Speedzone-használt teszt: Lexus RX400h (2009): Szinte hibátlan

speedzone.hu

78 E megtekintés29

  Kedvezményes autótörténet-lekérdezés: www.carvertical.com/hu/landing/v3?a=speedzone&b=2cbb4205&fbclid=IwAR2szOWVQe4U0u4qjMGP5eHMdOTf2rKQ3azgUB7i-TxiakUFeUNjfQqZNCQ
  www.speedzoneshop.hu
  www.patreon.com/speedzone
  Annak idején kategóriateremtő volt és olyannyira meg akarták vele mutatni a japánok, hogy mai napig nem akar elkopni. De mi az az egy hiba, ami a végét jelentheti? Megtudod.

  Közzététel: 10 napja

  Megjegyzés

  1. Krisztián Kovács

   Tudtok nekem segíteni abba , hogy ez a hűtő probléma az rx 450h ra is èrvènyes ? (2010)

  2. Ádám Sőre

   Nem kell használt teszthez egy 159es dizel 320ezer kmrel? :D

  3. zsalmaleves Zsalma

   Fiúk egy Range Rover Vogue-t nem lehetne valahonnan beszerezni? bármelyik használt tipust akár :D

  4. Levente Zabos

   Nem tudom kinek mit jelent a nem rohad . De ennek a jobb hatso sarvedöje szet van rohadva.... 2:37nél ki se kell pontozni a videót...

  5. Robert Ferencz

   2:37-nél a sárvédőnél szépen villan a rozsda... Nagyon szeretlek Titeket esküszöm, de ez nagyon szemet szúrt. "Egy csepp rozsda sem" kijelentésre.

   1. Pit The

    Nem rozsdáll :D Úgy fog ez is rohadni mint a többi japán.

   2. Józsi Kiss

    csak egy kis pörsenés.

  6. Krisztián Horváth

   Semmi baja.Soha.Amíg hengerfejes nem lesz.

  7. Ádám Kovács

   Ez a négykerekű krumplibogár nem jön be, de egy régi LS-be ( amit még Winkliékkel próbáltatok nagyon régen ) bármikor beülnék.

  8. Tibor Z

   A Lexusok azért olyan megbízhatóak mert Toyoták. És a Lexusokat a legtöbb tapasztalattal rendelkező Toyota szerelők, szakemberek rakhatják csak össze, gyárthatják le ugyanis válogatják őket. Hogy ilyet gyárts azt a Toyotánál ki kell érdemelni!

  9. Enough Internet For Today

   bárcsak elorol ne lenne ilyen csunya szegény. Bár igaz a legujabb modell sajnos mindenirányból nagyon csunya lett

  10. Krisztián Kalup

   Mi ez a motorháztetős 20 cm teszt? Mi az értelme?

  11. Mihály Bencsik

   Esetleg egy Hyundai Terracan használtteszt a jövőben?

  12. Zsolti H

   Tudnék mutatni nektek 300+ ezer kilometeres 2007es Audi Q7 3.0 TDI-t, amelyik legalább ilyen jó állapotban van, és évek óta hibátlan. 😉

  13. Lehoczki Krisz

   Egy régi benzines Saabra kíváncsi lennék, bár tudom, hogy nem gyakori autók!

