Autók, használt és új, tanácsok a vásárláshoz, használathoz, szórakozáshoz. Közlekedés, újdonságok, veteránok, érdekességek. Ez a VezessTV

 • 805
 • 30 665 266

Megjegyzés

 1. Nándor Biacsi

  Azért ez így ebben a formában nem igaz, hogy semmilyen autónak nem jó a rövidtávos használat... Egy elektromos autónak tök mindegy mennyit mennek vele, nem kell bemelegednie :)

 2. dobosatis

  Nem lenne itt baj se DPF-el, se porlasztókkal, se az SCV-kkel, se a nagynyomású pumpával, stb stb, ha annyiba kerülne amennyit valójában ér. Ha a mai világban találták ki volna az olajszűrőt, akkor a 1000-5000 Ft helyett az is 50 000-100 000 Ft lenne cserénként, mert megmagyaráznák, hogy a lemez amiből van olyan speciális, hogy csak présgéppel lehet kinyomni, a hülye laikus, meg perkálna... Most nem azért de egy DPF-en is mi a franc kerül annyiba? Mintha valami űrtechnikabeli csodaeszköz lenne. Lehúzás az egész kérem, megy kartell ezerrel... Főleg manapság, mikor egy embléma alatt 2-3 autógyár produktumát is láthatjuk egyszerre.

 3. Tamás Ducsai

  Ha megkérdezhetem,mondjuk a mai nagy,világvégét váró,elektromos,őrületben.Miért nem lehet a jobb minőségű,környezetbarátab,üzemanyagok adóját csökkenteni.A kibocsátott károsanyag mennyisége csőkkentése miatt?

 4. Ferenc Mátyási

  Saját tapasztalat a prémium üzemanyag használatával a részecske szűröm regenerálása sokkal ritkábban történik.

 5. Chr _

  De miért is van az, hogy 70 éve nem tudtak kifejleszteni megbízhatóbb töltésti módszert mint a turbó. Ja van, a kompresszor, csak az drágább. És miért van az, hogy a hibakódot nem írja ki az autó, mikor már mindegyikben van képernyő, és lenne lehetőség rá, csak akkor könnyebb helyzetben lenne a tulajdonos, és nem kéne minden hiba miatt szervizbe mennie. Miért titkolóznak a gyártók a motor működésével, hibalehetőségeivel, javíthatóságával kapcsolatban, miért adnak meg háromszoros olajcsere periódust a tulajdonosnak. Tudom azért, hogy kelljen javíttatni, és azért hogy új autót kelljen venni. Fogyasztói társadalom van. Nagy átverés ez az egész. Lehúzás, a környezetvédelemre hivatkozva.

 6. Sims0n Life

  Kicsit túl van tolva ez a ,,vépóver" dolog

  1. Vezess TV

   A Simsonnak nem oszt nem szoroz :)

 7. YELLOW

  Az adBlue még egy nagy "okosság". Kamionosok egy része sima vizet használ vagy deszt.vizet úgy hallottam.

  1. Kanyar

   Igen, mert ha kifogy, akkor a rendszer csökkenti a teljesítményt és ballaghat.. Céges sofőrök gondolom nem veszik meg a drága Adblue-t maguk pénzéből. De mindenesetre ezt a cég állja. Magán szektor persze lehet, hogy az adblue helyett vizet használ, de az is csak kockázat, mert káros anyag kibocsájtást mérnek az út szélén és szerintem a bírság többe kerül, mint feltölteni. :)

 8. János Krisztián

  Nagyon jó kis videó !!

 9. Legényélet Vlog

  Végül is nem tudtuk meg, hogy mi a teendő, ha már elkormolódott az egr. Csak a megelőzést ismételték meg újra.

  1. János Krisztián

   Legényélet Vlog jobb esetben addig pihentetni az autót nem használni. Ha használod lehet valahol útközben adja meg magát ami több költséggel járhat. Bár nem tudom mekkora a baj az autód esetében😕

  2. Legényélet Vlog

   @János Krisztián De én nem szerelő vagyok. Mit lehet tenni addig, amíg időpontom lesz a szerelőhöz? Van valami adalék pl? Vagy hallottam valami hidrogénes kiégetésről is.

  3. János Krisztián

   8:55-től hallható , hogy érdemes kitakarítani a járatokat is. Én saját példámból adódóan annó mikor leszedtük az EGR-szelepet a szívócsonkot is leszedtem és kitakarítottam. 1.3mjet punto-nál. Piszkosul elvolt az tömődve, le rakódott oda is olajsáros kokszos korom.

