A jövő benzinje vagy brutál biznisz? (Speedzone S06E03)

speedzone.hu

speedzone.hu

121 E megtekintés94

  www.speedzoneshop.hu
  Elképesztő indulatokat és hisztériát képes kiváltani a hidrogén emlegetése azoknál, akik elképzelni sem tudják, hogy az akkumulátorral együtt reformálják majd meg nem csak a közlekedést, hanem az energetikát is.

  Közzététel: 3 hónapja

  Megjegyzés

  1. speedzone.hu

   Ha szeretnétek hasonló tartalmakat látni tőlünk, nyomjatok egy like-ot és kapcsoljátok be a csengőt! :)

   1. NORBI 89 HUN

    Hello Speedzone , igen szeretnénk ilyen tratlmatkat látni ! 👍👌🤘 Csak azt tudnám ilyenkor hol vann az a 132 E fellíratkozó ???

   2. Zsolt Hgfg

    hello. Telen nem fagy ra majd az utra?

   3. Zsolt Ábrahám

    @Máté Ny. Várj az elsö robbao motor kb 30-40 km/h orára volt képes, most 400 km/h ora felett járunk, közuti autoval. Mindez kb 100 éven belül. Magnesesség is ki van hagyva az egészböl, amit kihasználva nulla surlodás még hatékonyabbá teszi az egész. Fuzios erömüröl nem is beszélve.

   4. Béla Bognár

    bekapcsoltam mindent!! :)

   5. Máté Ny.

    Jó, hogy ilyenről is hallunk. Ettől függetlenül max a földi és légi szállításban fog igazán elterjedni, főleg az alacsony súlya miatt. Amúgy elég pazarló, mert 100 kWh energiából egy elektromos autó kb. 69%-ot fog tudni ténylegesen mozgásra fordítani, míg egy hidrogénes autó kb. 23%-ot. Lásd: husel.info/video/video/zmGZdreVuYTUaWs.html

  2. Gábor P.

   Abszolút lehet a jövő benzinje! Simán illeszthető a meglévő technológiákhoz. Valódi és kézzel fogható alternatíva! Közlekedéshez, tömegközlekedéshez, szállításhoz végre normális hatótáv, gyors utátöltés, megszokott menetidő. jessz! Tessék csak tömeggyártani! Ilyesmi technológiára épülő járgányt vennék. Ilyet már (majd) igen. Nem tudom, ki hogy van vele, de én az akksis autókban nem látok ekkora potenciált, kicsit olyan evolúciós zsákutcának találom. Jó, meg hightech, és értem én, hogy zöldebb, és most ezt támogatják jobban, de! Például a franc akar akár fél órát is vagy kétszer annyit ott dekkolni egy töltőfej mellett télen a minusz 10 fokban. Nem akarok csak azért bemenni egy shopba kávézgatni vagy kajálni, mert tölt az autó. Nem benzire költöm a pénzt, hanem kávéra? Vagy otthon töltve a boilert kihúzhatni a konnektorból, hogy elbírja a kismegszakító. Vagy használtan vásárolva az autót amit talán már megengedhetnék magamnak, a tizenéves akkupakkot cserélni egy másik autó áráért, hogy ki tudjam használni az újkori hatótávot. Értitek? Azt meg kimondottan viccesnek találtam mikor láttam, hogy a kis akksis kocsiban ült apu-anyu, sál, sapka, nagykabátban, mert fűt vagy hazaér. Szóval ez nem. Eszembe jutottak a régi trabik, na, azokban ültünk így. Aztán a főúton hetvennel forgalmi akadályt képezni, mert haza is akarok érni az árammal. Sokat utazom, és ezeket így látom, tapasztalgatom, és a trélert is látom, mert nem jatszott a kanna áram. Szívás. Szóval, szerintem vagy megreformálják az akkumlátor technológiát, de radikálisan, vagy ez így nem teljesértékű alternatíva. De már azt sem találom túl praktikus dolognak, hogy az autón kívül még plusz fél tonna akkumulátort is cipelünk magunkkal, szemben 30-50 liter benzinnel gázolajjal, vagy az bemutatott 5kg hidrogénnel. Azonban a filmben bemutatott hidrogén alapú energiatárolás -és visszanyerés azonnali és kompomisszumok nélküli megoldás lehet. Nagyon remelém, hogy ez vagy az, de valamelyik módszer kiforrott és elérhető lesz a hétköznapi ember számára is megfizethető áron, és nem egy úri hóbort marad mint ahogy jelenleg még van.