  14. StevenS Steven

   2008 óta ilyen autóm van. 45000 km vettem. Most van benne 320 000 km A következőkre kell figyelni! Hűtőt ki kell cserelni minden 125 000km! A hűtő 65000ft. Ba kerül. 140 000km. Ki kell cserelni a vezermu szijjat. Bal első A oszlopnal a víz elvezető cső ki szokott csúszni a padló lemeztol. Ekkor a víz belefolyik az utastérbe es hátul a hybrid akkumlator elott tönkreteheti a feszültség szabalyozot. Ennek a hibának az elhárítása kb 4000ft be kerül egy hosszabb cső betetelevel. A váltóban ( osszkerekesben “valtokban”) az olajat csak es kizárólag Toyota ha jol tudom h11 olajra szabad cserelni es minden 75000km kell. Fékbetét féktárcsák stb. Nagyon olcsó. Olaj csere 10 000km enkent. Nagyon egyszerű lecserélni. Minden szuro olcsó es cserélhető. Ha van elektromos tető akkor évente egyszer ecetes vizet kell az eső elvezetőbe tenni. Így kitisztitja a levezető csövet. Ez elvileg minden autóban éves szinten meg kellene csinalni. En meg 30 000km teszek bele es utanna veszek egy masik lexust. A legtökéletesebb auto amivel valaha dolgom volt.... amerikaban van olyan használt belolle amiben 420 000 mérföld van. Az pedig 650 000km körül van. Mondjuk egyet biztosra tudok.... az a legjobb kocsi amit a legegyszerűbb megjavítani. Ezt nem az ha van baja. Pl gyertya csere ... vagy 8 órás munka. ... da ha az ar es km arányt nézem akkor 300 000 km es a kocsi meg szinte tökéletes. Akkor azt mondom jo vétel volt. Az igazi jo auto az a lexus GX. Soha soha nem megy tönkre. Az egy tank.

   1. Istvan Kovacs

    köszi, hogy ezt a sok infót megosztottad velünk! nekem is ilyen kocsim van, imádjuk, és szeretném ha sokáig renben lenne.

  15. Forrai Roland

   Egy Alfa Romeo Giulietta használttesztet is szivesen megnéznék. Akár benzin akár dízel változatban.

  16. Christian Adam

   Pista azt nem is említi, hogy mekkora sleeper a gép. Tapasztalatból mondom a lámpánál csak komolyabb autóval érdemes egy ilyen ellen próbálkozni, mert 60-80ig olyat odab.sz hogy Baumgartner Zsolti adja a másikat 😂

  17. Dávid Ádám

   menyit forog ez 130-nál milyen váltó van benne az hiányoltam

   1. Christian Adam

    Nem látod mit forog... Ha jól tudom a CVT mellé beraktak egy 2 sebességest is, hogy nagy sebességnél se bőgjön mint egy Prius. Tapasztalatból mondom, hogy akármit csináltak, működik.

  18. Norbert Csontos

   Pista! A sajàt Lexus odról mikor csinàlsz tesztet?

   1. István Vályi

    Ha gatyába rázom végre

  19. Roland Dara

   6 liter feletti fogyasztas hybridnel vicc kategoria.

   1. Mr Zed

    Nem kellene keverni a fogalmakat. Ez egy TELJESÍTMÉNY hibrid A Prius, Prius plugin pedig egy ECO hibrid. Utóbbinak az a dolga, hogy piszok keveset fogyasszon. Az előbbinek meg hogy jól menjen (és még kevesebbet is fogyasszon) Ennek az RX 400h-nak 8-12 L a fogyasztása A nem hibrid változata az RX 330 pedig 15-19L eszik (ugyanaz a kasztni). Mondhatjuk, hogy felét.

   2. István Vályi

    Jaja, perszepersze, 272 lóerővel és ekkora testtel. Lol.

  20. Dominik Németh

   Pár hónapja már nézegetem a Lexusokból az RX, GS, IS modelleket, hasonló évjáratban. Szóval köszi a hasznos videót! 😊 Ui.: Nálam most már a cím alapján ment a like ☝️😊

  21. Zsuzsa Kovacsics

   Pisti! A W 124 Mercimben 900 000 km van , semmi baja :-)

  22. Percival_hun

   Az a baj azzal, hogy sok Lexus van ebben a rovatban, hogy ezeknek nincs semmi baja és nem lehet annyit szidni mint egy audi-t. Valami roncshalmazt a jövőhétre :D amúgy tetszetős járgány ez.

   1. Zsolti H

    Pista imádja a Lexust, és utálja az Audit, mindig is lenézte. Ennél a 2 márkánál nincs nála obiketivitás.

