk!

  1. István Nyitray

   @Andras Horvath apropó, tetők? Nem kötözködni akarok, de hány naperőmű van a környéken, illetve honnan van az enregia ami szükséges a működtetéshez? Megnéztem a gugli térképen, közel-távol nincs még egy generátor-ventillátor sem. Nekem nincs sem arcom hozzá, se nem tudok ennyire összeszedetten beszélni a kamerába, de mond csak miért nem azzal foglalkoztatod a nagyérdemű közönséget, hogy fogja vissza a fogyasztását? Úgy általában mindenből? Az össz károsanyag kibocsátás a felére esne ha a népesség tényleg csak a valódi szükségleteinek megfelelő mennyiséget venné mindenből! Igaz, ez pont ellentétes a nagypolitika érdekeivel. Mindjárt a feleségem fürdőszobájában lehetne kezdeni! Üdv

  2. Andras Horvath

   Nem kell. Lehet a tetokre is rakni.

 11. Patrik Földházi

  5:22 a Hummer h2 -esen in asszimetrikus felni van

 12. mr. robloxman

  Nekem keszult

 13. Peter Domotor

  Az érdekelne, hogy hidegben hogyan viselkedik és különösen a hőszivattyú hiánya mit jelent a gyakorlatban. A Tesla legnagyobb előnyét a Supercharger töltésben látom. Igazából az 5sec alatti gyorsulások szerintem értelmetlenek, mert a valós életben nem reális hiszen balesetveszés lehet könnyen + bizonyos életkor felett nem kellemes (mondjuk 6sec már jöhet).Kiváncsi vagyok egy ID3-es tesztre még akkor is ha akaszni finoman szólva is gáz !

 14. Fürjes Ádám

  Kíváncsi vagyok erre mit mondasz... :) www.origo.hu/nagyvilag/20191112-fokozza-a-globalis-felmelegedest-a-dizelautok-tiltasa-az-autoorias-igazgatoja-szerint.html

  1. Andras Horvath

   Baromsag. Megis mit mondana? Mi az erdeke?

 15. Gergely Szoke

  18:32 semmit nem akarok ingyen, tenyleg es kozben vegig a hatterben az ingyen Tesla...

  1. Gergely Szoke

   Ja elnezest, hogy fel evre ingyen kaptad sot meg hasznot is huzol belole amivel semmi baj, az onerzeteseggel van baj, jezusom

  2. Andras Horvath

   Jezusom. Fel evre kaptam hasznalatra, nem orokbe. Szovegertes.

 16. Attila Dobos

  Dobos Attila. A szén-dioxid a földi élet alapja!!

  1. Andras Horvath

   Ja, csak nem mindegy az egyensuly.

 17. Gy V

  Jól hangzik ez a dolog, meg egyénenként nézve nagyon jó, de gondolkodjunk egy kicsit globálisan, amennyi napelem rendszer van annyi erőműnek is kell lenni, hiszen ha a nap elem nem termel azt az áramot meg kell termelni. És akkor most gondoljunk bele abba hogy azt a sok háztartást amin nap elem van el kell látni árammal ha nem süt a nap és az erőművekben dolgozni kell embereknek, és mi történik ha ki süt a nap? Termelnek a napelemek? A sok embert el küldjük haza? ,,Menjetek pihenjetek egy kicsit, majd szólunk ha be borul az idő, addig. Nem kaptok fizetést szóval nézegessétek az akciókat a tescoba,, Ha pedig azokat az embereket ugyanúgy fizetni kell a szolgáltatónak meg az erőműveknek, az megint érdekes helyzet mivel bevételük nincs mert mindenki magának termeli az áramot és nem fizet be semmit... Persze ezt így nagyon nyersen végletekben írtam le ,de lényegében ez a helyzet..

  1. Andras Horvath

   Az elektromos autok lehetnenek a tarolok is ejszakara...

 18. apeterfia

  Nem a tesla volt bunkó, nem volt tele, egyszerűen ilyen az infrastruktúra... ennyi töltőre most ennyi autó jut.

 19. MrPyroMaster

  Nagyon sokan elfelejtik, hogy a benzin és a gázolaj sem csak úgy magától jön a földből és beleteleportál az üzemanyagtankba. Azt először is egy finomítóhoz kell szállítani, tankerhajóval stb. aztán az egészet le kell desztillálni. Vagyis felfűteni, üzemanyagot égetni azért, hogy megtisztítsuk. Ezután szintén szállítani kell a töltőállomásokra. Az elektromos autókat fikázók, ragadjanak tollat ceruzát, számolják ki a CO2 kibocsájtást úgy, hogy belekalkulálják ezt is! Mert így fer... A sok ezer liter szénhidrogén felforralása nem csak energiafelhasználással jár. Rengeteg nem hasznosítható származék van a kőolajban ami ráadásul súlyosan mérgező. A finomítás után ez megmarad, na mit csinálnak vele? Elégetik, vagy széthordják aszfaltnak. Ezenkívül ott van még a rengeteg olajcsere is.

 20. Balázs Koscsó

  Tudom semmi közöm hozzá, de nekem úgy tűnik kicsit magadnak való figura lehetsz. Már ahogy a vendégekről meg a vendégszobáról beszélsz. Az is kitűnik, hogy hosszútávon egyedül szeretnél élni a kéróban. Ez nem rossz, vagy kritika, csak nekem ez jött le.

 21. Sandor Pajor

  András, az ID.3 aksi beszállítója nem az LG, hanem a CATL, legalább is az adatlapja szerint... ;-)

 22. Futyok Sanyi

  Mintha kartonpapirbol lenne lololol abbol is van ez a szar

 23. Istvan Barta

  husel.info/video/video/lpivjqaq23rcfG8.html

 24. stuntface

  Lehet hülye felvetés. Alsó teraszt simán meglehetne csinálni egy félig nyitott garázsnak. Ahol lejöttél fal mellé mehetne a grillező mögötted elférne a Tesla is. Út felől meg lehetne csinálni egy kocsibejárót. Elektromos elhúzhatós kapuval. Minimális alapozás és aszfaltozásra lenne szükség ezt kivitelezni. Teljesen logikus lenne. Mi a véleményed erről? Dzsakuzzi meg lenne az áccsal megbeszélt terasz hosszabbításra. Felé húznál egy kis tetőt (átlátszó műanyag hullám lemezből), hogy ne ázzon mikor nem használod.