  3. putyi ramur

   husel.info/video/video/qYK7maxlx3q8d6I.html az értelmesebb olcsóbb fenntartható jövő az autózásban . Direkt hidrogén meghajtás .

  4. A. F.

   Mondjuk a 60 Font/500km az kemény. És amíg nem tudják kihozni a cuccot legalább fele ennyiből, addig nem fogják venni az emberek, legalábbis a többségük. Lehet azzal érvelni hogy "de ez zöld, megmented vele a Földet" viszont az ember önző, csak magát és a pénztárcáját nézi. Amíg lessz olcsóbb alternatíva (és valljuk be, a benya sokkal olcsóbb jelenleg) addig nem fog váltani...

  5. Gabor Vass

   Oxigént égetnek el, ezt hol olvastátok?

  6. Gabor Vass

   Nem kellett volna lógni a kémia óráról!

   1. Gabor Vass

    Zsurnaliszták! Nem elég, hogy késnek a bemutatóról, még hülyeségeket is beszélmek!

   2. Paulus de Kenezy

    Na igen, mondott némi hülyeséget, de az átlagnak tök mindegy.

  7. Tamas Vamos

   Oxigent egetnek el? Azt meg hogy?

  8. Szilard Kiskovac

   "Kitt" is hidrogént használt. :)

  9. János Varga

   hidrogén , rendben van ,de ez a verzio téves. "kihasználás a célja."

  10. János Varga

   "tánkbá tőtthjük bléeh" Én értem mit mond... (-ezt inkább adjuk...) - A szarságot lehet erőltetni ha van mögötte elég pénz. De régóta van Magyar találmány ami a vízből nyeri a hidrogént és biztonságos felhasználást nyújt a robbanó motoroknak, akár erőműveknek... Ja, a hidrogén elégetése után vízgőz, víz származik, teljesen tiszta energia. - Víz- hidrogén motor kb. : 10 liter vízzel 1000 km tud megtenni -ez mit jelent?: csap víz fillérekből van 10 liter kvázi, fillérekből 1000 km az autóddal. Na de ez mindenkinek jó. Na de az elnyomó háttér hatalomnak ez nem érdeke. -hogy az átlag ember olcsón jól éljen ... ? -ebből nem lehet nagy hasznot hasznot húzni.

  11. Gaszton Tormási

   Pista TV felderítő autók a mai napig járnak ausztriában!

  12. Vercingetorix

   Teller Ede is látta a felhasználási módját a hidrogénnek !😁

  13. László Nagy

   lényszi inkább autót teszteljetek... nem voltatok meggyőzőek ezzel a hidrogén témával...

  14. Újfalvi Lajos

   gyűlölök Londonba járni nekem csak a forgalom torlódás jut az eszembe

  15. András dr Cz.

   "Széndioxidból állít elő hidrogént....van ott valami moszat, vagy tököm tudja...." Ha nem tudja, akkor felteszi a YOU TUBE-ra, mert OKOS! A Rotschild pénzel, - drága!? A LÉNYEG: kúton kelljen tankolni...! NE légy független.... gratulálok.

  16. Viktor Molnár

   Szerintem ott bukik el ez az egész technológia hogy ahogy mondtátok is a kilóméterre vetített tankolási költsége duplája a benzinesnek. És maza az autó is kurva drága a bonyolult technológia miatt. Szóval veszek egy kurva drága autót és még tankoljam is drágán? Hát kinek fog ez kelleni? A maihoz képest a hidrogént negyed áron kéne hogy adják hogy érdemes legyen elgondolkodni rajta. Amúgy király az alap ötlet. Nagyobb energia sűrűség, jobb hatótáv, gyors tankolás, a fölös megújuló energia eltárolása. Mind szuper. De ha drága megvenni és még üzemeltetni sem olcsóbb hanem drágább mint a meglevőt akkor megette a fene az egészet. Pénz beszél kutyaszar táncol! Erre kéne gyúrni hogy olcsón lehessen hidrogént gyártani.

  17. János Harmati

   husel.info/video/video/uqDCYaqos6Gom28.html hidrogén falu

  18. György Veres

   Platinát honnan szedik?