  23. b b

   Pista neked milyen lexusod van?

  24. Tamás Farkas

   Remèlem lassan a C6-os Citroën is lesz használtautóként tesztalany.

   1. Tamás Farkas

    @Easy Driver Néha belefér egy olyan mi különleges és nem jön szembe minden nap az úton.

   2. Easy Driver

    Nem értem, arról miért kéne ilyen videó. Minimális azoknak a száma, akik C6-osban gondolkodnak, márpedig Pistáék vélhetően egy nagyobb számú tábort szeretnének a használttesztjeikkel megszólítani. Gondolom, Jaguar, Saab, Range Rover vagy Cadillac sem várható.

  25. Oggy and the Cockroaches

   husel.info/a/EozXD77F_GyEzilmVDUohw?view_as=subscriber

  26. J. Tibor Nagy

   Halljátok bimmeresek! A lexász nem rohad!

  27. a gino

   b7,b8 passatról is lehetne videót csinálni..hasonló mint az audi a4 kecsegtető de meg lehet vele szívni...szerintem sokan kíváncsiak lennének pista véleményére :)

  28. Imre Mihok

   Szívesen megnéznék egy elsô szériás Opel Insignia 2.0 videót, elég gyakori az utakon és vegyes vélemények keringenek körülötte.

   1. Easy Driver

    Ha nagyon vegyes, akkor már kerülni kell. Ezt hívják rizikósnak.

  29. Szilveszter Simicza

   En azert szidom a lexus-t a softtouch belter miatt. A napon elolvad :( De ha jol latom ebben nem az van.

  30. Szakàl Roland

   2tulajt ismerek mindkettő zsír újan vette, állatorvosi ló volt mindegyik elektronikailag egy rakás szar.... És a fogyasztás is horror volt

   1. Szakàl Roland

    @Easy Driver mondja ezt egy névtelen demagóg lúzer troll, ..😂😂😂 Csíp a pisi kisgyerek???

   2. Easy Driver

    @Szakàl Roland Pont azért kezdtelek el osztani, mert annyi eszed van, mint egy hintalónak...

   3. Szakàl Roland

    @Easy Driver Bagoly mondja...!?😁 Neked elmentek otthonról, te kezded el osztani a másikat, és még te ostobázol...!!!??? 😄 Szánalmas vagy...😢

   4. Easy Driver

    @Szakàl Roland Ostoba alak...

   5. Szakàl Roland

    @Easy Driver a te über hülye kommenteden gondolkodtál már ember??? Pistát bírom.... 😂😂😂

  31. R B

   Úgy eltekerte mint a carvertical reklámot

  32. rehot

   Jézusom, mondd, hogy nem arra a Józsira gondolsz Pista aki a fél Priusos közösséget különböző mértékben lehúzta (köztük engem is) és még a totalcaron ti promóztátok fel ezt a műveletet neki... Könyörgöm, mondd, hogy nem rá gondolsz, mert már kezdtem megszeretni a csatornátokat... :(

  33. Kanyar

   Ez nem a Lacié?? 😱

  34. Legolastar 86

   Pride not crime"

  35. szb89

   Egyik ismerősömnek hengerfejes lett ez a csoda, és 700e kellett rákülteni, aztán az akksival volt gond, és szépen pusztult belül is, napfénytető sem üzemel stb. stb. Csodák nincsenek az autó iparban, amit használnak az el is romlik, más kérdés hogy én is úgy látom a Lexus elég tartós autókat tud gyártani a többihez mérten, de kicsit túl van ez is lihegve, mint amikor VW fanok hiszik egy Golf gránitból van kifaragva a Fiat Tipo meg következő sarkon szétesik, mi sem bizonyítja jobban, hogy az ismerősöm lecserélte egy újabb RX-re régebbeit bár az Ő esete nem volt semmivel jobb, mintha egy X5-be ült volna, sőt maga mondta nem vesz 3. genest mert azzal tényleg vannak már bajok, mégis vett. Sztm minden gyártónál évjérat és modell esetében ki lehet fogni szart és tartósat is, annyi mindentől függ (motor, váltó gyárátsi hely kombo), persze nagy általánosságban kirajzolódik egy kép nem ok nélkül (pozitív, negatív) de senki ne higgyje hogy az az L-es embléma 100%-osan megvédi majd csalódáskotól.

