Ezek a problémák csendben ölik meg a motorodat - Üzemanyagrendszerek 2. rész

Vezess TV

86 E megtekintés42

  A csökkentett lökettérfogatú, turbófeltöltéses “downsizing” motorok hatása mára érett be, a való élet tapasztalatai, az utakon futott 100-200 ezer kilométer rávilágított a konstrukció problémáira. A korábbinál szélsőségesebb körülmények között működő (például az üzemanyag-befecskendezési nyomás dízeleknél akár 2000 bart is elérhet) motorokban szinte minden gyártónál megfigyelhető a teljesítményt csökkentő lerakódások képződésének az üzemanyag-ellátó rendszer fontosabb alkatrészein, például a szívószelepeken vagy injektor fúvókákon.
  Ezeknek a következményeiről, és a megelőzésről szól aktuális videónk Gajdán Miklóssal és Varga Tiborral.
  Feliratkozás a csatornára: bit.ly/VezessTV-feliratkozas
  www.vezess.hu/
  vezess/

  Közzététel: 12 napja

  Megjegyzés

  1. YourNickIsTaken

   Kérdés: Fater rendszeresen felpörgeti leállítás előtt a motort üresben, és nagy fordulaton elveszi a gyújtást, majd begurul az autóval a parkolóba. Ez miket okozhat?

   1. Tamás Denem

    A kipufogórendszernek nem biztos, hogy jót tesz a nem elégett üzemanyag. Gondolom kétüteművel tanulta a vezetést mert ezt használták a kétüteműnél, ott ez jó volt.

  2. Istvan Laszlo Magyari

   3 resz elerheto?

  3. RolandHUNter

   Jó videó, de: Röviden a videó: 1.Vegyél prémium shellt ha nem tudod megvenni akkor is ajánlott. 2.Vegyél prémium olajat, ha nem tudod megvenni akkor is ajánlott. 3.Ha egyáltalán nincs pénzed prémum olajra, üzemanyagra: elég hamar RIP a kocsid. Summázva:Úgy gyártják le a kocsikat, hogy minél hamarabb tönkre menjenek, DE a tönkremenést késleltetheted, ha mindenféle prémium cuccot veszel hozzá. Undorító ez a felfogás!(Nem a videó készítőire értem)

  4. D Zotya

   Nekem nagyon tetszik az hogy igyekeznek az átlagfelhasználót is tájékoztatni a helyes felhasználás módjáról.Viszont ami zavaró hogy túl akarják olykor egymást kiabáli és sűrűn vágnak egymás szavába értelmetlen dolgokkal. Amúgy jó.

  5. Gergő Kiss

   aki az okosság mellé nevetni is szeretne annak ajánlom 12:00 töl 0.5 lassú sebességet :D

  6. Samu Laxis

   Pampogtok itt a sell reklám miatt. Én csak az Arany Ászok korsót láttam ;)

  7. Alex Tamás

   Nem bánnám, ha Tanár Úr nem csámcsogná végig a videót, mert rendkívül zavaró :(

   1. mezge88

    Akkor ne nezd😉

  8. géza rádai

   Én 2-3 kilómétert gyalog teszek meg. Ha több, ott a drótszamár. A kocsit csak azért mozgatom néha, hogy a gumik átforduljanak, valamint ne korrodálódjon álltában. Minél többet autózunk, annál hamarabb halunk meg. Minél kevesebbet, annál tovább élünk. Szánalmasak azok , akiknek ránőtt az autó a valagukra. Köszönöm a műsort. Inkább a Shell pénzelje a műsort, mint én. Magyarán semmi bajom a hírveréssel.

  9. sandor flier

   Az Alfa GTV6-nál jobb háttér nincs! Hajrá Kari!!!

  10. NoMad Records

   Nagyon hasznos lett, köszönöm! Kár az erőltetett reklámèrt.

  11. Buda Sardi

   Én a gyakori olajcsere mellett a Spurit használom.A Z32SE motor szereti.

  12. Szikszai Zoltán

   Na ezért (is) kellene nagyon gyorsan áttérni az elektromos autózásra és elfelejteni a belsőégésű motorokat.

   1. r sz.

    @ami tatami ott a kibaszott nagy pont! Majd sorszamot kell huzni a toltesert....

   2. ami tatami

    Szerinted, ha Budapesten lesz félmillió elektromos autó, meg még bemegy oda naponta kétszázezer, miről, és mennyiért fogják azokat tölteni? Ha egy benzinkúton az autópálya mellett óránként százötven autó tankol, akkor fele hatótávval és két óra töltési idővel számolva hatszáz töltőfej kell, darabonként száz kilowatt teljesítménnyel. Azért hidd csak nyugodtan, hogy az elektromos autóké a jövő, és nem például az üzemanyag cellásé, vagy egyéb nóvumoké.