 10. Kimondom helyetted

  Egyik német ismerősömnek itthon ment tönkre az adblue adagolója, 90 000 kmnél. Még garanciában. De 1 900 000-be kerül volna neki. 3 éves A4, 2.0 crtdi.

 11. Hunor Sárdi

  Akkor itt most a musor vagy maga a Vezess Tv tamaa Shell V-Oiwer vagy csak Gajdan ur van rakattanva erre :D ?

 12. Sárga Ká

  Egy kérdésem lenne. A turbónak miért nem csinálnak a gyartók külön olajozó rendszert és minek kell használja a motor 'olaját'?

  1. Attila Tóth

   totalcar.hu/magazin/kozelet/2017/07/14/vegigneztem_ahogy_porra_eg_a_bmw-m/

  2. Attila Tóth

   De. Ezért szoktak kigyulladni a dízelek. Megreped a turbónál vagy a blokknál valami és hiába állítanád le nem tudod.

  3. Ikkenhissatsu

   Mert azt a hőterhelést ami egy turbofeltöltőnél van, nem bírná egy olaj sem. Vagy akkor már lehetne felszerelni egy külön olajhűtőt is, ráadásul külön csereperiódus, lehetne 5ekmként cserélni olajat a turboban is. A motor relatív nagy olajtöltete ezt elviseli, van benne elég puffer. Sokkal egyszerűbb olcsóbb és biztonságosabb is.

 13. Német Gergely

  Jók a drágább üzemanyagok mert plusz adalék van benne...persze már ha belerakják... 🤔 Ha jól tudom a tankeres ugyan azt az anyagot tölti mindkettőhöz, az adalékot pedig a kutasok rakják vagy nem rakják bele.

 14. Mauro Stasi

  Almeno non hanno dovuto nemmeno cremare il corpo, tutto incluso!

 15. Soma Komár

  Kicsit zavaró, hogy Gajdán úr jobb oldali hangcsatornából szól, Varga Tibor úr pedig többnyire a balból. De köszönjük a videót, jól érthető

  1. Lackooo

   Nálam mindkettő a balból. (UP: a videó elején, később már a jobból igen) :D

 16. Robert Vaida

  Egy kérdés ugye amedig leszuri addig ugye mondhatni tiszta amit kipufog de mikor a reszecske szűrő elkezd kitisztulni nem hozza be aszt a káros anyag kibocsátást mert akor a vegen csak kijőn a korom

  1. Vezess TV

   Kijön, csak nem úgy, és nem annyi. A lényeg hogy ne a városi csúcsforgalomban pöfögjék tele nitrogén oxiddal a levegőt

 17. Zsolt Mezei

  Hihetetlen olyanokat hallani ami nem lep meg. Ugye amikor 5.-be 50-el 1250rpm-el a boltig ami 3km-re van. :D mert nem eszik sokat. :D és mennyi ilyen van.

 18. Thomas

  Azzal a jó kis Ladával ott hátul nincs ennyi retek probléma :D

  1. Attila Tóth

   @F L Akkor asszem nem értetted meg: Túlárazott szemetet veszünk tele műanyagokkal ahol a saját hülyeségeiket javítgatja egy teljes ipar amit mi kifizetünk már vagy 30 éve. Én sem vágyom vissza sehova - a benzinhajtás amúgy is halott lesz rövidesen. Akkor még egyszer és itt köhögnék közbe annyit, hogy láttam 100 lovas Ladát is, szóval arányában a Lada ha a bekerülési-javítási költségeit nézed még a magasabb fogyasztás figyelembe vételével is sokkal hatékonyabb (matek) mint akármelyik mai. Most nem vezetem le, összeadod amibe kerül meg amennyi a fenntartása és elosztod az éveivel amit kibírt. Amúgy nagyon ügyi vagy, van sok szép autód ott vidéken.

  2. F L

   @Attila Tóth '86 óta vannak jogsijaim, 18 autóm volt ezekből 7 új. Az udvaromban áll egy O3 1,4/150 ló, egy Pug 2008 és egy Golf 7 fl 1.4/125 ló (képben van egy O4 vagy egy Pug 3008 nekem és egy 2020-as Pug 2008 a feleségemnek). A lényeg, hogy soha nem vágyom vissza a Zsiguliba-Trabantba-Wartburgba, nem emlegetem, nem hasonlítom a mai autókhoz. Értem, hogy gépészetileg hasonlítanak egymásra, van valamiféle fura és érthetetlen nosztalgia irántuk, de az egy más korszak volt, más elvárásokkal, más képességekkel, más lehetőséggel. Az elektronos hajtás egyelőre városi-úri passzió, vidéki lévén még jóideig kihagyom.