   1. StevenS Steven

    szb89 akkor lesz hengerfejes ha a gyári hűtőt nem csereled ki 140 000km. Nel. Amúgy nagyon olcsó a hűtő. Viszont ha nem hasznalod az autot akkor lesz gond az akkumlatorral. Ez az auto azért lett kitalálva hogy elmenjen 300-500 000km. Es vannak amelyek mar ott tartanak. Ennek az autónak Bem szabad állni. A te akkumlatorod ezért ment tönkre! Sajnálom az autodat. :( pedig nagyon jo auto... amúgy mi lett vele ?

  36. speedzone.hu

   Ha tetszett a mai teszt, nyugodtan nyomhattok egy lájkot visszajelzésképpen! Köszönjük! :)

  37. Péter Nagy

   csak Lexus es mas semmi!!!!

  38. Mr Edies

   PNC ! miért irkáltad ?:D

  39. J Cs

   Ezek ott,a felkelő nap országában tudnak valamit az akumlátorokról,a Hitachi kotrónkba,igazoltan,minimum 14 évet futott akksik voltak,azóta van a cégnél,úgyhogy ez biztos,a gép 94-es,a márkaszervízes szerelő kapásból rávágta,hogy ezek még a gyári akksijai,ezt nem állítom,de tény,hogy a gyári,Japán betűs akksik voltak benne,pont passzoltak a leszorító hámba,meg minden,mondjuk az utolsó 4 évben 2x fel kellett tölteni vízzel a pocsojából(mert a cég nem vesz deszt vizet,a bányában meg simán a gödörből nyerjük a vizet,onnan töltünk mindent),és mikor kicseréltem,még melegen beindította a kis 14 literes Isuzut,de reggel már kérte a bikát,szóval ne lepődjünk itt meg semmin kérem. Ja,most 25 éves a gép,levettem az ablaktörlő motor fedelét,mert azt hittem a mechanizmus nyikorog benne,nos,25 év után a gyári Japán zsír gyöngy tisztán ott volt benne,nem volt látható kopás a fogaskerekeken,kiderült,hogy a kis gumi illesztő gyűrű nyikorog,amin ki van vezetve a tengely az üvegen keresztül,képes volt 25 év alatt megkeményedni,de csöppentettem rá egy kis 3 in 1 varrógép olajat úgy 3 éve,azóta csend van esőben is. 24 000 üzemóra van gépbe,sosem volt bontva a motorja,még az injektorok sem,hibátlanul indul,nem eszi az olajat,nem füstöl,14 év alatt 1 vízpumpát dobott el,meg egy generátort,az önindító gyári,Isuzu... Egyszer már kacérkodtam egy gs 450H-val,de nem adta a fokozat mentes váltó,olyan babetta fílingje volt,maradtam az E320 cdi-nél. Nem tudom miért,olyan szép is,meg jó is a Lexus,de mindig belassulok mire vennék egyet,pedig már volt 2 Nissan Maximám,egy utolsó szériás Primerám is,mondjuk Toyóm még nem,egyszer megnéztem egy első szériás Camryt,de a kőkorszaki 4 sebkós automatán fennakadtam,pedig fél napot autóztam érte.Hondám nem volt,nem is lesz. Lassan beleöregszem a nagy dízelből valami hibridbe én is,az biztos,hogy Japán lesz,sanszosan Lexus,majd kialakul,meglátom mi fog fájni jövő nyáron brünhildának a müszakira,ahhoz képest. Vagy egy BMW 745e lesz,van valakinek úgy 130 000€-ja kölcsön,fizuig? ): Ui:volt egy 2004-es Legacym is,non+ultra a futóműve,a fék is pazar,50-ről simán derékszöget lehet vele fordulni,anélkül,hogy megnyikkanna a gumi,egy varázslat,ahogy a boxert kitalálták bele,vagy a Legacyt a boxer köré,mocskos alacsonyan vana súlypont,minden féltengely egyforma hosszú,szög egyszerű az egész,felmegy a falon is,sajnos a szívó 2.0 bubu volt benne,és egy E39 28i-ből ültem bele,így non-stop álltama gázon,de elmaradt az élmény,a csigás boxerrel nagyon finom lehet.