   3. r sz.

    @Zoltán Péter Barta Nekem nincs bajom az elektromos autoval. De amig egy 10 millios E Golf 200 km-t tud megtenni addig nem igazan mondhato valodi helyvaltoztato eszkoznek...

   4. Zoltán Péter Barta

    Ahogy az iparban is leváltotta a gőzgépeket a villanymotor, így múlik el a belsőégésű motor is. Pedig mechanikailag csodálatosak.

   5. Zoltán Péter Barta

    @r sz. Előbb vagy utóbb. Rendíthetettlenűl fejlődik az elektromos autóipar.

  13. hallernorbi

   Dióhéj helyett jobb megoldásnak tűnik a szárazjég

  14. szecska5

   A dióhéjas tisztítással kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

  15. Armin

   Nem is tudtam, hogy Naftalin Ernő ennyire ért az autókhoz!

  16. tok is

   És a viz / benzin bejuttatása például a légszűrő felől az jó a lerakódás megakadályozására ? mert az is végig nyalná a szelep hátulját... láttam olyan hengerfejes autót ahol betört a viz olyan gyönyörű tiszta volt a dugattyú az viz miatt …aki tud érdemben az válaszoljon léci, mert érdekelne …! biztos másokat is érdekelne . kösz 1AZ FSE … D4 motoros benzines közvetlen befecs Toyota avensisem van. semmi gond vele pillanatnyilag

   1. r sz.

    Biztos hogy nem a betoro viz miatt volt tiszta a dugattyu... Az csak egy veletlen.

   2. r sz.

    Az totalisan ertelmetlen lenne. Foleg mert gyakorlatilag letrehoznal egy plusz karburatort. Kulonben sem szublimal a benzin a vizzel.

  17. Papp Péter

   Nem hiányzik egy olyan felirat, hogy szponzorált videó?

  18. Huba Szarvas

   Csak a kúton ne cseréljék fel!

  19. KHT Slow

   Igen, értjük. Shell V-Power és Shell Helix SN Plus.

  20. Német Richárd

   És amelyik start stopos?

   1. Luk Fekete

    Ott vagy bízol benne, hogy gondoltak erre a gyárban és olyan szoftvert írtak, amelyik tényleg csak akkor állítja le, ha elég meleg a motor és nem fog ártani a motornak. Vagy nem bízol benne és kikapcsolod.

  21. cius raíg

   Shell V-power kanna !!!! Ügyes húzás !

  22. Luk Fekete

   Anno a Zsigulikban volt egy külön kis szűrőbetét, ami a kartergázt megszűrte, légszűrőcserekor azt is cserélgettem. Ilyen nincs a mai autókban?

   1. r sz.

    @Mag-Yar Hat a toyota prius mar most is tudja ezt kb. Nincs generator, nincs onindito, fokozatmentes valto van benne ami alig romlik el. Csak hat a nemeteknek nyomtani kell a csili vili dizeleket meg az X5 x6os folosleges hulladekokat.

   2. Mag-Yar

    @r sz. ezért bukik hamarosan be az autóipar,még 10 évet várok hogy fejlesszenek jó akksikat s jöhet az e autó,spoiler:nem lesz hengerfejes!

   3. r sz.

    A mai autok sajnos nem olyan jok mint egy zsiguli... :) A szanalmas nemet autoipar profit gepezetenek alarendelt europai unios szabalyok miatt kell ennyi hulladekkal jarkalni.... A lenyege hogy kamu szabalyokkal leszabalyozott kamu ertekeket mutato nemet fosok szaladgaljanak az utcan, amik lehetoleg minel hamarabb menjenek tonkre, hogy egy ujabb nemet fostalicska keruljon ki az utra....

  23. Roland Illés

   A musorszam tamogatoja a shell magyarorszag🤷‍♂️

  24. Ferenc Kiss

   Hát...szóval egyedüli üdvözítő megoldás az, ha Shell szuper fincsi olajat s benyát itatunk a géppel, mert minden második mondatban erre inspirált bennünket a tanár úr. No szegény MOL, kezdhet sírni, soha többé nem megyek hozzájuk! :)

  25. Nagy István

   Jövőre érkező E10-ről mi a vélemény? jó ez ?

   1. ami tatami

    Persze! Az etanol gyártóknak. Az autónak már nem annyira.