  3. Attila Tóth

   @F L Hát ja, régi konstrukció. Én csak annyit mondtam - gépészként - hogy a mai autók tele vannak olyan kacatokkal amik minimálisan javítanak bármin is és a fogyasztások szinte ugyanakkorák mint régen, oké akkoriban kisebb lóerőkkel. Ha arányosítasz akkor érted meg - pl. a mai napig nem bírnak egy olcsó és jó sebváltót gyártani a szériaautókba amiben nem kell mondjuk "nyelestengelycsapágyat' javíttatni stb.- az elektromosokban nem is lesz ilyesmi. Egy példa: közvetlen befecskendezés, asztak.rva, nem lemossa az olajat is hidegen?... jó akkó' vegyé' dupla áron nullás olajat. Egr? Légtömegmérő? Lambdaszonda? VVT a szelepeknél amikből már eleve nem 8 van hanem 16 és mechanikus bakker még mindig a működtetés és nem bírnak ennyi pénzért egy elektromos szelepvezérlést kitalálni. Én láttam még hajóban olyat ahol a szelepeket a gépész olajozgatta állandóan - az a hajó kb. 100 éves volt és lényegét tekitva ugyanaz ma is . De ilyen a gyújtótrafó kérdése is - darabja 30-40 ezer. Ha mindent végignézel a gépekben kiderül, hogy mekkora átverés az egész. Na és akkor most jönnek 3 hengeres turbósok... anyám borogass, én nem is értem ki veszi meg, annyiba kerülnek mint egy elektromos majdnemés az összes hülyeség mellett ha csak azt nézed, hogy az 1.2-es motor mondjuk 90-100 km-nél - kint pár fok csak - szóval hogyan fog fűteni? Nekem az 1.6-osom is kihűl pedig abban 5 liter olaj van és nem kicsi a blokk sem. Ja és közben elöl minden ugyanaz szinte egy évezrede', mcpherson rendszerű futómű. 7-8-12 millióért nem bírnak kitalálni egy másikat. Gumibakok (silent)... kőkorszak.

  4. F L

   A Zsiguliknak meg volt a maga korszaka. Akkoriban jó volt (nekem is volt 1.2. 1.3, 3 db 1.5), de a mai autók mellett semmilyen szinten nem állják meg a helyüket!

  5. Attila Tóth

   @Vezess TV Ja, 3 óra kellett hozzá.-) Most egy vezérlés javításra van adva 4 a szakszervízben. És nem került egy fél' kettőstömegű lendkerék árába sem.-)

 19. Zsolt Mezei

  Igen még nem eszi meg az olajat kevesebb a bajunk is. Egyesek szerint pl a katalizátor sem szereti, mivel nekem nem eszi meg nem tudom. Laikus vagyok. Felső alsó lamdba, várom mikor hal meg. Közeleg a Km ahol kezdi. Kiemelő miegymás y úgy is csere lesz. ODB-n majd megnézem most milyen jelet ad.

 20. dekacster

  14:30 ez azért van, mert a sok okos tulaj nem cseréli megfelelő időnként az olajat és a gyűrűkopás miatt (amit minden konzumer elsőszériás motorjaiknál ellőnek) több olaj kerül a szondára, ami megadja magát sokkal rövidebb idő alatt.

  1. Gyula Blaho

   És ha esetleg cseréli, nem az előírt minőségűt rakja bele.

 21. Zsolt Mezei

  Nekem egííír nélküli corsám volt. :D a 628 hiba lehetőség közül nálam -1 volt.

 22. Gyula Blaho

  Ezek szerint csak el kellene hagyni a szarabb, 95-ös üzemanyagot, meg az alap gázolajat és máris javulna a levegö minősége. De sok ember ugye a spórolás (szarrágás) nagymestere, aminek ez lesz a következménye...

  1. Gyula Blaho

   @YELLOW Egy biztos: a kinti üzemanyagok fényévekre vannak a magyartól. Ez saját tapasztalat. Régebben volt egy 1.0-ás Suzukim. Az itteni legjobb benzinnel sem tudott pályán 160 km/h-nál többet. Egy német kiruccanás alkalmával többször is tankoltam kint, aminek az lett az eredménye, hogy 3 személy, plusz csomaggal kinti pályán 175 km/h. Több, mint 100 km hosszan folyamatosan. Mindez 53 LE.