  40. Autoberles. Club

   A legjobb formája van a kategóriában..

  41. Szilágyi Flórián

   nem nézem meg az összes tesztet ezért nem vagyok 100%ban képben, Pistának milyen autója van?

   1. Fuelemuele

    Honda Insight :) husel.info/video/video/wJeWldabynu0g4A.html

   2. Easy Driver

    Első gen. IS.

  42. Imrich Marták

   csúnya mint a lóharapás....beszartam

  43. Achitori

   2009es autónál működik minden wow

   1. Easy Driver

    A mai autógyártást tekintve ez marhára nem magától értetődő, hidd el...

  44. Zoltán Somogyi

   Én egy olyan autórol álmodozom,ami technikailag egy Lexus és dizájnban pedig egy Audi.Tutira vinnék,mint a cukrot!Pista,ha olvasod,számodra melyik az az autómárka,ami minden tekintetben bejön neked?

  45. evizoli

   Köszi fiúk!! Az enyém most 13 éves, 180 000 problémamentes kilométerrel. Már hogyha az általatok is felvázolt hűtőproblémától eltekintünk, ami úgy 140 000 km-nél nálam is jelentkezett… Idejében elkaptam, irány a rockauto.com ahol vettem egy Denso hűtőt negyvenötért, helyi szerelő huszasért berakta, persze Toyota Super Long Life (rózsaszín, 9,4 liter) hűtőfolyadék csere is már akkor egyben. Volt még 150 000-es szervíznél vezérműszíj és vízpumpa csere márkaszervízben 230-ért, szintén a Lexus gyári kiskönyve alapján ütemezve. Nagyon ajánlott,mert a vízumpa kb eddig bírja ezekben. Idáig féktárcsákhoz még nem kellett hozzányúlni, fékbetéteket is csak egyszer cseréltem (thanks, regenerative braking!). Pár ezer kilométerrel ezelőtt kapta meg a harmadik nyárigumi szettjét (a téligumi szettje még az első). Motorja mint újkorában, a futómű kopó alkatrészeit kell majd szelektíven cserélgetnem lassan. 4,8 liter 5W30 ILSAC GF-5 szintetikus motorolajat magam cserélem nyolcezrenként, 45 perces művelet from start to finish és filterekkel együtt tizennégyezerből megvan. (Márkaszervíznél 33 lenne, helybéli szerelőknél is 26.) Én imádom az autó kinézetét. Visszafogott dizájn nyelvezet abból a korszakból amikor még nem cicomázták túl az autók kasztniját mindenféle hajlásokkal és élekkel. Szerintem pont ez a formai letisztultság teszi időtállóvá a kocsit. Ráadásul ez a modell még elég időt töltött el fejlesztésben ahhoz, hogy teljesen kiforrott műszaki tartalommal jelenhessen meg a piacon, amely valahol a fiúk által is emlegetett megbízhatóságának kulcsa. A mai kihegyezett teljesítményű újabb autókkal összevetve nem egy rakéta, de megfelelően gyors. Én 150-nél gyorsabban nem küldöm, mert túl zajossá és szomjassá válik, node ne felejtsük el hogy egy magasabb autóról van szó - valamit valamiért!