 25. Péter Komzák

  Gyereket nem szeretnél esetleg, vagy majd kap egy teslát és abban föl neveled!?

 26. Edvárd Tonomár

  Mikor jon az uj videnyo?

 27. Balázs kiri

  Ott ment el egy model s melletted

 28. Fejős Zalán

  a benzin a teslába kellett?

 29. Sz Feri

  Szia András! Tegnap (kedden) este én voltam abban a piros Accordban a Nagykőrösin! Örülök, hogy láttalak! :)

 30. Zol Jak

  Azt ugye tudjátok,hogy az elektromos autó plussz villanyáram fogyasztással jár! Jelenleg magyarországon a villamos áramot, annak kb. 50% Paks adja, a második Visonta hőerőmű. A többi sem környezet barát!

  1. Zol Jak

   András ne legyél már buta,nem csak széndioxiddal szennyezhetjük a környezetünket. A fáradt urán legalább olyan veszélyes!

  2. Andras Horvath

   Paks 0 co2 pont.

 31. Miklós Nagy

  Ilyenkor mindig eszembe jut a BYD kínai elektromos autó gyártó esete, amiről soha senki nem beszél (a digitális vasfüggöny másik oldalán van, az itteni embereknek/piacnak nem ezt kell nyomni, ergo nincs hype körülötte), de a kínai piac 40%-át adja és már most 600 km-es futásra képes kocsikat gyárt amik tudásban lepipálják még a Tesla-t is... árának negyedéért persze (újonnan 40 000 $).

  1. Miklós Nagy

   @Andras Horvath attól még, hogy nem láttál ilyet, nem biztos, hogy nem létezik ;)

  2. Andras Horvath

   sajnos ennek a fele sem igaz

 32. Miklós Nagy

  Igazad van nagyon sok mindenben, de globális szinten én inkább ezzel a gondolatmenettel értenék egyet: husel.info/video/video/nWalopJjmqmxoIA.html

 33. 30zSamu

  Én is filózom autó vásárláson, de nagyon hajlok arra, hogy inkább még gyűjtök hozzá és elektromosat veszek, vagy legalább egy hibridet.

 34. Gábor Barta

  Jó a vidi? A ház mennyi nm? Szupi a kilátás!

 35. Renato 10

  No local emission

 36. Enikő Volóczi

  Most néztem meg végre a Dr. Hanula Barna féle egyik videót. Igaza van abban, h. "összességében kellene az áramtermelést előbb rendbe tenni és utána nyilván egyre nagyobb jelentősége lenne az elektromos autózásnak. " Ezért nem kövezném meg, mivel ez az áramtermelés igazsága mellett az elektromos autózás malmára hajtja a vizet. Tehát, csak akkor lehetünk igazán zöldek, ha minden mást is figyelembe veszünk. Ha van egyáltalán rálátásunk mindenre, ami ártalmas lehet. Ő a nitrogén-oxidul (NOX) kibocsátásról is beszélt itt, h. azt sem tudjuk igazán, az hogyan termelődik és az is egy nagyon fontos ártalmas anyag. Hogy a munkahelyeken több termelődik naponta, mint ami pl. Bp.-en a megengedett határérték. De erre a lakásunkban történő vacsora főzést is felhozta, h. még ott is többszöröse van jelen ennél az értéknél. Az is igaz, h. valahogyan el kell kezdeni, már nem lehet tovább halogatni a "zöldülést". Az "egy fecske nem csinál nyarat" meg már idejét múlt szlogen. Én a "zöld" oldalon állok. Ennyi. (Y)

 37. Konya David

  www.origo.hu/nagyvilag/20191112-fokozza-a-globalis-felmelegedest-a-dizelautok-tiltasa-az-autoorias-igazgatoja-szerint.html

  1. dezz

   @Konya David Nyilván nyert, de gyakorlottabb teslás nem ennyivel marad le. Miért lenne több a költséged? És miért ne lenne tisztább, ha olyan töltőn töltesz, ami megújulóból kapja az áramot?

  2. Konya David

   @dezz Maradok a Dieselnél. München és Mohács között ingázok szóval nekem nem opció az elektromos. Sokkal több volna a költségem és tisztább se lenne az elektromos sőtt menetidőben is sokkal több volna! Euro 6 os Dieselem van ami 4-5 litert fogyaszt. Becsületes nepper is most töltött fel 1 videót ahol a diesel nyert a tesla ellen.

  3. dezz

   1. Most akkor mégis a CO2 okozza v. jelentős szerepe van a globális felmelegedésben? 2. "Meg kell vizsgálni az akkumulátorok gyártási lábnyomát és az újrahasznosításukat." --- Kezdje a VW-nek beszállító LG-vel, ami megújulókból származó áramot használ. 3. "Az elektromos autók esetében a hozzáadott érték 40 százaléka Ázsiában, elsősorban Kínában keletkezik, ahol az akkumulátorokat gyártják." --- Kivéve, ha Lengyelországban gyártják, mint az LG a VW-nek, vagy a Tesla a Berlin mellett élülő Gigafactory 4-ben. 4. "Ha szénerőműből származó árammal töltjük az elektromos autónkat" --- Szép csúsztatás, mert nem abból töltjük. Eleve a teljes villamosenergiatermelésben csak 20-40% (országtól függően, fejlett országok) a szénerőművek aránya, de megoldható, hogy a töltők megújuló energiaforrásból kapják az áramot. Éppen ezt csinálja a VW is. 5. "Ugyanakkora adót vetnek majd ki az e-autók töltésére használt villamos energiára is?" --- Nem szükséges, mert nagyon sokat lehet spórolni a belsőégésűek egészségkárosító hatásának megszűnéséből. (Valamennyit majd rátesznek, de így is olcsóbb lesz.)

 38. kis béla

  Ezt miből számolta ki? Ön matematikus?

 39. s9dsd

  Kb. 149 olyan szituációt tudok elképzelni, ami miatt nem jó ötlet, hogy a hálószobából belátsz a fürdőszobába. És nem hiszem, hogy egyik szituáció se történne meg életed folyamán, nem csak arról szól az élet, hogy a barátokat hazaküldöd taxival. Illetve megkérdezhetnéd a barátnődet, mit szól ahhoz, hogy te nézed, mit csinál a fürdőszobában. A csajok nem csak szexy fehérnemüben sminkelni szoktak ott :) Az én barátnőmnek ha felvetném, hogy nézegetem a fürdőszobai rutinját, szerintem röhögő- vagy sírógörcsöt kapna, és nem is volt szerintem korábban se olyan barátnőm, aki ennek örülne. Megjegyzem, én se örülnék, ha a barátnőm, vagy bárki, aki a lakásban van nézegetné a fürdőszobai tevékenységem (a wc az külön van itt is, nem arról van szó).