  19. Gabor Banfalvi

   Erdekes volt a müsor de én azt érzem hogy ezek a hydrogén cellàs autok tulajdonképpen elektromos autok csak akkumulàtor helyett ez a cella hajtja öket meg. Felteszem a kérdést mi van akkor ha baleset van? felrobban? és vele együtt a kötelében lévö összes? Tudom egy akkumulàtor is làngra tud kapni gyorsan de itt jobal nagyobb az esély egy kis szivàrgàs és kész a baj. Vizgözzé ég el. Ez is nagyon jo és akkor ezek utàn àllandoan nyirkos autokon fogunk autozni télen nyàron? Engem ez a technologia nem gyözött meg ràadàsul egy rakat energiaveszteséggel jàr mire a hidrogént elöàllitjuk(és ehhez ugye villamos energia kell). Szerintem tuti vakvàgàny. Azt az elektromos energiàt amit beleteszünk a hidrogàn termelésbe egyböl beletöltöm egy elektromos autoba( hellyel közzel veszteség nélkül) egy elektromos töltöàllomàs sokkal de sokkal biztonsàgosabb mint egy hydrogén töltö àllomàs. Napelemek egyre jobb hatàsfokuak az akumlàtor technoloiàk egyre jobbak semmi értelme az egésznek. Több elektromos töltö kéne és akkor senkit nem érdekelne ez a hatotàv probléma de ez is megoldodik idövel. Az egész arre jo hogy hogyan tartsàg megint kontroll allat a piacot a nagy energetikai oriàsok mivel a petrolnak leàldozoban van a kora. A tesla màr napelem cserepeken dolgozik hogy hogyan töltsd fel a kocsidat otthon. Amig a Toyota ilyen hülyeséggel szorakozik. Abba most ne is menjünk bele hogy mennyire komplikàlt a hydrogén cella müködése. Illetve abba se hogy mi lesz a külömbözö tömitésekkel mondjuk 5 év mulva. Este otthon mindenki tölthetné az elektromos autojàt még a hàlozatrol is esti àrammal igy az se menne feleslegesbe ahelyett hogy itt hydrogént termelünk oriàsi veszteséggel. Szerintem a jövö az eljesen elektromos.engem a toyota nem gyözött meg de tetszett a videotok.

  20. Gabor Raynai

   Stanly Mayer találmánya igy kerül vissza a gazdaságba, mintha az az övék lenne. www.rivendellvillage.org/Stanley_Meyer_Resonant_Electrolysis_Cell.pdf

  21. Gabor Raynai

   www.batterysmacker.com/

  22. Gabor Raynai

   www.hho4free.com/documents/BB101.pdf

  23. Gabor Raynai

   waterfuel.tesla3.com/bob-boyce-electrolyserreview-of-available-technologies/

  24. Attila Kovács

   Mi lesz most szegény Handrissal ez nem Tesla de még csak nem is BMV

  25. Xezs

   Lehet itt azzal zsonglőrködni, hogy mi az, ami kevésbé környezetszennyező, de a legtöbb embert ez nem fogja érdekelni. Csak és kizárólag az érdekli, hogy minél gyorsabban töltve, minél nagyobb hatótávra tehessen szert. Efelől nézve egyértelmű, hogy a hidrogén jobb, mint az akksi. Részemről sosem akarnék akksis kocsit, mert nem látom benne azt, hogy valaha elérné azt a töltési gyorsaságot és kényelmet, mint egy fosszilis autó. A hidrogén már más tészta, abban látok fantáziát. Egy dolog aggasztó azonban: a hidrogén nagyon gyúlékony. Egy esetleges balesetnél vajon felrobban a hidrogén, ha megsérül a tartály?

  26. bob

   Azt az áramot amit hidrogén előállításra fordítanak, bele is lehet tölteni minden maszlag nélkül a kocsiba. :D Most hogy végre ráfekszenek majd az aksi fejlesztésre, ami kis túlzással a galván elem szintjén mozog, jönni fognak a megoldások, amik csökkentik a súlyt, és a ritkafémhasználatot, illetve töltésidőt. A hidrogén azoknak jó, akik a jelenlegi üzemanyag hálózatot bírtokolják.

  27. Carl-Zoltan Toth

   Széndioxidból (CO2) hydrogént ??

  28. rocko44444444

   így pontosan nulla darab értelme van az elektromos autónak. városban tökéletes közlekedési megoldás a villamos/metró és a troli/üzemanyagcellás busz.