  2. YELLOW

   @Gyula Blaho az baj, hogy hiszel a mesékben. Bocsi! Legyen neked placebo. Semmi, semmilyen érdek nem fűz egyik hálózathoz sem. Sima 95-ös magán kúton tankolok a kagylós Nitro bevezetése óta és semmi bajom velük, sőőőt. Pedig az alap ugyanúgy magyar 3 betűs cégé. Viszont az soztrák betűs sima 95-öse is más. Már az autó hangján érződik. Ha arra járok, akkor megy egy kis 95 Maxxmotion, és évente 1-2x 100 MaxxMotion. Tankolhatnék mindig ilyet, nem ettől mennék csődbe. EVO99-et is kipróbáltam, de semmi, ott a dízel "prémiumot" is szidják folyamatosan, akiknek céges tankolókártyájuk van. Csak az osztrákról tudok jót mondani. Ha az itthon ilyen, milyen lehet külföldön?

  3. Gyula Blaho

   @András Lőrincz Elnézést, nem akartam senkit megbántani! Csak gondolkodni kell. Ha tankolásokkor apránként fizetsz kicsit többet pár száz forinttal, akkor jó eséllyel spórolsz százezreket a későbbi javításon, kevesebb károsanyagot bocsátasz ki és mellette élvezetesebben is haladsz az autóval.

  4. 9422 Zoltan

   Majd ha olcsóbb lesz akkor nem rágjuk a szart.

  5. YELLOW

   @birgula011 jó a prémium üzemanyag, de évente elég 1-2x beiktatni egy fél tankos menetet belőle, de már akkor is az osztrák 3 betűs kúton tankolva. Csak arról tudok pozitívan beszámolni. Régen jó volt a kagylós, amikor még 100-as volt a V-Power Racing, de csak az volt jó, a 95 V-Power nem. Mondom a Nitro név óta, tapasztaltam, és megszüntettem az ott tankolást. Talán 2x tankoltam ott 3ezerért kb, mert pont nem jártam a kedvenc kútjaim egyikén, de lehet az egyik a magyaros kúton volt. Én tapasztalataim írtam le, azóta több helyen beszéltem erről, van aki meg tudta erősíteni ezen tapasztalatokat. Ja legutóbb azt mondták a V-púder részing csak 98-as már. Ami jó hír lehet a TSI, TFSI, FSI motoros autóknak. Egy hagyományos nem direkt befecskendezésű motorba nem létszükség a prémium anyag. Az volt a baj, hogy ahol előírás volt a 98, ott csak 95-öst tankoltak pl. Mert eszük nem volt, hogy keverjék a 95-öt a 100-assal mondjuk.

 23. Kis Bela

  Amit 9:38tól hallunk, azt csak megerősíteni tudom. Nekem egy 1.7 CDTI Astra J produkálta ugyanezt. Ugráló alapjárat, rángatás. Premium gázolaj tankolása teljesen megoldotta a problémát.

  1. Kis Bela

   @Gecse Zoltan az én esetembe többször is átesett a szelep tisztításon, de nem vagy csak rövid időre oldotta meg a problémát. Aztán az új fajta üzemanyag használata gyakorlatilag azonnal. Tisztítás nélkül. És azóta sincs vele probléma. Durván 2 éve.

  2. Gecse Zoltan

   Az ok, csak ilyenkor nem kell kitakarítani, vagy megoldódik magától?

 24. YELLOW

  Ez a kagylós marmonkanna nagyon szeret a középpontban lenni. Feltűnési viszketegsége van. :D

  1. YELLOW

   @János Attila de többször hangsúlyozza ki a prémium üzemanyagot. Én tisztában vagyok annak hatásával, csak nem ennél a cégnél. Előző videóban leírtam ezt részletesen. És most én nem ellen reklám akarok lenni, mert semmilyen érdek nem fűz, csak az igazság, ami nem placebo, hanem valós tapasztalás. Amúgy jó ez a műsor, sokaknak új dolgokat mutatnak be, én mindig szeretem, mikor Miklós Tiborral együtt van, vagy Tibor benne van a műsorba.

  2. YELLOW

   @Kenny McCormick ez igaz! :D

  3. Kenny McCormick

   Inkabb, mint a carvertical

  4. János Attila

   Legalább nem tolják az arcunkba és beszélni is csak egyszer beszélt róla. Bár minden reklám ennyire burkolt lenne, ugyan úgy eljut így is a felhasználóhoz az információ.

 25. Janos Varga

  Jo reggelt. 1st.

  1. Vezess TV

   Mi örültünk hogy örültél, mindig van első komment, erre is rá kell mennie valakinek :D

  2. Istvan Szabo

   @Janos Varga Te aztán komolyan vetted,amikor azt hallottad " a kicsinek is örülni kell ".