 40. Dzsunior Dzsordzs

  Az alapvető probéma - egy-két kommentelő kivételével - hogy agyhalottak szólnak hozzá akinek semmilyen szakmai tudásuk és tapasztalatuk nincs a témával kapcsolatban, csak mondják a saját "okosságukat" tényként. Én nem is kezdenék hasonlóba, mert nincs értelme csak sajnos a sok agyhalott hatalmas magabiztossággal spammeli tele a kommentszekciót. Annyit azért észrevehetnének mikor a nagyvárosvan járnak - vagy élnek - mennyire KELLEMSSÉ teszi a levegőt az autókból kiáramló csodás minőségű gáz. Persze a jövő majd úgy is eldönti mi lesz tényleg kár itt okoskodni és játszani a szakértőt.

 41. CsontFox

  remélem leég/összedől ez a ház, szedesd csak ki a falakat ;)

 42. Krisztián Horváth

  Céokettősemleges....úristen...és őszintén elhiszi...:D

 43. Elmar Flat

  Dr. Hanula vs. H. András. Moderátor Karotta. Egy páran szerintem megnéznék ...

 44. Elmar Flat

  hu.wikipedia.org/wiki/Lignit valasz.hu/vilag/ketsegbeejto-foto-nemetorszagbol-ez-az-atommentesseg-ara-126916

  1. dezz

   @Elmar Flat 2 éves cikk. Azóta csökkent a szén aránya és nőtt a megújulóké. 2038-ig teljesen le is állítják a szénerőműveiket. www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/hajszalnyi_kozelsegbe_kerult_nemetorszag_a_ketharmadhoz.680407.html

  2. Elmar Flat

   ​@Andras Horvath Igen, tudjuk, hogy az atom veszélyes. És az is egészen nyilvánvaló, hogy van ahová nem lehet atomerőművet építeni ... A németeknél viszont más a helyzet. Náluk igenis lehetne (volt is) atomerőmű, de nem, ők ennél okosabbak! Először megszüntették az összeset, majd miután rájöttek, hogy mekkora hibát követtek el, elkezdték újranyitni a régi lignitbányáikat. Ekkora tehetőek a "méltán híres" falurombolások (amire valószínűleg még Ceausescu is elismerően csettintene.) All-in-all, értem én amit mondasz a videóban, és szép is lenne ez az egész, de a németektől picit álságos. A másik, hogy szerény véleményem szerint (de az Általad említett Hanula Barnás videóban is elhangzik) megint (még mindig) a rossz végén állnak hozzá a probléma (környezetszennyezés) megoldásához. A mai modern autó (igen, a belső égésű motorúakra gondolok) környezetszennyezése sokak véleménye szerint is eltörpül az ipar, az áruszállítás (kamion, repülő, hajó(!)) által a környezetre gyakorolt terheléséhez képest. Mégis mit csinálunk? Dollár ill. Euró milliárdokért csinálunk a kicsiből még kevesebbet. Persze valószínű azért, mert az előbb említett területeken az illetékesnek ötletük sincs, hogy mit kellene csinálni. Vagy, ha tudják, azt nagyon nem akarják, mert fájna... Szóval ez a villanyautósdi jópofa pótcselekvésnek tűnik / tűnhet mindaddig, míg a komolyabb szennyezést okozó dolgokkal "elfelejtünk" foglalkozni. Város: azt mondod, hogy ha majd minden autó elektromos lesz, akkor hegyi-levegőt fogunk szívni Pesten. Ja, persze. Sajnos ott van a szállópor, ami akkor is lesz, és ott lesz a sok szerencsétlen, aki azzal fűt, ami a keze ügyébe kerül. Igen, pl. ez utóbbit kellene előbb megoldani ...

  3. Andras Horvath

   www.theverge.com/2019/11/12/20961827/fukushima-japan-renewable-energy-nuclear

 45. Babe Oliver

  Szar

 46. beni1zeno

  cool, András!!!! Csak igy toväbb!!!!!!!! Jöjjenek az elektromosok!!!

 47. Pety Nádasdi

  Ez egy kicsit álszent dolog ,emlékeznek még a vw botrányra?nem ez a cég volt aki mahinált a co2 vel?😅

  1. dezz

   Mi azon az álszent, hogy az új vezetés jóvá akarja tenni a régi hibáját? Egyébként sem volt egyedül a VW ebben: en.wikipedia.org/wiki/Diesel_emissions_scandal

  2. Andras Horvath

   Mindegyik mahinált...

 48. Zsolt Pekár

  Azt hiszem tisztán látszik itt minden...aki nem tud a nagyságrendekkel mit kezdeni az csak dobálózik ide-oda a tényeknek látszó információkkal. Értem itt a gyár tetejére telepített napelemekkel megtermelt semmi energiával ami kb. a gyár napi energiafelhasználásának 2 percét fedezi:) Arra gondolt valaki hogy a háztartásokba eljutó elektromos energia dróton megy! Ha ott megy majd az elektromos autóhoz szükséges energia az olyan mintha bekapcsolnám ma a mosógépet( mindenki más is! ) és évekig mosnék! Elfüstölne 2 perc alatt az egész hálózat...nagyszerű lenne! Vagy mondjuk vonatsínen jönne a villany...akkor talán bírná:)

  1. dezz

   Zsolt Pekár Te mit látsz, ha felnézel egy akár egész városokat ellátó nagyfeszültségű vezetékre? Síneket? Vagy viszonylag vékony drótkötelet? Ha nem tudod, ez hogy lehetséges, akkor inkább ne szólj bele!

  2. Andras Horvath

   Nyuszika... A település mellett két giga nagy naperőműfarm volt, és vagy 50 szélerőmű. Norvégiában 300 000 elektromos autó van, és valahogy láss csodát simán bírja a hálózat. Olvass még mielőtt beszólsz, mert ez így nagyon magas labda volt.