  26. Pista Kiss

   A régi dízelekkel nem volt semmi baj!1.9d vagy tdi motorokra gondolok néha ki kell kormoltatni és ennyi,Smoke and charm!.Ezek a mai autók semmire valók,pár év használat és mehet a levesbe az egész úgy ahogy van.

   1. Tamás Denem

    Azért mert más környezetvédelmi szabályok voltak akkor.

  27. Ivan Nagy-Sándor

   A tanár úr előadásában szívesen megnéznék egy Atkinson-Miller tipusú motor működéséről szóló előadást. Előre is köszönjük.

  28. Imre Tóth

   Hasznos ez a videó de talán nem kéne a benzines autókat nagyon leírni

   1. Péter Tóth

    Nem írta le a benzines autókat csak ismertette a közvetlen befecskendezés hátrányait.

  29. László Mészáros

   Alfa GTV, ezt még a Kari-művek építette. Ez ugyanaz a műhely?

   1. Vezess TV

    Igen

  30. Zoltán M. Tóth

   Elektromos auto a megoldás ha főleg rövid utakon használjuk az autót.

  31. Árpád Szeiff

   1) Totál tervezett (agresszív) elavulás szaga van a legmodernebb autóknak. 2) Ha így megy tovább, akkor ezekbe az autókba központi tisztítószer befecskendezőt kell építeni. Ami persze a szer, lehet maga az üzemanyag töredék része. 3) Mint S100 Škoda (1975-ös) tulaj, és mint mérnök mosolygok, hogy a műszaki fejlődés mennyi új műszaki problémát tud kifejleszteni. 3b) Mint S100 Škoda (1975-ös) tulaj: MOL MSE ásványi olajjal járok. Mivel nem ismertem a motorja előéletét, és én magam is 100 000 km-t beletettem, ezért generáloztam. Méretellenőrzéseknél derült ki, hogy elsiettem. Apró műszaki érdekessége, hogy a szíjhajtású hűtő-ventilátor tartó alumínium önvénye, hosszúkás üreges, közös légtérrel a kartellel. Annak tetejéből jön a kartergázcső. Azaz 1975-ben megoldották az olajgőz lecsapatását.

  32. Gábor R.

   Shell reklám az egész.. 👎

  33. Gábor *

   diesel mercibe pont ezt az olajat hasznalom amit mutattak minden 5000 km nél ledobom ennyit megérdemel a verda

  34. Ursula Cotton

   Kedves lajkokbol es zezettsegbol elo Gajdan Ur. Lenne azert par jo hire is az autotulajdonosoknak.Lattam par videojat de mintha mind arra hajazna hogy konnyebb az elet ha nincs auto."igy nyirod ki a motorod" vagy "ezek a problemak csendben megolik a motorod" a többit most nem sorolom.Sztem nemkell ugy tuldramatizalni a helyzetet. Jo ez a youtube tele van mindenfele megmondo emberrel. Maga mindenhez ert uram? Igen "mindenhez is"

  35. Gábor Affentáler

   Hát ezek a bolond GDI motorok 😊😂😂

  36. Dávid97

   akár 0,5 sebességgel akár 1,5 el hallgatom a Tanárúrat végig nevetnem kell :D nagyon komoly :D

  37. M C

   Nagyon jó videó, teljesen érthetően magyaráztok. A hidrogénes motor tisztítást kihagytátok, nekem sok problémát megoldott már.

  38. MotorosRoy

   Amúgy engem kurvára érdekelt volna a téma. És én mint ismeretlen,laikus és tudatlan ember is azonnal láttam,hogy a kedves Miklós oda vissza keni vágja a témát álmából felébredve is,de annyira felmérgesedtem,hogy a másik úriember Kb 2 mondatot nem tud elmondani,anélkül,hogy bele ne szólt volna Miklós. Sőt volt olyan téma amihez hozzászólni sem volt lehetősége. Értem én,hogy sok mindent el kell mondani,mert minden összefügg mindennel,de akkor nem egy 3 részes sorozatot kellett volna csinálni,hanem amennyit a téma is megkíván véleményem szerint. Úgyhogy Kb ennyi volt számomra az érdeklődés hiába érdekelt a téma. Építő kritikának szántam,nem okoskodásnak,vagy szőrszálhasogatásnak...

  39. Vince Gaal

   Diszkrét termékelhelyezés a jobb oldalon :)

  40. RealisticSurvivor

   Tankolná is a magyar user nagyrésze azt a prémium üzemanyagot, ha a 75,4%-os járulék- és adótartalma miatt nem kerülne több, mint 400-ba literje. A Shell támogatna egy újabb taxis blokádot?

   1. Cartoonella de Frász

    Jönnek az elektromos taxik