  3. Janos Varga

   @Kis Bela ha nyersz nyersz, mindegy mennyivel, meg miben. Nyertel. :D

  4. Kis Bela

   Neked is jó reggelt! Grat, megnyertél egy versenyt, amit meg sem hirdettek.

 26. lapro1

  Kedves Gajdán Úr! Sok autón az olajcsere periódust nullázni kell, olajcserekor különben hibát fog jelezni a műszerfalon, ha eléri a gyárilag beállított értéket. Ennél a típusnál erre nincsen szükség?

 27. Mocskos Mike És a fiúk

  A keréknyomással is tudtok üzemanyagot megtakarítási ha 0.2barral többet fujtok bele pl:2.2 helyett, 2.4bar tesztek az abroncsba. 100 km en, kB 4decilitert.

 28. Sambo No5

  Yeah boy you can drive can't ya😂😂😂 Well Done😅😅

 29. Sanyi Szilagyi

  Csavo körbe magyaráz mindent

 30. Tamás Tóth

  Lehetőleg még tervezzenek a merci után még egy mercit!Az lesz a kipufogógáz tisztító,utánfutó!A Nép azt is megveszi!Így legalább egy óra kell elmondani,a motor típusát!Értem én mentsük meg a földet!Belsőégésűvel nem fog menni!Ez kérem vergődés,benzin lobbi!50 év és múzeumba lesznek belsőégésűek,kár hogy abba a múzeumba én már csak múmia lehetek!

 31. Aurora Szabo

  :)))

 32. Viktor Vojtek

  Hogy én hogy utálom a kéziváltót...😑

 33. Sáfrány Lászlò

  "Ez a Passat 300.000 kilométeres autó 1 millióért" Nem inkább 1 millió kilométeres Passat 300.000-ért?

 34. Nemzeti Platform

  streetscouter. a német posta már használja: www.google.com/search?q=streetscooter&oq=streetsc&aqs=chrome.1.69i57j0l5.6870j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 35. Bence Bujdosó

  8:40 az a lengőkar (legalábbis a komáron ami volt) sokkal rosszabb volt minden szempontból mint a simpson s50-51-nél a teleszkóp.. egyszer simonon jártam úgy hogy túl nagyot fékeztem elsővel, és kicsúsztam kanyarodáskor, lehet a teleszkóp csuklott be és amiatt (?)

 36. Ren Good

  Tanár Úr, vagy bárki aki tudja a választ! Mélygarázsban parkolok. Elindítom az autót, lezárom a kerékpárom, utánna elindulok és egy viszonylag meredek útonn megyek ki a garázsból, persze csak 1esben, max 3000es fordulaton. Melegítsem tovább az autót, vagy elég neki az a kb 5 perc amíg jár? Köszi!

 37. Z B

  Elhangzott, hogy a hiedelmekkel ellentétben, a közvetlen befecskendezésű motorok esetében is a szívó ütemben történik a befecskendezés. Rendben. De akkor miért van szükség sokkal nagyobb nyomású befecskendezésre, mint pl. az egyszerű szívómotorok esetében? Talán ez lehet a megtévesztő, amiért sokan úgy gondolják, hogy a dízelhez hasonlóan működik... (Nem vagyok szaki, remélem nem beszélek hülyeséget... 😊)

 38. Z B

  No, hát mostmár teljes a káosz a fejemben. Eddig tudni véltem, hogy a dízel nem városba való, most meg tessék! 😨 De akkor városi használatra mit érdemes venni, ami strapabíró és lehetőleg ne is fogyasszon sokat? Jó, jó, tudom. Elektromosat vagy hibridet. De addig? Vagy pedig a szükséges 5 km helyett tegyek meg 50-et, hogy ne sinledje meg a motor a rövid távot?

 39. Közlekedés vidéken

  Hogy mennyivel jobb választás ennyi pénzért egy második generációs Skoda Octavia, azt csak az tudja, aki már ült benne. 2005-2008 közöttieket betonbiztos 1.4-es és szintén jó 1.6-os motorokkal is lehet venni 1.3 millió körül. Sok baj nem lesz vele.

 40. Gabor Pok

  Köszönöm!

 41. TheQercus

  Amíg szenet égetünk részecske is lesz.Túl bonyolult és primitív az egész rendszer!és drága ami a lényeg,hogy fizethessünk.Sok erdő kell ami felhasználja a co2-ot.Azt meg írtjuk.Sok az ember és nem lesz kiút.

 42. Bálint ._.

  Ha ennyivel hajt a hülyéje meg is érdemelte.

 43. zuzupetaz1

  Emiatt a kettőstömegű szar miatt nem veszek dízelt.