 49. Olivér Fecske

  Igaz roller nem volt a videóba de az igazi tiszta energia a sima roller annyival megy amenyit bírsz akkora hatótávja van ameddig elakadsz jutni

 50. Dani Schmidt

  tehát kényelmetlen, gyenge minőségű anyagok, nem túl jó futómű, a fékérzet nem jó, zajos és van benne szoftver hiba is, de cserébe jól megy és van négykerekmeghajtás ? hát nemtudom... nem győzött meg

 51. Éljen Trianon

  Ember be ne költözz ide. Ez egy gipszkarton garázs.

 52. Lóránt Mészáros

  Type 2vel lehet tölteni??????

 53. Arnold Arnold

  Elnèzèst de a mai elektromos autòkkal h tudok megtenni 1680km-ert 18 òra alat?(rekord 3 alkalommal 16ò30perc)

  1. dezz

   @Arnold Arnold Ezek csak az egyszerű tények, amikkel sokan nem szeretnek szembesülni.

  2. Arnold Arnold

   @dezz nagy tudós vagy....😉👍🤣

  3. dezz

   @Arnold Arnold Van, ahol ez sem számít.

  4. Arnold Arnold

   @dezz E6D Temp.... ??? Nem egy öskövület....😉

  5. dezz

   @Arnold Arnold Kivéve, ha már nem hajthatsz be a belvárosokba. ;)

 54. Dj.Fullmű$zak

  Válogasd már meg a szavaidat. Mármint, annyira rohadt irritáló ez a céózásod, nem amit mondani akarsz vele, hanem ahogy elő adod, tehát te magad. :D

  1. Andras Horvath

   Nem kötelező nézni.

 55. Dávid Schuh

  husel.info/video/video/nWalopJjmqmxoIA.html Javaslom megtekintésre. Valós tartalom, tények és nem víziók.

  1. dezz

   1. 5::07 Itt a KÉNdioxid kibocsátást hasonlítgatja, nem a CO2-t (széndioxid). 2. 8::06 Az akku előállításának CO2 mérlege nem egy fix érték!!! És nem is maga az előállítás jár CO2 kibocsátással! A tiszta lítium előállítása és az akkugyártás energiaigényes folyamatok és az utóbbi megtermelése jár CO2 kibocsátással. Ez is folyamatosan csökken, ahogy növekszik a megújuló energiaforrások használatának aránya. Előbb-utóbb a villamosenergiatermelés CO2-mentes lesz, akkor az akkuk előállítása minimális, az elektromos autók üzemeltetése pedig 0 szennyezéssel fog járni... De egyébként sem igazán stimmel az állítás. villanyautosok.hu/2017/11/04/megcafoltak-kutatok-villanyautok-szennyezeserol-szolo-tevhitet/ Másrészt az akkutechnológia is fejlődik, jelentős változások várhatóak néhány éves távlatban is. 3. 9::03 Nem kellene lecserélni a régebbi autókat, amikből dől a füst és a korom!? 4. 9::57 Csakhogy nem lignittüzelésű erőművekből jön "az áram", már ma sem, hanem itthon pl. 1/5 részben. A hazai áramtermelés felét Paks teszi ki és kb. 1/4 a gázturbinás erőművek (ami sokkal tisztább, mint a szén). Mindezt napsütésmentes időben, napsütéses időben csökkennek ezek az arányok és bejön melléjük 1/5-del a naperőművek. www.napi.hu/magyar_vallalatok/paks-napelem-rekord-napenergia.690962.html 5. 12::22 Elfelejti hozzátenni, hogy a belsőégésű autók a városokon belül szennyeznek, amivel súlyosan károsítják milliók egészségét. Talán ez sem teljesen elhanyagolható szempont... infostart.hu/tudomany/2019/04/03/nagy-veszelyben-a-gyerekek-sokkolo-hir-a-levegoszennyezettsegrol www.atv.hu/kulfold/20190917-a-mehlepenyig-eljuthat-a-varandos-nok-altal-belelegzett-szennyezett-levego infostart.hu/tudomany/2019/10/21/remalom-europaban-egy-ev-alatt-400-ezer-embert-olt-meg 6. Természetesen a hajók környezetszennyezését is nagymértékben csökkenteni kell, várhatóan itt is jön majd az átállás pl. hidrogén üzemanyagcellás elektromosra. 7. A villamosenergiatermelés szennyezésének csökkentése folyamatban van. EU-s terv szerint 2050-ig leállításra kerülnek a szénerőművek! Még Kína is ezen van. Emellett rohamosan nő a megújulók aránya, alaperőműnek pedig a fúziós erőműveket szánják a jövőben, ilyen irányban is komoly kutatások zajlanak. (Többek között Kína is élenjár ebben.) +1. A nyersolaj nagyon fontos alapanyag az ipar más területein is (műanyagipar, vegyipar, gyógyszeripar), nem kellene közlekedésre pazarolni a még meglévő készleteket, rövid idő alatt elfogyasztva azt, ami egyéb célra évszázadokig elég lenne... +2. Az olajkészletek fogytával így is-úgy is át kell állni elektromos hajtásra. +3. Hajóknál, repülőgépeknél is változások lesznek. Hidrogén-cellás hajó: www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/dizelgyilkos-motor-golden-gate-katamaran-toyota-honda-usa.675822.html Kísérleti elektromos teherhajó: nrgreport.com/cikk/2017/12/08/elektromos-teherhajot-vet-be-kina Földgázas hajó (még mindig tisztább, mint az egyszeri dízel): iho.hu/hir/uzembe-allt-az-elso-lng-uzemu-belvizi-hajo-120518 Három év múlva jöhet az Airbus elektromos-hibrid utasszállítója: www.vg.hu/vallalatok/harom-ev-mulva-johet-az-airbus-elektromos-hibrid-utasszallitoja-693447/ A kisrepülőgépek teljes elektromosításán is dolgozik egy sor nagy cég.

  2. Dávid Schuh

   A hozzászólásod a videóid színvonalát tükrözi.👍

  3. Andras Horvath

   Az eszed tokja valós. Erre lesz a következő videóm reakció...

 56. V.Peter Tanacs

  Koszonjuk Andras.

 57. Ferenc Balázs

  Szerintem,ha kifejlesztenének egy olyan autót ami lószarral megy,és 150 000 000 lenne az ára,akkor majdnem minden teslás olyat venne. Azért veszi a többség,hogy villogjon vele,nem pedig azért mert ő olyan "zöld"...