   1. Mr Zed

    Lehet, hogy én vagyok "elitista", de az enyémbe a gyári vagy JOBB (!) kerülhet. Ami éppen hogy teljesíti a gyár minimum követelményeit ... na az nem. A kenés, viszkozitás, tisztítás hármasból ha bármelyik csak egy picit meginog, akkor már koptat, nem ken .... és azért ezt én nem kockáztatnám meg.

   2. evizoli

    @Mr Zed Köszi a konstruktív hozzászólást, és persze értem a gondolatmeneted, Zed. Szerintem az olajnál a legfontosabb hogy megkapja a gyártó által előírt minősítést és hogy ne legyen hamisítvány. Azt se felejtsük el, hogy egy "aluljáratott" (Atkinson ciklusú) szívómotorról beszélünk. Ráadásul én így szintetikust rakok bele, pedig a gyári spec alapján elmenne dínó olajjal is, azaz már az enyém is "overkill". Én a Lexusomat az USA-ból hoztam haza, az ottani előírás 5000 mérföldenkénti (azaz 8000 km) olajcsere, én szigorúan ehhez tartom magam, szerintem ez a legfontosabb, valamit az hogy az ember jó minőségű olajszűrőt használjon, ugyanis ez az igazi szűk keresztmetszet a motor kenés témában. Szűrőből én is a gyári Toyotát veszem.

   3. Mr Zed

    A motorolaj az egyik amin nem spórolnék V6 esetében. A gyári Lexus olaj kiváló. Ami amúgy Eneos olaj átcímkézve, szóval maga az Eneos kiváló. És ha még jobbat akar az ember (vagy néha szeret rálépni a gázra), akkor Eneos Sustina, ami 'Pro-racing' minősítésű (és nem gáz vele ha kicsit kinyúlik a csereperiódus idő). És ha még nem cserélted, a váltók (első-hátsó) olaját mindenképpen javasolnám (nem mondják, de 120 eKm után már ajánlott).

   4. evizoli

    @AndrásA legolcsóbb elfogadhatónak talált olaj, amire rábukkantam: Mannol 7914 Energy Formula JP, négy literes, jelenleg 1200 Ft per liter körüli áron. Direkten a hazai forgalmazótól veszem (mannol.hu) és a 4 literes fémdobozos kiszerelésben, hogy amennyire lehet elkerüljem a hamisítványokat.

   5. András

    Szia, milyen márkájú a 4,8 liter 5W30 ILSAC GF-5 szintetikus motorolaj amit használsz? köszi

  46. Mandela Varró

   Ultem rx 330 ba . Regen!)

  47. 7AccordHomeStudio

   Ez az, amit a német- és francia kulakabinosok sosem fognak megérteni... ;) Csak a Lekszász! És a mostani után is azt veszek! 🥰

  48. Balázs Kis

   👍Következő autom köszi a videot hasznos volt!!