 44. King KG

  He tried to dodge an oppresser mk 2 missile

 45. Norbi

  Mind 1 szerintem ronda ez a generáció... De kinek mi.. Újítás akartak, hát elérték 😂😂

 46. Zoltan Szabatin

  Nem a fos legolcsobbat Kell tankolni,es nem 70kmh Kell kozlekedni

 47. Nathan Venter

  Hey you were asking for it

 48. Zoltán Nemes

  Nekem túl körülményes a magyarázat, és csapongó, állandóan türelmetlenséggel küzdök a videó alatt. Amúgy korrekt és szakszerű , hiba nincs benne, de nagyon lassan jön az infó.

 49. Bolla Gabor

  Egyetlen egy dologgal nem értek egyet: A régi P106 (1996) autómnak olyan motorféke van, hogy a Kia-t (2008) simán lelassulja :) Az öreg zseboroszlánt üresbe kell tenni,mert fél úton megáll, KIa-val meg lehet csinálni, hogy sebességben lassítok. Bekötőúttól hazáig 1100méter, 400méternél 80-nél üresben hazagurulok. Sebességben hagyva esély sincs erre. A vezetési stílus miatt a családtagok lábában 2liter van. De már inkább nem mérgelődök :)

 50. Gabriel Polena

  Van egy kérdésem, miért van az hogy ha külföldön tankol az ember álló érezhetően jobban megy az autó és több kilométert lehet vele elmenni...valaki tud erre válaszolni?

  1. Imre Kiss

   És igaz.Ezt már én is régóta kérdem.Saját tapasztalat.Osztrákban éltem másfél évet.Mindìg igyekeztem kint tankolni a fent emlìtett okok miatt.

 51. Jagodics Adam

  Hát... Ez a pali úgy beszél róla mintha egy trabant lenne (elavult.. Kuriózum..)

 52. Javier Bradford

  You can't get distracted at that speed.

 53. Csaba Ábrahám

  Hiába tankolom itthon az evo 100-at. Az osztrák omv 95-ből mindig negyed tankkal több marad 370 kilóméter után. Biztos nem véletlen. Tényleg kellene egy két ország közötti üzemanyagteszt, hogy lehulljon a lepel.

 54. Fanni Petrovics

  Sokan azt hiszik ha szimplán lassabban mennek a megengedett maximális sebességnél olyan minimum 20-30km/h-val akkor spórolnak 😂

  1. István Székely

   Városban vagy országúton tartod murisnak?

 55. Bende

  Mit keresnek az élmény és a passat szavak egymás mellett??

 56. Remy Gambit

  Sziasztok, 2.0 liter 177 lóerő.......mit lehet tudni erről a motoról? Köszi

 57. ElekZoliSopron

  Az esőcsepp gömb alakban esik, mert a víz felületi feszültsége baromi nagy, kisebb alu pénzt megbír a felszíne. A csepp alak épp a felületi feszültségből adódik, ahogy kezd lecsöppenni, nyúlik meg, de amint lecsöppen, gyorsan visszavált gömb alakra...

 58. Jim Moli

  95 Max Motion az jó már? Vagy inkább 100-ast kellene abból is?

 59. Kovács István

  Röviden és tömören 1 perc melegítés mehet a motornak mert jót tesz neki. kész ennyi.

 60. Zsolt Báthory

  Kipróbáltam a motorfékes módszert. WagonR+ (1.3)sajnos nem tudja ez a dolgot mint pld állitólag a Lada Samara is, fogyasztásom nem csökkent. Az üresbe gurulós módszerrel viszont nyertem ugy egy litert! Most télen városba igy 6.3 liter jött ki ami viszonylag jónak számit ennél a tipusnál....

 61. Gábor Visnyei

  Kösz vártam már...

 62. István Kulcsár

  It happened in Hungary, year 2014, and after the accident the driver saved the life of the passenger, pulled him out from the ruin, what burned down. Car was borrowed. As I remember 3 years in jail but not neccessary to go in, if he is a good guy for 3 years. You know what I mean.

 63. Real Opinant

  Gajdán Prof.úr ismét profin elmagyarázta a frankót,nekem csak egy kérdésem volna:"mi volt a cucc",ami segített ehez a pont-vessző nélküli beszéd tempóhoz? :D

 64. Guillermo Romero

  Put it in rice

 65. nightwalker800703

  Mi a helyzet a lustúlásal?

 66. driver szabi

  miért csak ilyen szemeteket mutattok be?Van ebből 1.9pdtdi,hasonló kategóriában bmw e46 320d,vagy audi a4 b6 hasonló motorral...