 58. Pahooo Benya

  Nagyon jo es szep a hazad

 59. Tibor Kürti

  Co2 semleges, erre ott áll vagy 30 teherautó😏

  1. Tibor Kürti

   Én csak bízom benne, hogy így is lesz. Valamint, hogy az energia szektor is behozza lemaradását, hisz valljuk be jelenleg elenyésző a világban a megújulókon alapuló energia termelés, pláne Németországban. És azért a nagy energetikai vállalatok érdekeiről se feledkezzünk meg.

  2. Andras Horvath

   Lesz. A kulcsszó a LESZ.

 60. Andras E

  ok, lehet h a villany a jövő, de majd akkor fuutasd, ha 3 perc alatt feltöltöm mint a benzinest, és nem kell 45 percet fingópárnásat játszanom, minden 300 km-en.... ráadásul SOHA nem fog visszajönni, hogy 2xer annyiba kerül eg y e autó most, mint egy hasonló sima.10 év múlva meg ott lesz a hidrógénautó, és nyalogathatjátok a li-ion celláitokat otthon nagy örömmel :)

  1. Andras E

   @Andras Horvath Remélem van 300 km-enkét egy házad, ha hosszú az út... :) Amúgy király a csatorna, megnézek minden videót pár hónapja. Ezért respect. Az e autó is reális alternatíva lehet, de amíg az akkumulátor kérdés nem megoldott, addig csak városban ( +agglomerációban). És tudom, hogy most az jönne, de hogy lesz "szilárd" vagy akármilyen akku, de könyörgöm, mikor mennyiért? Látott már valaki olyat? Az meg külön vicces, hogy minden 45 perces töltéskor "elmondatik", hogy ccak pisi, süti, kávé szünet volt, ami amúgy is lett volna :)))) És10-20-30 millió Ft-okért ne kelljen már egy kúton, várakozva elköltenem a pénzem.

  2. dezz

   Nem 2x annyiba kerül. www.portfolio.hu/uzlet/20190319/szamok-bizonyitjak-mar-jobban-megeri-az-elektromos-auto-mint-a-benzines-317921

  3. Andras Horvath

   Én itthon ülök az autóm tankol épp. Majd szólja ha a tiéd ezt tudja.

 61. dell kort

  husel.info/video/video/1YXMoLVysm3EhW8.html

  1. Andras Horvath

   Ugyanezt az utat, mi 11 óra alatt csináltuk meg. De sebaj, nekünk biztos spéci töltőnk volt. :D

 62. Siliga Andris

  Tudtad hogy Tokyo-ban a gazdagok nem Nissan 240-eket tuningolnak hanem Aventadorokat+Centenariokat

 63. Attila Frühwirth

  Azért a tesla m3 nem rossz ingyér.....

  1. Andras Horvath

   Csak használom, nem az enyém.

 64. Máté Lengyel

  👍

 65. Csaba Kovács

  Most néztem egy dízel Passat és egy P100d összehasonlító tesztet a Passat 4és 1/2 órával ért hamarabb haza és 2200 ft-vel volt drágább a tankolása. A táv 1250 km volt.

 66. Hanna Szemeti

  Mikor csinálsz egy olyan videót hogy megmutatod hogy milyen készen a házad amikor már kész lesz mert én kerestem a csatornában de nem nem találtam

 67. András Gál

  Hogyan lesz CO2 semleges a teljes gyartas, ha mar most az epitkezes soran hatalmas dizelszornyeket hasznalnak, vagy majd ultetnek egy erdot es leirjak ? Parasztvakitas az egesz. Az akkumulator gyartas sohasem lesz az, legalabbis a jelenlegi technologiaval es jelentos veszelyes anyagot is termel. Az igaz az egeszbol, hogy hasznalat kozben kevesebb szennyezest okoz, mert ugye azert ebben is van olaj, persze nem a motorban. Kopnak a gumik, idovel majd kopnak a fekek is, foleg ha rajonnek, hogy mivel kevesebbet hasznaljak, eleg egy vekonyabb is. Ablaktorlo, fekfolyadek, futomu, elektromos vezetetek stb......

  1. dezz

   @András Gál Ez így van, de néhány éven belül megváltozik a helyzet.

  2. András Gál

   @dezz igazabol egyelore az a baj, hogy az elektromos auto tul draga,es azert korlatozott a "tudasa", egy atlag csaladnak nem biztos hogy megfelelo elsodleges jarmunek, sokan viszont nem engedhetik meg maguknak masodlagosnak. Egyetertunk, varosban, aglomeraciobol bejarni tokeletes, annak aki meg tudja fizetni, de mondjuk elsodleges autonak egy atlag csaladnak 2 gyerekkel, foleg ha legalabb havonta egyszer le kell menni tobbszaz kilometerre videkre mar nem az, nem elsororban a hatotav miatt, hanem az amiben renedesen mar elfernenek az mar szamukra megfizethetetlen, amig ez nem valtozik, addig sajnos sokat nem fog javulni a helyzet, mert azzal mindenki egyet kell hogy ertsen, hogy ez a jovo.

  3. dezz

   @András Gál Nézd, ők közlik, hogy a CO2-semlegesség részben fákból jön, azt meg a hülye is tudja, hogy azok nem 2 nap alatt nőnek meg. A korábbi, NEDC szabványnak megfelelő hatótávérték eléggé túlzó volt, az EPA sokkal pontosabb, többféle valós körülmények közötti vezetést összesít. Viszont az elektromos autóknál nagyon nem mindegy, hogy városban közlekedünk, minden fékezésnél visszatöltéssel, vagy autópályán, magasabb sebességgel, ahol nem csak a légellenállás erősebb, hanem a motor is kisebb hatásfokú fordulatszámon működik. (Mivel nincs váltó.)

  4. András Gál

   @dezz megfogtad a lenyeget,az osszes ilyen statisztika altalaban valamilyen csalason alapszik, mindenki a saja maga szerint ertelmezi az adatokat, ahogy neki eppen megfelel. Mint a hires VW diesel botrany, vagy vegyuk peldanak az elektromos autok hatotavtesztjeit. Egy steril korpalyan, 90-es tempo mellett, legkoni nelkul, mindenfel szporakoztato elektronika, biztonsagtechnikai eszkoz hasznalata nelkul kijon, hogy 450 km a hatotav, mire te megveszed es kirpbalod, jo ha 300-350 km idealis esetben, persze ez igaz a diesel es benzines autok hivatalos atlagfogyasztasara is. Minden idealizalva van.