  29. Gábriel Gyógyír

   A gyilkos business körüli gondolatok nem éppen értelmesek. Több konkrét tévedés is elhangzott, nem is beszélve az élettelen alapfelvetésekről. Remélem valami vita fórumban is részt vesztek, ahol több szakterület képviselői összegyűlnek itthonról és külföldről. - Eleve fenntarthatatlan alapokra a mai rendszerben hogyan épülne fejlődés? A gázossá átalakított autók eddig is jobbak voltak gazdaságilag, mint ez az egész hidrogén-es szemfényvesztés. - Ha a tudás és a tudati fejlődés kerül a központba, akkor van esély túlélésre. - A konkrét technológiai problémáktól könnyű eltávolodni, hiszen 72 ezer euróból 10 évig él egy két gyermekes család (konkrét példa, és van autójuk is, Győr-Moson-Sopron megye). 60-70-150 év múlva rég nem lesz Föld és Emberiség, ha ilyenek az emberek és a cégek. - Miről győzték meg a műsorvezetőt a látottak? Fejlődés? Forradalom? Ez vicc :). A traktorosoknak pont ez kellene :), totál nincsenek képben a tudományban, és betegek testileg és lelkileg (itthon főleg), tisztelet a kivételnek. Az embereket könnyű átverni, a fiatalokat is, mint ez is mutatja: husel.info/video/video/35XSdqho2nayfqY.html . Értitek? Szántott domboldalak, víz-pazarlás és talaj pusztítás, levegő szennyezés, műtrágyás és gyomirtós technológiák, eszement pusztítás, amit hagyunk.

  30. Károly Kiss

   Ami, Azt illeti Pista, én, ha beleférne a büdzsébe, már ma vennék, üzemanyag cellás autót. A legközelebbi kút, tőlünk 60 Km Ami visszatart, az az ára... Ha csak állambácsi, állná a felét a többit, részletre kiköhögném... És, valóban... A városi népek, kissé elvakultak... Vidéken, az ilyen 20-30Km-re a várostót, az üzemanyag cella, Sokkal gazdaságosabb...

   1. Károly Kiss

    Bár, hogy itthon, hogyan lehetne forgalomba helyezni, Szerintem feladná, az okmányirodában a labdát....

  31. BurnBabylon!

   Ez a TV license ez a mai napig meg van. (~£150év). És tényleg komolyan veszik.

  32. János Kecskeméti

   Autó van annyi, minta szemét, teljesen jó dolog ez, hogy van ez az hydrogén dolog, de nem az autót kéne eladni, hanem magát a teknológiát. Ha arra felé elmenne a fejlesztés, hogy a meglévő fosszilis energiával működő kocsikat át lehetne alakítani például hydrogén cellásra akkor sokkal olcsóbban tudna hozzá jutni bárki és kevesebbe is kerűlne az egész átváltás. Csak gondoljunk bele, nem kell karosszériát tervezni, műanyag elemet gyártani, és a többi ami egy autó motorján felül van. Ehez csak olyan gyárak kellenének akik azzal foglalkoznak, hogy a fosszilis energiát használó autók átalakítják.

  33. Ferenc Nemes

   Az ilyen dolgok azért nem terjednek még el, mert az olajból sokkal több embert tudnak lehúzni, mindegy melyik csoportról beszélünk. Azok, akik most jelenleg is csinálják. A napelemeknél is az van, egyedül a vételárral tudnak lehúzni, utána meg már nem tudnak áfát,meg jövedéki adót,meg minden adót rátenni. Ezért nem is célja a hatalomnak a változtatás-egyelőre.