  49. Károly Keresztesi

   Nekem ugyanilyen autóm van. Mondhatni, hogy imádom. Ez előtt egy priusom volt. Amikor vásároltam, úgy voltam vele, hogy 2,5-3 milla között kerestem autót. Alapfeltétel volt, hogy benzines legyen! keveset fogyasszon! Az ADAC megbízhatósági listáján az első 5 ben legyen. 5 csillagos töréstesztje legyen. Vonóhorgot lehessen rá szereltetni. és ez felet meg leginkább minden kritériumnak. Az hogy mennyire szép vagy csúnya, nézőpont kérdése, a hátsója kifejezetten tetszik, nekem sokkal szebb mint mondjuk az első x5 ös BMW hátsó. Az elején dolgozhattak volna még egy picit, de azért elmegy. kb: 3 éve használom, és soha nem volt neki műszaki hibája. Fogyasztás: Nekem az első dolgom az volt, hogy LPG rendszert szereltettem bele. 90-100km/h ig, kb: 10 liter gázt fogyaszt 100 km/en. Én most 200 Ft/l ért veszem a gázt. Ez azt jelenti, hogy 2000 Ft ból megyek 100Km-t!!! Ezt azért a legtöbb prius sem csinálja utána (tudom mert a feleségemnek Priusa van) Az is király hogy a pótkerék ebben a típusban az autó aljára van felcsavarozva, azaz a csomagtartóból 1cm helyet sem vesz el a gáztartály! A gáztartály 68 literes (de csak 58 litert lehet bele tankolni a tágulási rész miatt)! Igy az autó hatótávja benzintank + gáz 1000km felett van. Sajnos 100km/h felett már a légellenállása megmutatkozik, és ott azért 15-18 liter gázt is benyakal. Mondjuk ez még mindig 8-9 liter körüli benzinfogyasztásnak felel meg, ami azért egy ekkora benzines autótól nem sok. Tényleg nagyon csendes! Pár hete ültem egy Tesla model X ben, a tulajdonos áradozott, hogy milyen csendes az autója, hát nem akartam megbántani, de szerintem a Lexus halkabb volt mint a Tesla (folyamatos haladásnál!) Menetteljesítmények: nagyon sokáig a legjobban gyorsuló SUV volt, 7,1s alatt van százon. A hajtásrendszere köszönőviszonyban sincs a Priusnál megszokott gumiszalag szerű hajtásnak. Itt odalépsz és szinte rögtön elkezd gyorsulni. Ez engedi minimálisan kipörögni a kerekeket is. Két dolgot hiányolok belőle. 1: ülés szellőztetés 2:Hátsó ülésfűtés. (lehet volt ilyen opció, az enyémben ezek nincsenek)

   1. Attila Lempel

    Szeva, Ki szerelte be a gázt, és milyet?

   2. Mr Zed

    István Vályi : Nem, az ADAC a túl németbarát.

   3. meszaros442

    Komoly !

   4. István Vályi

    @Mr Zed német szimpatizáns?! Az én lennék? 🤣🤣🤣

   5. Mr Zed

    Ha egy erőteljesen német "szimpatizáns" tesztelő, egy piszkosul nem német kocsit jónak hoz ki, na az azért jelent valamit. És igen, nincs se üléshűtés, se hátsó ülés fűtés. Egy apró tanács: futóműveshez 1x vidd el, hogy ránézzenek. Ugyanis annyira stabil a futóműve, hogy amikor már a fele szilent kivan se veszed észre.

  50. Patrik Pruzsinszky

   Pista! Megszabad tudni hogy ki az a Józsi a hybrid guru? Hol lehet megtalálni? Kit ajánlasz hybrid Toyota Lexus szerviznek? Csak őt vagy van más jó szakember is?

  51. Zoltan Petofi

   Szep ez az auto. nekem meg a formavilag se faj annyira. Viszont azzal nem ertek egyet mikor mondod hogy egy duster arabol... Mert igen igaz hogy be lehet ulni de sokan igy is gondoljak s a meglepi akkor jon mikor javitani kell. Peldanak nemreg muhely pornoba volt egy lefingott Duster fel autot javitani kellett volna es ha jol emlekszem kapott egy 300 ezres cehhet. itt meg csak ragondolsz valamire hogy rossz es milla alatt nehezen allsz meg sajna. Ezeket mar nem megvenni draga hanem fenntartani sajna.

   1. Zoltan Petofi

    @István Vályi nem a muhelyporno volt a komment lenyege az csak egy pelda volt. a lenyeg a fentarthatosag kozotti jelentos kulonbseg volt hiaba egyezik a beulo.

   2. István Vályi

    A Műhelypornó c. bohózatot engedjük el

  52. Pál Péter

   Valóban igaz amit mond róla István, de a másik igazság az hogy 10+ éves prémium autóval már csak gond van, ha elsőre pusztíthatatlannak is tűnik (tapasztalat) olyan autó nincs ami nem kopik és nem romlik el 10 év után sem .(prémium alkatrészekkel lassan de a vételárát ráköltöd + plusz autó nélkül maradsz amíg javítgatják ha tudják "a szerelők" jobb esetben. Hosszú távon ( 7-8 évig) közlekedni ezzel nem éri meg. Jobban jár az ember ha vesz egy zsír új kocsit ennek az árából aztán 7-8 évig gondtalanul autózik + el is tudja majd adni nem gombokért. Ugyan "kedves barátaim " kinek kell egy 20 éves Lexus?