  5. dezz

   @András Gál Nem tudom, mennyire számolnak az alapanyagokkal, de azok a hagyományos autókhoz is kellenek. Másrészt a beszállítóiktól is elvárják a CO2-semlegességet, de legalábbis azt, hogy megújulókkal biztosítsák az energiaellátást. Ha az így fennmaradó CO2 fák ültetésével történe kompenzációját kissé rosszindulatú csalásnak mondani, csak mert késleltetett a hatása. Ilyen alapon sokminden csalás, ahol egy más efféle ciklus szintén években mérhető.

 68. Tamás Dalos

  "Ha mindenki elektromos autóval járna ,hegyi levegőt szívnánk a városokban..." :-)) a képletből kimaradt az ipar és az épületek hűtés-fűtése ,teherautó ,repülő forgalom a dunai hajók szennyezése.Ha mindenki elektromos autóval járna egy pillanat alatt összeomlana az elektromos hálózatunk. A fejlesztési összegeket meg a fogyasztóval fizettetnék ki ami megtriplázná az áram árát.(lsd.Németország) A napelemek legyártásával is CO2-t termelünk.

  1. dezz

   @Tamás Dalos Ezek kényényein komoly szűrőrendszerek vannak. Nem lehet már akármit eregetni egy városban. Télen a fűtés okoz gondot, mert az elavult megoldások nincsenek betiltva, csak az új telepítések vannak szabályozva. (Nyugatabbra nem ennyire megengedőek, ott persze több pénze is van a lakosságnak a modernizálásra.) Kezdő hozzászólásodban nem csak az "üres frázisokra" reagáltál, azt is megfogalmaztad, hogy igazából nem is számít az elektromos autók szennyezésmentessége, és azt is, hogy csak ráfizetnénk, ezek alapján feleslegesen. És még "a napelemek legyártásával is CO2-t termelünk". Ez aztán a fejlődéspártiság! :D

  2. Tamás Dalos

   @dezz nem vagyok fejlődésellenes,sőt! Csak az üres frázisokra reagáltam .Vannak Budapesten hőerőművek is és ipartelepek is.:hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_er%C5%91m%C5%B1vek_list%C3%A1ja Erről beszéltem:www.villanylap.hu/hirek/4926-a-nemet-energiaforradalom-bukasa. ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Electricity_price_statistics/hu

  3. dezz

   Tamás Dalos 1. A fűtésre vonatkozó szabályok is egyre szigorodnak. 2. Az ipari tevékenységekre vonatkozóak is, főleg a városokban. 3. A teherszállítás elektromosra állítása is folyamatban van. 4. A repülőgépek szennyezése glogálisan számít, de egy városban elhanyagolható a többihez képest. Plusz folynak a fejlesztések ezen a területen is. 5. Hajók dettó. És szagolj már bele a levegőbe a Dunaparton, aztán a belvárosban! Melyik a tisztább? 6. Hogy járna mindenki elektromossal? Varázsütésre? 20-30 év a lecserélődés. 7. Nem tudod, hogy működik az elektromos hálózat. 8. Karbantartani, fejleszteni mindig kell. 9. Németországban sem triplázódott meg. 10. Nem éri meg a valamennyivel magasabb áramárat a szénről megújulókra átállni? 11. Attól függ, milyen forrásból biztosítjuk a gyártáshoz az energiát. De még fosszilis alapon is bőven negatív a CO2-mérleg. 12. Jó érzés gondolkodás nélkül szajkózni a fejlődésellenesek bugyuta "érveit"?

  4. Andras Horvath

   Az ipart nem igazán érzed a városban. Az autókat érzed. A hálózat pedig nem omlana össze, Norvégoknál 300 000 elektromos autó van már, és simán bírja a hálózat.

 69. Szegény Ember Tornaterme

  Biciklire kőcsed a pénzed meg gyúrjá!

 70. Lánczi András

  A teraszra egy fa állványos függőágyat vagy függőfotelt tehetsz majd tavasszal (kettő is elfér). Az alsó teraszra szintén, és oda állvány sem kell, csak csavar az oszlopba / plafonba. Írj és készülhet egy epizód a felszerelésről is akár :) [email protected]

 71. Sándor Sajtos

  Majd jön az elektron-botrány

 72. Klara Tarcsa

  Oszinten megmondom, uram a kutyus/autos videoidat szereti, engem ezek baromira nem kotnek le, de ez illetve az elozo resz az uj hazrol.. nah ezt nekem talaltak ki. :) Varom a kovetkezo reszeket is. :)

 73. Thom Well

  Néhány szó a beépített AC "töltőjéről": e-cars.hu/2018/10/28/mindent-a-renault-zoe-toltojerol/

 74. Balazs Pk

  Remek hírek, tehát a céókettő szakértője szerint a céókettő már épp megsemmisítené a bolygót, de szerencsére megmenekülünk a céókettő mentes autógyártás miatt.

  1. dezz

   @Balazs Pk Tegyük fel, de az elektromos autók ellenzői, meg akik kizárólag városi használatra szorítanák őket, mégis ezzel jönnek. Komoly döntések is ezen tudnak múlni, ezért nem mindegy.

  2. Balazs Pk

   @dezz igen, a gond csak az, hogy a CO2 már eleve nem okoz világvégét. Ugyanakkor az elektromos autók üdvözlendőek, mert jó lenne a nagyvárosokban nem megdögleni az istenverte szmogban - de a kipufogógázban valószínűleg egyetlen egy ártalmatlan összetevő van, ez pedig a CO2. :D

  3. dezz

   Mintha nem az elektromos autó ellenesek (lényegében fejlődésellenesek) fő érve lenne az, hogy de hát az akku meg a töltés CO2 mérlege így meg úgy...

 75. Miklós Agócs

  Zöldebb!! A németek biztos ,hogy lesznek, mert az összes gyártásukat ki szervezik az országból .Ők csak szerelni szeretnek !A műanyag gyártása folyamán meg rengeteg co2 keletkezik.A gumi se magától alakul át, kohászat, öntés, forgácsolás , a gyárak közötti szállítás és stb. A törekvés szép de nem itt kellene folytatni .

  1. Andras Horvath

   Mit mondtam a videóban a beszállítókról?

 76. Sándor Barta

  Végre ide is eljutottunk, mit szólnak ehhez a benzingőzfüggők?