  34. Ferenc Szabó

   Az egyik kulcs mindenképpen az, hogy milyen forrásból származik a villamos energia, amivel a hidrogént termeljük. A villamos energia rendszerben mindig annyi áramot kell megtermelni, amennyi a pillanatnyi igény, mert ipari léptékben nem lehet villamos energiát tárolni. A nap- és szélenergia termelését nem lehet szabályozni, ha süt a nap és fúj a szél, termelnek, ha nem, nem. Németországban ezeket nagyobbrészt szénerőművekkel szabályozzák ki (melyeket nem lehet gyorsan indítani vagy leállítani, szóval akkor is termelnek, ha amúgy megy a nap és a szél is) így hiába a szöveg, brutális mennyiségű CO2-t bocsátanak a légkörbe. A hatalmas zöldenergia beruházások ellenére semmivel sem csökkent a CO2 kibocsátásuk az utóbbi években (www.electricitymap.org/). A hidrogén viszont az ipari tárolás egy módja lehetne, a többlet megújuló villanytermelést lehetne hidrogén termelésre fordítani. Csak ehhez át kéne állítani több mindent hidrogén alapúra, pl. a közlekedés egy részét, meg ahogy a videóban is láttuk, pl. épületek energiaellátását. A videóban nem esett erről szó, pedig szerintem nagyon fontos lenne ezt az aspektust is megvilágítani. A legnagyobb és legmegbízhatóbb mértékben CO2 mentes villamos energiát az atomenergia tud előállítani. Nukleáris energia nélkül éghajlatváltozás ellen harcolni jóindulattal is erős dilettantizmus. A modern atomerőművekkel szemben követelmény, hogy képesek legyenek viszonylag gyorsan szabályozni a termelésüket. Visszaterhelni, ha csökken a hálózat fogyasztása. A technológiának viszont az a legjobb, ha alaperőműként tud működni, azaz végig 100%-os teljesítményt ad le az üzemelés közben. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség régóta számon tartja a hidrogént, mint energiapuffert (Pl: www.iaea.org/publications/8855/hydrogen-production-using-nuclear-energy). Tehát, ha völgyidőszak idején nem visszaterhelnénk a reaktorokat, hanem hidrogént fejlesztenénk a többlet villannyal, akkor az egy win-win szituáció lehetne. Ez még magyarországi vonatkozásban is nagyon releváns Paks II. tekintetében. Akár zéró karbon hidrogén nagyhatalom is lehetnénk :)

  35. Gábor Fekete

   Szia Istvan ! Nagyon jok a musorok ! Csak egy ki kiegeszites ami annal tobb h mennyi elektromos aram van sajnos az elektromos ipari letesitmenyeket nem lehet ki / be kapcsolgatni :D Pont emiatt peldaul az atom / szen erumuvek boven tul termelnek ... amit bar mostansag probalnak visszataplalni ... akar szennyezo anyag kicsotast venni adni kulfoldre .... de visszacsatlakozva a mondandodhoz ezt boven fel lehetne hasznalni Hidrogen elolallitasara Na peace jo a musor ! Sok sikert hozzas

  36. Árpád Cséplő

   Vagyis ha a tehén fingik és sokat. Akkor a tehenek sok gázt termelnek :)

  37. Heal & Harm

   egy esetleges világégésnél majd megnézem hol fogjátok tölteni az elektromos autóitokat

  38. Lajos Gencsy

   Király!! Nagyon kellett Ez a videó! A tisztán látás miatt is! Nagy a hibrid mérgezés a népen. Ezért ez jobb lesz!! Ha csak évek múlva is, de meggondolandó, hogy ne vegyen hibrid autót az ember, ha nemsokára itt a hidrogén. És ez valóban kíméli a környezetet is!! Ennek van értelme!! Nagyon köszönjük a videót!! Már nagyon vártam!!

  39. imrez84

   A reklámok mennyiségére van ráhatásotok? Csak mert rohadt zavaró, hogy 5 percenként berak egy reklámot a youtube.

  40. Gabriel Varga

   husel.info/video/video/zGuwrquX2YKyqJA.html

  41. Vinetu Kolompar

   Hali az en subjektiv velemenyem az hogy mind a benzin es diesel autok ugyanugy a hidrogen es az elektromos autok parhozamosan kene fejlodniuk parhuzamosan is lesznek sok sok marhasagra kidobalt penz ezeknek a fejlesztesere mehetne es mar is tobbet lehetne aldozni hogy ez mukodjon de ez meg sok sok ev nem gondolnam h ez a mi eletunkbe bekovetkezne (30 vagyok) mire ebbol lehetne valami addigra ugyis lesz valami nagy bumm osszeugras haboru (mar eleg reg volt es idoszeru mar nyilvan nem varom meg nem szeretnem de lassuk be ugyis ez fog kovetkezni mert a hulye ember nem fer a borebe na mindegy) es mire teljesen kiforna magat ez a dolog 100%ra addigra ember se lesz a foldon mert kornyezetszennyezessel vagy haboruval igy vagy ugy kinyirjuk magunkat es a foldet is sokan vagyunk es egyre tobben is leszunk es elhetetlenne zsigereljuk a foldet eloszor az olaj utanna mas egy ido utan meg ha beke lenne par generacio es elhetettlen a foldunk persze lehet agyalni de igy vagy ugy pusztulasunk elkerulhetettlen maga a fold meg sok millio evig lesz de az bernek par szaz eve van max nem vagyunk regota de szerintem jo ha feluton vagyunk...