  1. Vezess TV

   Ha makulátlan opel az a baj, ha szakadt jazz az a baj, ha két Ford után egy harmadik na az is baj.

 67. Fast Oliwer PL

  ...soo they evidently didn't survive?

 68. Edgár Rákóczi

  Start Stop rendszer ha van és ki lehet kapcsolni kapcsoljátok ki, többet árt mint használ, motor és lendkerék szenved a spórolás igen csak kevés és ne basszátok szét a autót a kevés fordulattal, 1500 meg alatta mindennek rossz főleg ha dízel 😅 Azt meg hogy valaki piros lámpánál ki be kapcsolgatja start stop nélkül kézzel ahogy olvasgattam azt el se hiszem, mi értelme ennek? Megér annyit az embereknek hogy spórol 1000 forintot egy hónap alatt de 1-2 év múlva motor,Dpf, Egr vagy lendkerék kuka? Egy autónak a legjobb ha megfelelő fordulattal van használva és nem ugrálsz mint a majom a 2-es fokozatból 4-be meg ilyenek.

  1. István Székely

   Euro II-es 1.1-ES PUNTÓM van, EGR nélkül, egytömegű lendkerékkel. Nálam legfeljebb az önindító szenved meg az aku, de utóbbi kapott egy karbantartókészüléket. 2-esből 4-be pedig simán be tudod rakni szétpörgetés nélkül. 1-ből 3-ba nem, mert az 1-es elég rövid.

 69. r sz.

  A szin aztan nagyon fontos egy autonal :) Mert az ezust szinu kevesebbet eszik mint a zold. Szanalmas. Ez aztan jo tanacs :)

 70. r sz.

  Festék vastagság mérő...az igazi soherek nagy baratja. 10 eves autonal mi a szart var barki? Ha nem akar valaki rozsdat akkor vegyen uj autot.

 71. Mind1 Nem

  Én mindig hagyom 3 percet ketyegni utàna indulok és nem nyomom neki mig a viz nem lesz 90 fokos,6 éve jàrok vele minden nap semmi gond!!!!

 72. Zoltán Tóth

  Mr Gajdos tanar Ur, Bmw 318ci 2l e90 benzines 2 literes 2011 milyen Castrol Edge olajat ajanl kerem! 5w 40 vagy 5w 30 es M vagy L jelzesu kerem?

 73. Bozsoki Csaba

  Sokat agyaltam a motorfékes kiguruláson.... arra jutottam, hogy bár fékezés helyett igen hasznos, de a vele megtehető táv max 500 méter talán, de addig gázzal kell mennem. Ha előbb kidobom üresbe és 3x akkorát gurulok alapjáraton ketyegtetve, a kettő fogyasztás különbözete jobb az üresben gurulásnál. Talán alátámasztja az is, ha ezt nem teszem, akkor a városi fogyasztásom eléri a 8 litert is, ha viszont szalajtom az autót akkor akár 6,5 is lehet. (persze dugó és forgalmi helyzet függő) Valamiben igazamnak kell lennie, mert a spritmonitor.de-n a fogyasztási listák első helyén szoktam lenni, több típusnál is. (Persze az autóim műszaki állapota is olyan.) Ja és szerintem nem tartozom a málé, mindenkit feltartó autósok közé sem. Inkább a forgalom ritmusának elcsípését tartom megfelelőnek, mint a mások elé bevágódós, tolakodósat. Általában jobban is haladok náluk.

 74. otto8509

  egyszer tankoltam shell racing 100 at . nagyon füstölt és nagyon furcsa volt a motor. nagyon féltem hogy valami baja lesz alig vártam hogy kifogyjon végre. Tankoljak ilyet ujra?

 75. GD Kaci

  At least he reached 320 km/ h.Max I have reached myself is 170 km/h and I made sure all my friends and relatives knew about it. So,he is better driver than me.

 76. Károly

  Nekem-nekünk úgy oktatták '80-ban, hogy 1-2 perc melegítés után ( hőmérséklettől függően), a legkisebb terheléssel a leggyorsabban elérni az utazósebességet (városban, akkor még 60 volt).

 77. Dexgeta.

  Riposate in pace.

 78. MPA

  Mi miatt tortent a baleset? Eldobta valami az autot?

 79. LastNomad1

  Ez is egy határ szar.......

 80. Thomas Anderson

  Nálunk a szomszéd cimbora 0 fok fölött is álló helyzetben 15-20 percig járatja a motorját (természetesen az ablakom előtt). És a buta azt hiszi hogy ezzel védi az ócskavasát... :/

 81. RolandHUNter

  50-el menni ötösben, nem káros a motornak? Úgy értem, hogy 1400-1700-on van az RPM.