 77. Gábor Bakos

  Nagyon szép ez a CO2-semleges gyártás ajnározása egy konzumidiótától, aki arra próbálja eléterelni a dolgot, hogy csak a CO2 kibocsájtás a probléma, nem pedig eleve a túlfogyasztás. Ez csúsztatás. Azt a sok hüyleséget, amit megvesznek annak az alapanyagát ki kell bányászni, vegyi üzemekben kell alakítani, szállítani kell, raktározni kell, le kell gyártani, újra raktározni és szállítani, aztán megveszik a konzumidióták mindenn évben az aktuális vacakot, mert azzal egy picivel szebb macskafotókat csinálhatnak. Meg megy ez a duma, hogy de ők az élőzőt eladják valakinek. Igen, aki vagy nem dobta volna ki a korábbit vagy eleve nem vett volna olyat. De ez nem csak az elektroniakai kütyükre vagy autókra igaz, ahnem mindenre, a pólók és mindenféle ruhák kényszeres felhalmozásra is. Egy póló legyártásához 2700 liter víz kell. Handrás is játsza itt az eszét, hogy ennyi esővízet fog majd fel meg annyit, de simán veszi pl. az iylen olyan pólókat, mert rá van írva, hopgy "Turbo", amivel 2700 liter vizet hazsnált. Nagyon-nagyon jellemző az ilyen emberekre, hogy felszínesen játszák a környezettudatosat, közben meg irtózatos mennyiségben fogyasztanak és szennyeznek sokkal nagyobb léptékben az életmódjukkal és vásárlási mániájukkal. Persze kifogások és önfelmentő magyarázatok mindig vannak.

  1. Andras Horvath

   Handrás 6-7 évig hord egy pólót, kabátot, cipőt. Csak mondom.

 78. László Leibinger

  Őserdő telepítés? :) az mi? maximum erdő.......

  1. László Leibinger

   @Andras Horvath nem mondtam hogy durva hiba, csak feltűnt....ezért kár lenne térdepekni. Kukoricát meg hagyd meg másra... :)

  2. Andras Horvath

   Rosszul mondtam igen. Durva hiba, megyek és kukoricára térdepelek. :)

 79. László Ángyási

  Azért az ár nagyon meghatározó tényező a választásnál.Én csak a használt benzines tudom megfizetni.

 80. Ferenc Malasics

  Napjainkban egy elég furcsa világot élünk... Ki ez a Handras? Egy ilyen embernek mi keresnivalója van egy ilyen gyárban? Milyen szakmai, illetve gépjárműipari múlttal rendelkezik? Miből diplomázott? Konkrétan mi a szakmája? Akkor a lényegre térnék. 12:24---> A győri Audi gyárépület tetejét telerakják napelemmel... figyelitek kedves Harndras követők, figyelitek, hogy mit mondd Nektek az infuenceretek? Hogy milyen jó dolgok történnek??? Szerintetek mennyit fog az a napelemrendszer kompenzálni? A szóban forgó gyárnak nagyobb az energiafogyasztása, mint a teljes Győr lakósságának!!! Kérem szépen a GYÁR, ami 0-24 órában termel, napelemrendszerbe ruház be! (taps) Az a kompenzálás annyit fog érni, mint csepp a tengerbe, de örüljetek, mert Horváth András megmondta! A videón látni, hogy Zwickauban 1700 robot fog üzemelni. 17 évig hegesztőrobotok szervizelésével foglalkoztam... Egy robotra átlagosan 12kVA-t (12kW) lehet számolni, ezt fellehet szorozni 1700-zal és ellehet gondolkodni, hogy milyen energiaigénye van egy ilyen gyárnak. Ja, vagy ott is napelem lesz a tetőn? Akkor nem szóltam... (irónia) Angela Merkel a Fukusimai katasztrófa után egy halom atomerőművet záratott be, ezt követően újra nagy lendületet vett a SZÉN kitermelése a németeknél, most pedig előadást tart Zwickauban a szén-dioxid mentes életről. Megnéztem Hanula Barna videóját... való igaz, nem tér ki mindenre, mert vannak kérdéses dolgok. De amit nem egyszer kiemel, az hogy "pontosan" nem tudni mit hoz a jövő, mert nem lát bele. Ő a jelenlegi jelenlegi helyzet és a saját véleményét osztotta meg, hogy például, napjainkban az elektromos autónak egyenlőre a nagyvárosokban van létjogosultsága, a Dízelnek hosszútávon, amit akkor akarnak betiltani, amikor már az Euro 6d-TEMP szabvány szerint kevesebbet szennyez, mint egy benzines. Belenyomtak egy halom pénzt, hogy szinte nitrogén-dioxid mentes legyen és erre ki akarják végezni, na mindegy... Tehát a jövőt csak Handras látja, aki olyannyira CO2 mentes életet él, hogy az épülő házában, az új több százezer forintos, ablakokat úgy vágja, ki mint macskát... Ez volt az első videó, amit megnéztem tőle, meg az előző, amiben valami házat vett, vagy vesz... mindegy, ez a kettő egy életre elég volt.

  1. Andras Horvath

   Zwickauban a település körül vannak rohadt nagy naperőmű farmok, meg egy halom szélerőmű, plusz hidro. Kétlem, hogy a Győri Audi 500 gigawattot használna. A győri gyár tetején 10 Gigawatt lesz.

  2. Zsolt Pekár

   Azt hiszem tisztán látszik itt minden...aki nem tud a nagyságrendekkel mit kezdeni az csak dobálózik ide-oda a tényeknek látszó információkkal. Értem itt a gyár tetejére telepített napelemekkel megtermelt semmi energiával ami kb. a gyár napi energiafelhasználásának 2 percét fedezi:) Arra gondolt valaki hogy a háztartásokba eljutó elektromos energia dróton megy! Ha ott megy majd az elektromos autóhoz szükséges energia az olyan mintha bekapcsolnám ma a mosógépet( mindenki más is! ) és évekig mosnék! Elfüstölne 2 perc alatt az egész hálózat...nagyszerű lenne! Vagy mondjuk vonatsínen jönne a villany...akkor talán bírná:)

 81. Enikő Volóczi

  (Y) (Y) (Y)

 82. Géza Kovács

  Vonattal nem akartatok átmenni szerencsétlenen...? Az is bármikor utolérheti... Nem is értem...