  42. Marcikutyaful

   Nem a H2, hanem a methanol-cella lesz a megoldás, csakhogy azzal valahogy elhallgattak. Nem kell hűteni, nem diffundál (hiába mondják a filmben, hogy a H2 sem diffundál). Az akkumulátorba az áramot meg kell termelni, a H2-höz is ugyanúgy, de a H2-t már lehet előre termelni, elektromos áramot nem lehet raktárra termelni. Viszont az áramot továbbra sem megújulókkal fogják előállítani, hanem atomenergiával, és az atomerőművek a folyamatos állandószintű termelést tudják csak. A filmben Pista említette, hogy akár a légköri CO2-ből is lehet hidrogént termelni. De nem csak H2-t, hanem methanolt is lehet a feleslegben rendelkezésre álló elektromos energiával. Így tesznek Izlandon egy magyar származású Nobel-díjas tudós eljárásával.

  43. Attila Fekete

   a videó nagyon király lenne de ez a tájszólásos szlovák csávó el... ja ez egészet, nagyon gáz ez így! mi lesz a következő némák fognak jelelni??

  44. Richárd Hup

   Direkt cukkoljátok Handrást :( :D

  45. ratkooporonty

   Ma még mindig éppen olyan egy autó motorja mint a Ford T. Szív, sűrít, robban és egy hosszúkás kar végén lévő dugót erőszakkal lenyom egy csészébe és az energia nagy része vízforralásra megy el. Gondolom a hidrogén ezt fogja tenni. Miért nem lehet olyan motort gyártani ami úgy működik mint egy régi falióra? Lenne két rúd, amit felváltva melegítenek és a hőtágulás nyomna egy mechanikát, aminek a végén a kerék van. Amikor az egyik vég-kitágul, akkor a másikat melegítik és az elsőt engedik kihűlni, de úgy, hogy zsugorodásnál is erőt fejtsen ki racsni-szerű mechanizmussal. Miért nem próbáljátok meg?

  46. Tinka

   Tetején van a busznak tartály :) Hungary

  47. aldahus

   Mennyire lenne ütős egy fuel cell autosport kategória? F1 fuel cell???

  48. Patrik Márki

   Amikor először hallottam a hidrogén-hajtásról, már azonnal megkajáltam a dolgot, habár én máshogy képzeltem el. Annak idején azt hittem, lesz motorhang. De a picsába is már bocsánat. A motorhang eltörpül számomra a környezettudatosság és a HATÓTÁV mellett. És a kiereszthető víz eszembe ötlött egy ötletet. Mi lenne, ha (persze falvakban, ahol van az embernek udvara) 30 literes tartályokat ásna le valaki az udvarában és abba engedné a vizet, majd ezt a vizet használná mondjuk a szobanövények meglocsolásához, vagy komoly munkagépek esetén a locsoló víz egy részét az üzemanyagcellából származó víz váltaná ki? Ha 1000 km-ként megspórolunk egy locsolásra elegendő vizet, mondhatjuk, hogy megérte (ezért IS).

  49. Attila tóth

   Akkor lesz elektromos autóm, ha az üzemanyagcella és a hidrogén elérhető áron lesz. Az akkumlátor telefonba, laptopba, fogkefébe, borotvába és a kutyámról elnevezett porszívóba ( Morzsa ) való, nem autók meghajtására!