 82. MOH 87

  Édes istenem.....🤣🤣🤣🤣🤣

 83. Ádáx Great

  Heló! Érdekelne hogy 1.9 sdi motorral mit lenne érdemes venni szerintetek? Seat, vw, vagy skoda? igazából sedan vagy kombi verzió érdekelne mivel 197 cm vagyok..

 84. Emi Del Caz

  As long as they don't kill anyone else, at least the driver should've broken a leg, the road it's not a track

 85. Istvan Laszlo Magyari

  Egy telitankall csurig toltve kb 260 km tudok tobbet kocsikazni autopalyan

 86. Istvan Laszlo Magyari

  Én kulfoldon elek s a kulfoldi Benzin sokkall jobb mint a Mol-os Benzin

  1. tama rama

   De ezt ne mond nekik...

 87. Babafing1 KKSS

  Èn egy márkaszervízben dolgozom, ahol napi szinten találkozok ezekkel a modern "tiszta" dízelekkel. Lényegében 30 másodperces motorjáratás után ki kell szellöztetni a mühelyet, mert nem lehetne megmaradni bent attól a fojtós, orrjárat maró büdös szagtól. SCR- katalizátor ide-vagy oda, szerintem a mai modern dízelautók akkor is nagyon szennyezöek, lehet hogy az NOx emissziója csökkent, de valami borzasztóan káros összetevöje még mindig maradt, nemhiába marja a légutakat. Az emberi érzékszerveknek higyjünk, ne a buta, cinkelt méréseknek.

  1. Roland Dara

   Probald ki egyszer bezarni magad zart szobaba egy klasszik folyamatosan pofogo ezerotos ladahoz xd Maskepp fogalmazva: minden robbanomotor szennyez. Pont es nincs mellebeszed.

 88. Tóni Bekő

  Jól sikerült és érthető magyarázat, viszont egy valami nagyon zavar: az nem lyuk hanem FURAT. Minden tisztelettel, de műszaki embertől ez nagyon fájt.

 89. Pálinkás Zoltán

  nem értem miért kell lovagolni azon, h kint jobb minőségű az üzemanyag. ezt már huszon/ 30éve tudjuk. az élelmiszer is jobb.. Magyarországon élünk ez van ezt kell enni / tankolni. van választási lehetőség jobb, drágább minőségre. mindenki kitapasztalja, h melyik jobb az autójának. az biztos, h nem megyek ósön kútra ;) 🤘✌️

 90. Gery Boro

  B*szki. oruljetek neki hogy 2 heti tananyagot darabolt le egy 6 perces videoban. fast for life.

 91. Jonathán Róbert Németh

  ez a papek olyan korulmenyesen magyaeaz h mire eler a lenyeghez mar dogre unom magam

  1. Roland Dara

   Mert teged nem is erdekel. De magyarazni minnel jobban ugy kell (illik) hogy lehetoleg igyekezzunk a magyarazathoz tartozo tovabbi kerdesek minimalizalasahoz...

 92. YourNickIsTaken

  Kérdés: Fater rendszeresen felpörgeti leállítás előtt a motort üresben, és nagy fordulaton elveszi a gyújtást, majd begurul az autóval a parkolóba. Ez miket okozhat?

  1. Tamás Denem

   A kipufogórendszernek nem biztos, hogy jót tesz a nem elégett üzemanyag. Gondolom kétüteművel tanulta a vezetést mert ezt használták a kétüteműnél, ott ez jó volt.

 93. Alsafejri Szemi

  A "rollerezést" minden probléma nélkül szoktam csinálni modern autóval. A féken semmi változást nem tapasztalok a járó motoros guruláshoz képest. Egyedül a kormány szervó nem működik, de nálam ez nem okoz kényelmetlenséget, mert alapból két kézzel forgatom a kormányt.

 94. Egi Roka

  homályosan látom a hon felemelkedését...

 95. Mrangeles100

  Lehet "bikázni" az akkunál 12 volt van. Állítom ezt bő 20 év tapasztalat után.

 96. Istvan Laszlo Magyari

  3 resz elerheto?

 97. Zsigi Cseh

  Opel Astra H 2004 1.4 benzin! Ott nincs finom szűrő! Lehet a a szivattyuba van?

 98. Toth Mihály

  I loter desztillalt viz a tescoban 400forint..

 99. Toth Mihály

  A vizet meg igyuk meg 😁

 100. Toth Mihály

  Miert egy 100kw dizel motor az olcso ?