 83. Norbert Szász

  Nekünk is ilyen fűtésünk van! Nagyon élvezzük :) Napelemmel pedig írtó occó fűtés lesz :)

 84. Enikő Volóczi

  Sok a kritika az alany szavába vágásaid miatt. Én sajnos megértem ezt. Néha, ahogy jönnek a gondolatok, ötletek, kérdések, az emberből, szint elemi erővel törnek ki, mert úgy érzi, el kell mondania, de akkor arra nem gondolunk, h. a másik beszédébe bele vágunk, szinte legázoljuk, eltiporjuk (bocsesz). A téma olyan, ami hozza az ilyen helyzetet magával és mi nem tudunk sokszor uralkodni magunkon. Igen. Igaz. Ez a társadalom nagy részében eléggé nagy visszatetszést kelt. De mivel felgyorsult a világ és a gondolataink is legalább gyorsvonat sebességével száguldanak, így igyekszünk mindent és azonnal tudatni a másikkal, a külvilággal, mert különben ez hamar elsikkad és érvényét veszíti. Ha megvárom, míg valaki elnyögdécseli (ezt most nem Tündére értem) a saját kis mondanivalóját, addigra már 1000, meg 1000 gondolatom támad, aminek a nagy részét rég elfelejtem, mire szóhoz juthatok, az intelligenciára figyelve. Ha jegyzetelsz közben, míg a másik beszél, akkor az ő mondanivalójából nem marad meg minden, amire reagálhatsz. Szerintem, meg kell találni az arany középutat. Te egy nagyon ügyes, okos és rugalmas pasi vagy András. Sikerülni fog. (Y) (Y) (Y)

 85. Geier Gábor

  Amugy vannak ezek a felfújható jakuzzik 200ezer körül az is ugyan az körülbelül mert ugyan úgy melegíti a vizet

 86. Zoltán Kiskopárdi

  Micsoda 20 centiméter volt! :-)

 87. Torpedo Bahamas

  𝐀𝐤𝐤𝐨𝐫 𝐚 𝐭𝐞𝐡𝐞𝐧𝐞𝐤𝐧𝐞𝐤 𝐢𝐬 𝐬𝐳ó𝐣𝐣á 𝐡𝐨𝐠𝐲 𝐧𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐠𝐣𝐚𝐧𝐚𝐤 𝐜éó𝐤𝐞𝐭𝐭ő𝐭

  1. Andras Horvath

   Van errol videom...

 88. Monitor84

  megőrülök attól amikor a sok fogyatékos azzal jön, hogy de hát a gyártás, miközben milliószor az a fontosabb, hogy az elektromos nem füstül minden egyes nap, egyébként a sokkal kevesebb alkatrész és a sokkal nagyobb hatékonyság miatt megint csak sokkal egészségesebb az elektromos ótók

 89. zselatyne

  Ha nem lenne új gyár, autó, kutyafasza, akkor nem CO2 kibocsátás csökkentésről, hanem 0 kibocsátásról beszélnénk... de a profit kell.

 90. nincs szabadnick

  Vágom én,hogy a jövő meg a jövő nemzedék meg a f.szom.De mi a g.cit foglalkozol te ezzel.Neked nincs jövőd,nincs utódod, 20 év meghalsz azt kész.Neked már csak múltad van.Aztán még komolyan is tudnálak venni HA nem megélhetésért csinálnád,hanem csak hobbiból.De erről legyen ennyi. Amivel te nem számolsz. Szerinted az elektromos autó gátlója nem szarik be?Valami elektronika?Behal a kijelző?Központi zár?Ablakemelő? Szervó szivattyú?Klíma kompresszor?Soroljam még?Gumi,kerékagycsapágy,féltengely... Úgy állítod be,mintha ezek a világ végéig elmennének.De nem fognak.Hidd el. Jaaaaa a motor nem lesz rotty?Deeeee lesz,az viszont szigorú csere lesz 15 év múlva és abból 2 vagy 3 van,ahogy a turbóból is.Nem lesz szimering csere meg,hónolás,nem lesz felujitott turbó.Újratekercselik vagy mi a f.szom?Ja az akkut majd bekurjuk egy szélerőmű alá,vagy nem.Lecseréltettem a 12 éves kopott bőrt a kocsimban állitólagos bőrre,fél év alatt rongyosra kopott,az előző 6 évet bírt alattam.Nagy biznisz volt 5 kilóért. Jövőben gondolkodsz csak k.vára nem vágod,hogy az átlag ember 2 gyerekkel nem abban gondolkodik,hogy mi lesz 50 év múlva,mert a kölyke most kér zabálni.Amíg nem lesz egy használható méretű autó 6 millió forintért.addig hiába kepeszt bárki is,a vásárlókért.Városban húúúú defasza,csak az a difi,mikor haza akarsz vinni egy vw id.3-al egy 150 cnetis állótükröt és bökdösi a csajod fejét,mert k.vára nem fér el.2 lehetőség van,hazaviteted pénzért,vagy hazaviszed a csajod és visszamész érte. Nem véletlen hogy a suzuki és a Dacia félék a legkelendőbbek itthon.Én majd bevállalom a gurulóvasalót HA tud 500 kilométeren keresztül 180-at és 10 perc alatt tényleg tudok tölteni 500 kilométerre elegendő szuflát 6 millióért 500 literes csomagtartóval.

 91. Bíró Sándor

  Gondolat ébresztő: Abba belegondoltatok, hogy Elon Musk-nak nem csak a Tesla modelleket hanem a BMW i3-at, meg a Porsche Taycan-t meg az ÖSSZES modern elektromos autót köszönhetjük? Mert ha Elon Musk nincs...

 92. Tibor Horváth

  Az elszívós wc tök jó. Nekem is az van. Ráülsz, végzed dolgod, megy a venti, fütyül a szél , leng a zacsi, a vágányban meg fésülgeti a szört a szellő... szag meg sehol.

 93. tworec

  Elmúlik

 94. djfler

  repülők helyett vonatok europában

 95. kopias1

  "lehet leasing-elni, sokat kell dolgozni..." :D Ezért\ezekért? :D Van baj...

 96. fildodiferenc

  6:08 Őserdő telepítés. Azt hogyan és hol kell csinálni? Ez a vidi is pont annyira részrehajló, mint Hanula Barnáé volt. Az igazság meg valahol odaát van, de legalábbis a céókettőn túl.

  1. Silvy Sped Kft

   Barna az asztalán lévő adatokat propagálta, és sürün pironkodott... Ne a Barna az elfogult, a zöldek a buták.... Pénz van a dolgok mögött, nem a túlélési érdek...

 97. Geri TV

  Kívánok sok sikert és szerencsét a házadhoz!:D