  50. Miklós Kiszely

   Ember! Hány kilo ez a Mirai? Csak nem pont annyi, mint egy Model3-as? (nem, még nehezebb, pedig gyengébb, csak 4 személyes, kevesebb csomagtérrel, lassabb, kisebb hatótávú... ja, hogy NEDC szerint 500.... okay, bocs) Akkor nem csak 5 kilo H2-t kell a tenyeredben magaddal vinni? (hanem vannak a kiszolgáló egységeknek is súlya?) Akkor meg miröl beszélsz itt 500 kilo plusszról egy akkus modellnél? Az lehet, hogy egy akksi 400 kilo, de hány kilos a motorja? (ami csak akkora mit egy vödör) Vagy vegyünk egy BEM-est: egy 4 hengeres motor, blokkkal, dugattyukkal, hengerfejjel, befecskendezokkel, minden fele szenzorokkal, kipufogorendszerrel, váltoval hány kilo (ez mind nincs egy e-autoban) Ha már hasonlitgatunk akkor hasonlítgassunk almát almával. (pl. egy Tesla model 3 4xx LE-s, negykerekmeghajtásos, stb.... Hány LE-s a Mirai? 4WD?) A Mirainak csak a 700baros tankja vagy 150 kilo... Ami meg a hatótávot illeti: Ti egy Mirai-jal mentetek Londonba? Nem? Miert nem? Miert nem jó 300km-enként megállni 20 percre? Miert van minden kamionosnak max. napi 2x4 óra vezetés megengedve min. 1 órás pihenövel közötte? Ja és pontosan miert egyszerübb kezelni egy -243 fokos 700 baros robbanekony gázt kezelni (amit mellesleg otthon semmilyen korulmenyek kozott nem tudsz eloallitani, tarolni vagy kezelni) mint pl. a 230v ami minden mezei konnektorbol folyik?

  51. Ismerős Ismeretlen

   Sok ostoba érvet mondasz persze jó pénzért.. A rendszerben lévő feles energiát használjuk arra hogy hidrogént állítsunk elő. Talán az egész elektromos rendszert úgy kéne meg tervezni hogy ne legyen feles energia. Ez a hasonlatod kb olyan hogy: együnk meg mindent és ne pazaroljunk ne dobjuk a szemétbe a kaját. Persze az hogy 150 kilós cukorbeteg és még számtalan betegséggel küzdő de legalább nem pazarló emberiséget kapunk az nem számít. Amikor a idióta zöldek agyra főre telepítették a napelemeket és utána rá jöttek 70% az energiának megy a levesbe, de inkább károkat okoz a hálózatban. Akkor ki találták hogy tároljuk akkumulátorokban az energiát így minden az előtte okozott környezet terhelést felül múltak. De jó a hidrogén hisz van 20% os hatékonysága vagy is 80% megy a kukába. Lehet nehéz elhinni de régen a paraszt emberek nem ismerték a szemét fogalmát, mert minden újra volt forgatva a földben. Ehhez a régi TUDÁS hoz kéne vissza találni az emberiségnek.

  52. Ferenc Hoffmann

   Ő meg én,hi I, drogozunk,cella a vége! Hi drog I cell.

  53. Štefan Timko

   Szerintem is ez a jovo uzemanyaga. Szomorú látni menyi marhaságra megy el az álam pénze, mikor sokkal jobban lehetne élni ha kisvasút helyet inkább toltoállomásokat telepítenének. Na meg még egy alapveto kérdés, legyenek elérheto áron használhato autók.

  54. ganjagym

   szalafista szakall!! Allahu Akbar Pista!!!:))))

  55. YELLOW

   Egyelőre ez csak környezetvédelmi szempontból jó, mert gazdaságosnak nem az. A hidrogén tankolás nem olcsó, ráadásul körültekintést igényel (nem mintha benzin tankolása nem), nem fogyaszt belőle kevesebbet 100km-re vetítve, anyagilag. Ráadásul nem valami szépek ezek a járgányok. Ez is elektromos, de szerintem valahogy az elektromos autóknak van nagyobb jövője, amibe áramot tankolunk. De ez csak egy saját vélemény.

  56. Fuckingenius

   Toyota 10 év alatt annyi féle meghajtást csinál, hogy múzeumot lehetne nyitni belőle.

  57. Patrik Alföldi

   Emelem kalapom! Király téma, a ti stílusotokban előadva pedig zseniális! Pityu kaliberű előadóka/tanárokat a népnek :D Csak így tovább! :)

  58. joke papp

   Nagyobb jövőt látok ebben mint a villany autóval.

  59. Tamás Kárpáti

   Benzin vs Dízel napjainkban A jövő meg szerintem Elektromos vs Hidrogén 🤗😍

   1. aldahus

    Hibrideket is nyugodtan hozzá adhatod. Sokáig lesz itt még kőolaj égetés és a hibrid nagyon kiforrott technológia