   1. Zoltan Petofi

    @Pál Péter azt se allitom de azert nem is egyedi. de ne legyen 60% veszteseg egy atlagos ket eves auton de 30-40 akkor is van.

   2. Pál Péter

    @Zoltan Petofi Szerencséd volt( gratulálok), de ez ritka eset és ebből levonni azt a következtetést hogy minden autó max 2-3 évesen vételárának a 40% éri 20000 km alatt hát nem tudom.

   3. Zoltan Petofi

    @Pál Péter ket es fel eve vettem egy akkor ket eves autot 16 000 kilometerrel az ujkori aranak 40% ert. Amibe azota kotelezo szervizem volt es elso ket gumi csereje. Mit kellett butykolni rajta? ugyanitt lennek ha en veszem meg ujonnan de akkor en buktam volna el a 60% at.

   4. Pál Péter

    @Zoltan Petofi Hát én akkor is azt mondom az új az új marad az érték vesztés árát elköltöd arra hogy mindig váltogatod az autókat és mindig kevesebbért adod el mint amennyiért vetted arról nem beszélve a használt autón mindig van mit "bütykölni" miután megveszed. Én ezt untam meg ,arról nem is beszélek ,hogy egy normálisabb szerelő lassan a " egy költséges családtagod"

   5. Zoltan Petofi

    nagyon hasonlot irtam en is a premium fenntartasrol. Viszont a vegyunk uj autot resszel nem ertek egyet hogy az erne meg a legjobban es ezt mondom ugy hogy majd husz evig mindig csak uj autoim voltak, de rajottem hogy ugy en nyelem be az iszonyu ertekvesztest. MAra mar ugy vagyok hogy ilyen 2 ev koruli autokat veszek mindig ahol mar valaki benyelte az ertekvesztest de meg majdhogynem uj keves kilometerrel.

  53. Istvan Botos

   Lehetne hasznalt EV teszt. Pl parkoloval szemben allo fekete Leaf.

  54. Lajos Gencsy

   Király !! 👍😁😎

  55. souland777

   Borító szerint valami ‘Stop a Douchebag’ videóra gondoltam. 😁

  56. A V

   Az 1997-es Camrymen sem volt egy szem rozsda sem!

  57. Greg

   egészen megkivántam, de a Prius 3hoz képest szinte dupla fogyasztás, kaszkó és vételár :( 2000 euro csak a kaszkóra az már nem vicces (lopják a litvánok az orosz piacra...)

   1. Károly Keresztesi

    Tegyél bele LPG-t és a fogyasztásod hasonló lesz mint egy priusban. Nekem ilyenem van, és 90-100km/h ig, kb: 10 liter gázt fogyaszt 100 km/en. Én most 200 Ft/l ért veszem a gázt. Ez azt jelenti, hogy 2000 Ft ból megyek 100Km-t. Ezt azért a legtöbb prius sem csinálja utána (tudom mert a feleségemnek Priusa van) Az is király hogy a pótkerék ebben a típusban az autó aljára van felcsavarozva, azaz a csomagtartóból 1cm helyet sem vesz el a gáztartály! Sajnos 100 felett már a légellenállása megmutatkozik, és ott azért 15-17 liter gázt is benyakal. Mondjuk ez még mindig 8 liter körüli benzinfogyasztás, ami azért egy ekkora benzines autótól nem sok.

  58. HopE

   A "HÚSZ CENTIS TESZT" husel.info/video/video/zX6UitGY13Xbenw.html

   1. Easy Driver

    Beate Uhse approved :D

  59. Mihály Bognár

   itt állunk a guanóban:) lol

  60. Stefan Nok

   13:40 "...forgatáshoz hásznos..."